S.K.N.W.K. 1 houdt de drie punten terecht in Nieuwerkerk in derby tegen W.I.K. ’57 1

Dit weekend stond voor S.K.N.W.K. 1 de eerste derby in de 4e klas B van het seizoen op het programma tegen onze vrienden van W.I.K. ’57 uit Kerkwerve. De thuisploeg moest het doen zonder de geblesseerden René Verschoor en Dion de Jonge  en ook de teruggekeerde Robert Padmos kon deze keer nog niet aan de start verschijnen.

De blauw/zwarten kregen van W.I.K. ’57 het initiatief (of namen dit zelf) en de gasten probeerden middels de lange bal op de counter gevaarlijk te worden. Iets wat eigenlijk totaal niet lukte. De thuisclub combineerde veel beter en kreeg ook enkele schietkansen via o.a. Remco v/d Berge, maar gescoord werd er nog niet.

Toch kwam S.K.N.W.K. terecht op voorsprong. Na een vrije trap van de goed spelende Remon de Jonge was het de eveneens prima spelende Mark Bleiji die het best reageerde op de bal van Remon en hij wist de bal langs de uitgekomen doelman van W.I.K. te schieten, 1-0.

In het vervolg van de eerste helft  gebeurde er eigenlijk heel weinig. S.K.N.W.K. gaf eigenlijk niks weg en zelf kon het voor rust ook niet echt gevaarlijk meer worden. Ruststand 1-0. Domper voor de thuisploeg was wel het uitvallen van aanvaller Jarno van Nieuwenhuize met een vervelende knieblessure.

De tweede helft werd er van beide kanten wat agressiever gespeeld. S.K.N.W.K. bleef zoals eigenlijk de hele wedstrijd de betere ploeg en kwam dik verdiend op 2-0 voorsprong na twintig minuten in de tweede helft. De bij vlagen ongrijpbare Remco v/d Berge gaf een prachtige pass op Toby de Bruine en die maakte het heel knap af.

De gasten gingen hierna risico nemen door achterin 1 op 1 te gaan spelen en zo probeerden ze aansluiting te vinden maar S.K.N.W.K. bleef toch de gevaarlijkste ploeg. Toch kwamen de groenhemden onverwachts op 2-1. Een vrije trap van een meter of dertig werd fantastisch binnen geschoten. W.I.K. zette aan om de gelijkmaker te forceren wat bijna lukte ook, want een voorzet leek in 1 keer onder de lat te zeilen, maar doelman Kenneth Boogerd wist de bal net van onder de lat te tikken.

In de laatste tien minuten kreeg S.K.N.W.K. nog een mogelijkheid op 3-1. Remco stuurde invaller Martijn Neele weg, maar die kon de ver voor zijn doel staande keeper van W.I.K. helaas niet passeren. De blauw/zwarten hielden uiteindelijk gemakkelijk stand en wisten de dikverdiende punten in Nieuwerkerk te houden !!

Opvallend was dat jongeling Karl Hanse wederom een prima partij speelde en dat Steven Padmos op een voor hem vreemde positie weer een dikke voldoende haalde. Dat beide ploegen het goed met elkaar kunnen vinden bleek na de wedstrijd, want vrijwel de gehele W.I.K.-selectie bleef tot laat feesten in de S.K.N.W.K.-kantine en zo blijkt maar weer dat ondanks dat je verliest op dit niveau toch een plezierige middag (avond) kunt hebben.

Volgende week de uitwedstijd naar Rillandia 1 en hopelijk kan S.K.N.W.K. deze lijn voortzetten.