Applaus voor de scheidsrechters op de velden

Bron: www.knvb.nl

De Week van de Scheidsrechter start zaterdag. Tijdens deze week, die duurt van 6 oktober tot en met 14 oktober, willen de KNVB en ARAG zoveel mogelijk voetballers en voetballiefhebbers de scheidsrechters laten bedanken voor hun waardevolle inzet. Want zonder de vele duizenden scheidsrechters is het niet mogelijk om ruim 1,2 miljoen voetballers (en hun supporters) ieder weekend van voetbal te laten genieten!

Het bedanken van de scheidsrechters kan op veel verschillende manieren. In de Week van de Scheidsrechter willen we natuurlijk zoveel mogelijk scheidsrechters in het zonnetje zetten. Samen zorgen wij ervoor dat spelers, staf, supporters en andere aanwezigen voor de wedstrijd applaudisseren voor de scheidsrechter.

Bij deze dan ook het verzoek aan alle trainers om dit met hun team op te pakken. Aan alle bestuurders de vraag om dit initiatief te steunen richten de trainers en als je bij een wedstrijd aanwezig bent hierin een (belangrijke) rol te spelen.

De scheids verdient het om bedankt te worden en daar kun ook jij aan mee doen!

HOE KUN JE HET APPLAUS ORGANISEREN?

Vooraf

Stem deze actie af met de aanvoerder(s) en zorg er samen voor dat het hele team weet wat er gebeurt en waarom.

De actie zelf

Op het veld introduceert de aanvoerder de actie aan alle aanwezigen, eventueel samen met de trainer: “Graag willen wij dit moment gebruiken om met zijn allen te klappen voor de scheids en hem/haar te bedanken voor zijn/haar harde werk het hele jaar door! Scheids, bedankt!”. (applaus)

Achteraf

Vergeet niet om dit moment te delen via social media met #SCHEIDSBEDANKT zodat het applaus niet beperkt blijft voor die ene scheidsrechter.

De KNVB en ARAG hopen dat alle voetballers en voetballiefhebbers van Nederland tijdens de Week van de Scheidsrechter een moment pakken om te laten zien dat de scheidsrechter gewaardeerd wordt en dat er zonder hem/haar geen voetbal mogelijk is.

WEEK VAN DE SCHEIDSRECHTERMeer informatie over de Week van de Scheidsrechter.

1 reactie op "Applaus voor de scheidsrechters op de velden"

  1. Leuke actie…..beetje jammer van de uitvoering….

Reacties gesloten.