Blessures en Oktoberfest ‘teisteren’ Duiveland

Duiveland-trainer Rohan de Geus heeft even flink moeten puzzelen voor de derby met Brouwershaven.

Op het Oostersportpark staan Albert Verhoek, Robbert de Bruine en Barry Steenpoorte vanwege blessures aan de kant en ontbreken Matthias Wesdorp, Stefan de Bruine, Hidde van Duijn en Luuk van Duijn wegens een Oktoberfest in Duitsland. De Geus maakt zich echter weinig zorgen. ,,Gelukkig hebben we een brede selectie.” Opponent Brouwershaven heeft ‘slechts’ twee afwezigen: Jan de Koeijer (blessure) en Ian Mackay (vakantie). De tweede derby van zaterdag 20 oktober gaat tussen WIK’57 en FC De Westhoek. Beide coaches hebben weinig personele zorgen: Pim Boot en Maurice van Leeuwen ontbreken bij de Kerkwervenaren en bij de ploeg uit de Westhoek is Sebastiaan van de Berge er niet. SKNWK-trainer Ralph Zegers kan na lange tijd weer een beroep doen op Robbert Padmos. Dit geldt voorlopig niet voor Dion de Jonge. Jarno van Nieuwenhuize en René Verschoor zijn ook geblesseerd.

Tweedeklasser Bruse Boys reist af naar Arnemuiden, dat met een twaalfde plaats opmerkelijk laag staat en een punt minder heeft dan de komende opponent, zonder de nog steeds geblesseerden Jarno Kloet en Domenique van den Berge. Bryan Jumelet is ook geblesseerd en Olaf Willemse is een twijfelgeval vanwege last van zijn teen. Poulegenoot MZC’11, dat vorige week net als Bruse Boys de eerste zege van het seizoen 2018/2019 boekte, treft op sportpark Den Hogen Blok de verrassende medekoploper Serooskerke.

ZSC’62 treft in derde klasse B De Fendert dat tot nu toe alleen maar gelijkspeelde. Op de ranglijst ontlopen de twee elkaar weinig. De Fendert staat elfde, ZSC’62, dat zaterdag alleen geen beroep kan doen op Jos Erades, tiende.