S.K.N.W.K. 1 geeft wedstrijd in eerste tien minuten na rust zo maar uit handen

Na de slechte vertoning van vorige week kans op revanche in de thuiswedstrijd tegen S.P.S. 1. In het eerste kwartier was het S.K.N.W.K. wat vaak de bal had en S.P.S. loerde op een uitval. Geleidelijk aan kwamen er wat kleine kansjes voor de thuisclub en halverwege de eerste helft kwamen ze ook verdiend aan de leiding. Remco v/d Berge met een actie op links speelde Robert Padmos aan en die schoot van een meter of twintig de bal prima in de hoek, 1-0. Overigens stond S.K.N.W.K. toen in ondertal, omdat de geblesseerd geraakte Mark Bleiji (hopelijk valt het mee) al buiten de lijnen was en er nog geen mogelijkheid was geweest een nieuwe speler binnen de lijnen te brengen.

Even later werd Remco genadeloos neergemaaid toen hij leek door te breken, maar de scheids trok slechts geel…… De blauw/zwarten hadden de zaakjes goed voor elkaar en de gasten konden nauwelijks gevaarlijk worden. Net voor  rust kreeg S.P.S. nog wel een kans uit een hoekschop, maar van dichtbij werd hoog overgeschoten, rust 1-0.

Wat er gelijk na rust gebeurde bij S.K.N.W.K. mag de bekende ‘Joost’ weten, maar dat even alles fout ging, was duidelijk. Het begon allemaal aan de zijlijn Een speler van S.P.S. pikte de bal op een meter over de zijlijn. De assistent-scheidsrechter van de gasten vlagde, maar de scheids die of een ‘offday’ had of gewoon niet beter kon, liet gewoon doorspelen. De bal belandde uiteindelijk op de paal. S.K.N.W.K. kwam er even niet meer uit en uit het niets kwam S.P.S. op gelijke hoogte, 1-1.

De thuisclub was nog niet genoeg gewaarschuwd, want even later werd ook de lat geraakt. Twee minuten later weer een knal op de lat. Iedereen bij de thuisploeg stond erbij en keek ernaar hoe een speler van S.P.S. de rebound simpel binnen kon binnenwerken, 1-2.

Zo sta je dan ineens na een waardeloos begin in de tweede helft achter. Blijkbaar was dit het sein om wakker te worden, want ineens werd er veel druk gelegd op de S.P.S.-defensie. Hoeveel mogelijkheden S.K.N.W.K. nog kreeg om de gelijkmaker te fabriceren, was op den duur niet meer bij te houden. Grote kansen voor Remco v/d Berge en Robert Padmos, maar de bal ging over en naast of de voortreffelijk keepende doelman van S.P.S. lag in de weg.

Zo eindigde dit duel in een zeer teleurstellende nederlaag en moge het voor S.K.N.W.K. een les zijn om gelijk na rust bij de les te zijn. Volgende week weer thuis, dan tegen D.w.O. ’15. Als de helft van de kansen er dan wel ingaan is de kans op een overwinning groot.