Zure en onnodige nederlaag voor S.K.N.W.K. 1 in uitduel tegen Rillandia 1

Vandaag op bezoek bij Rillandia waar S.K.N.W.K. het altijd lastig heeft. Zonder René Verschoor en de langer geblesseerden Jarno van Nieuwenhuize en Dion de Jonge begon S.K.N.W.K. aan de wedstrijd. Gelukkig zat Robert Padmos na lange tijd weer bij de selectie. Hij begon op de bank.

S.K.N.W.K. (deze keer gehuld in het reservetenue) begon slap aan de wedstrijd en was eigenlijk over het hele veld net te laat. Rillandia was feller won veel duels, maar gevaarlijk konden ze niet worden. Zonder goed te spelen kwam S.K.N.W.K. wel aan enkele grote mogelijkheden. Toby de Bruine kon de bal net niet over de keeper lobben en broer Justin kon een goede mogelijkheid niet goed afrondden. Ook Simon van Dongen kon de bal niet langs de keeper van Rilland krijgen.

Toch kwam even later de 0-1 op het bord. Een lange bal van Remco v/d Berge kwam bij Mark Bleiji terecht en die maakte alleen voor de keeper geen fout. Er leek geen vuiltje aan de lucht voor S.K.N.W.K., maar toch kwam de thuisclub op gelijke hoogte via een dubieuze penalty. Een lichte overtreding op een Rilland-aanvaller was overduidelijk buiten de zestien, maar de scheids die de gehele wedstrijd op dertig meter afstand liep legde de bal op de stip. Een koudkunstje voor de thuisploeg om de gelijkmaker te scoren, 1-1. Dit was tevens de ruststand.

De tweede helft ging het bij S.K.N.W.K. alleen nog maar minder lopen. Rillandia speelde bij vlagen op het randje en daar had S.K.N.W.K. het zichtbaar moeite mee. Er lukte ook bijna niks meer. Eén keer lukte het wel, een prima combinatie tussen Remco v/d Berge en de ingevallen Robert Padmos. Robert leek te gaan scoren, maar het bijzondere slechte veld zorgde ervoor dat hij de bal maar net met de punt kon raken. Simon van Dongen was vlakbij en scoorde alsnog de 1-2, maar de man met de vlag gooide roet in het eten. Hij zag buitenspel en dus ging het feestje niet door.

Even later komt de thuisploeg met tien man nadat een speler zijn tweede gele kaart had gekregen. Dat is jammer voor S.K.N.W.K., want meestal gaat het dan nog slechter. En ja hoor het was dan ook Rillandia dat op 2-1 kwam. Remco v/d Berge werd ingespeeld op middenveld. Hij draaide gelijk in, maar zag daarbij een tegenstander over het hoofd. De bal werd voorgebracht en van dichtbij ingeschoten. Overigens volgens vriend en vijand langs de lijn buitenspel, maar de goal werd goedgekeurd……

Zo eindigde deze pot nog in een onnodige nederlaag… Een heel zwak optreden van S.K.N.W.K., maar gelukkig volgende week nieuwe kansen voor de jeugdige S.K.N.W.K.-ploeg als S.P.S. op bezoek komt op ‘Het Springer’.

Toon v/d Berge