Eerste nederlaag voor S.K.N.W.K. 1 in het uitduel bij Vrederust 1

Na de overwinning bij SC Stavenisse vorige week weer een uitwedstrijd op het programma. Deze keer bij kampioenskandidaat Vrederust in Halsteren. In de beginfase een beter Vrederust wat al snel op voorsprong kwam na half ingrijpen in de S.K.N.W.K.-defensie, 1-0.

Geleidelijk aan nam S.K.N.W.K. de regie over en kreeg het enkele enorme mogelijkheden. Eerst schoot Remco v/d Berge van grote afstand op de binnenkant van de paal en even later kon Jarno van Nieuwenhuize een rebound net niet binnen werken. Vrederust had eigenlijk niks te vertellen, maar S.K.N.W.K. vergat 1 ding : scoren!!Een prima voorzet van de opgestoomde Mark Bleiji kwam bij Simon van Dongen, maar vrij voor de keeper schoot hij over.

Dan toch de dikverdiende gelijkmaker. Een snelle uitworp van doelman Kenneth Boogerd naar Remco v/d Berge die stuurde Jarno van Nieuwenhuize weg en die wist dan toch eindelijk de doelman te passeren, 1-1. Dat was tevens de ruststand.

De tweede helft was het eerste kwartier weer helemaal voor S.K.N.W.K. De thuisploeg kon er nauwelijks uitkomen en het was eigenlijk wachten op de 1-2. Remon de Jonge was er dichtbij, maar zijn kopbal spatte op de paal uiteen.

En zoals zo vaak bij dit spelletje viel de goal totaal onverwachts aan de andere kant. Een prima voorzet werd op fortuinlijke wijze ingekopt en dat was voor S.K.N.W.K. zichtbaar een grote domper. Geprobeerd werd met veel inzet de gelijkmaker te forceren, maar de precisie was verdwenen. Vrederust inmiddels met negen man na twee rode kaarten kwam net voor tijd zelfs op 3-1 nadat de prima keepende Kenneth Boogert een bal tegen een aanvaller aanschoot die de bal tot zijn eigen verbazing het doel in zag rollen.

Een 3-1 nederlaag, maar genoten van een strijdbaar en goed spelend S.K.N.W.K. dat minimaal een punt had verdiend. Volgende week de derby op sportpark ‘Het Springer’ tegen W.I.K. ’57 en dat beloofd een leuke pot te worden.

Komt allen S.K.N.W.K. steunen !!

Toon v/d Berge