Weinig personele problemen bij eilandelijke elftallen

De acht selecties van Schouwen-Duiveland, die zaterdag 27 oktober de zes speelronde afwerken, zijn allen behoorlijk compleet.

Zonder Jarno Kloet en Domenique van den Berge probeert Bruse Boys zaterdag op sportpark Volharding ‘drie op een rij’ te voltooien. Dit moet dat ten koste gaan van Nieuwdorp dat twee punten minder heeft en niet bepaald bekend staat als een vriendelijke, voetballende ploeg. In dezelfde tweede klasse E ontvangt Oostkapelle MZC’11 dat net als Bruse de laatste twee duels won. Oostkapelle boekte vorige week in en tegen Krabbendijke de eerste overwinning van het seizoen 2018/2019.

Een klasse lager won ZSC’62 haar laatste twee partijen en de kans dat er op Tholen zaterdag ook een derde rij aankomt, is behoorlijk aanwezig. Rode lantaarndrager Smerdiek is de tegenstander. De ploeg uit St. Maartensdijk behaalde uit vijf duels een punt en scoorde nog niet. ZSC’62 mist de geblesseerden Lennart Wesdorp en Jasper Kraaijenbrink.

Duiveland, koploper (op doelsaldo) in de vierde klasse B mist van de eilandelijke ploegen de meeste spelers: Barry Steenpoorte, Albert Verhoek, Robbert de Bruine en Michael Jonker. De Oosterlanders gaan op bezoek bij Hansweertse Boys. WIK’57 gaat naar SC Stavenisse en mist alleen de geschorste Rick Bevelander. SKNWK, nummer vijf, treft in Nieuwerkerk de nummer vier van de ranglijst, SPS. Bij SKNWK ontbreekt hetzelfde drietal als vorige week: René Verschoor, Dion de Jonge en Jarno van Nieuwenhuize. Bij de nummer drie van de ranglijst, FC De Westhoek, is slecht Sebastiaan van den Berge er niet bij voor het duel met Waarde. En Brouwershaven (zonder Jan de Koeijer en Joep van der Wekken) ontvangt op sportpark Onder de Molen medekoploper Vrederust.