S.K.N.W.K. 2 vergeet wedstrijd af te maken en krijgt alsnog deksel op de neus

Na de mooie winstpartij vorige week op Veere 2 waarbij met man en macht de 1-0 voorsprong over de streep werd getrokken, kreeg S.K.N.W.K. 2 gisteren dé kans om opnieuw 3 punten aan haar totaal toe te voegen. Tot ruim in de 2e helft leek deze missie ook te gaan slagen, maar helaas kregen ze vooral omdat ze zelf niet de genadeklap konden toebrengen alsnog het deksel op de neus. Ruim in blessuretijd en met nog enkele seconden op de klok wist opponent Zeelandia Middelburg 2 alsnog de 2-2 tegen de touwen te werken. Dat was een behoorlijke domper voor de blauw/zwarten.

Het was zeker geen goede wedstrijd. Ook de weersomstandigheden werkten gisteren niet echt mee. In de 2e kwam de regen zelfs met bakken uit de lucht. Toch wist S.K.N.W.K. 2 in de 1e helft op voorsprong te komen. Het was Koen Kraaijenbrink (die vorige week ook al de enige treffer voor zijn rekening nam) die de thuisploeg op voorsprong bracht, 1-0. Overigens hadden de gasten ook zo maar tegen kunnen scoren, maar een aantal keren ging de voorzet gelukkig voor ‘ons’ voorlangs of was er nog net een S.K.N.W.K.-verdediger die er goed tussen zat.

Dat de blauw/zwarten in het eerste bedrijf slechts één keer scoorden, lag puur aan hen zelf. Martin Kiesenberg schoot in vrije schietpositie over in plaats van onder de lat en Toby de Bruine ging alleen op de doelman af maar schoot op in plaats van langs of over de keeper. Hierdoor een 1-0 ruststand.

In de 2e helft hetzelfde spelbeeld. S.K.N.W.K. 2 speelde niet echt overtuigend, maar had wel de beste kansen. De mannen uit Middelburg bleken ook niet echt bij machte het S.K.N.W.K. heel lastig te maken. Overigens in de rust en de loop van de 2e helft, maar liefst 5 wissels aan Nieuwerkerkse zijde (is misschien ook wel iets te veel van het goede). Toen opnieuw Koen Kraaijenbrink de trekker overhaalde leek de buit wel zo goed als binnen voor S.K.N.W.K. 2. Inmiddels had de thuisploeg na deze 2-0 tussenstand een prima marge en Zeelandia Middelburg kon niet echt overtuigen.

Toch uit het niets de aansluitingstreffer. Een voorzet vanaf de rechterkant kon ongehinderd worden binnen gewerkt achter doelman Joris Spitholt, 2-1. En toen zag je gelijk de vertwijfeling bij S.K.N.W.K. 2. Het zal toch niet !?

Echter opnieuw Koen Kraaijenbrink leek de wedstrijd in het slot te (kunnen) gaan gooien. Hij werd diep gestuurd en de doelman van Zeelandia Middelburg 2 was ver buiten zijn 16-meter gebied. Koen probeerde de bal langs de keeper te schieten, maar schoot recht op de doelman, die de bal hierbij zeker ook duidelijk met zijn handen beroerde…… De overigens prima leidende scheidsrechter gaf slechts geel, terwijl misschien rood (het was immers een overduidelijke scoringskans) ook wel op zijn plaats was geweest.

Helaas kreeg S.K.N.W.K. 2 het niet meer voor elkaar echt gevaarlijk te worden in de slotfase en de gasten geloofden steeds meer nog echt in een resultaat. Inmiddels ruim in blessuretijd een diepe bal, die een prooi was voor de S.K.N.W.K.-verdediging. Echter de bal moet dan richting Dreischor worden geschoten, maar routinier LP probeerde het voetballend op te lossen. Helaas kwam zijn bal tegen een been van de tegenstander en bleef zodoende dus gewoon binnen de lijnen. Opnieuw vanaf de rechterkant kon de bal worden voorgelegd en voor de mee opgekomen ZM-speler was het nu een koud kunstje om vanaf de zo’n 10 meter de bal binnen te schieten. Wat een ontlading bij de gasten (en terecht), 2-2.

S.K.N.W.K. 2 mocht hierna nog wel aftrappen, maar gelijk erna was het einde wedstrijd. Eindstand 2-2 en hiermee doet S.K.N.W.K. 2 zichzelf eigenlijk wel te kort. Zonde, maar helaas. Je zag overduidelijk de teleurstelling aan Nieuwerkerse-zijde. En ook dat is niet meer dan logisch.

A.s. zaterdag is S.K.N.W.K. 2 vrij. De week erop (24 november) wacht op sportpark ‘Het Springer’ Serooskerke 4 als nieuwe tegenstander. Aftrap is om 12:55 uur 🙂