Eerste periodetitel zoals verwacht naar Duiveland

Logo Wereldregio

Met een 8-1-zege op Waarde heeft Duiveland de eerste periodetitel binnengesleept. Het doel voor dit seizoen ligt natuurlijk hoger: het kampioenschap.

Hiervoor is FC De Westhoek nog een geduchte concurrent. De Schouwse formatie bleef zaterdag in het spoor van de Oosterlandse koploper door op sportpark Van Zuijen met 3-1 van SKNWK te winnen. FC De Westhoek-trainer Steven Seedo vond de zege uiteindelijk wel terecht, maar niet overtuigend. ,,Het was van onze kant verre van goed en verre van wat ik de afgelopen weken heb gezien van de spelers. Het was slapjes, te afwachtend, terughoudend. De tweede helft was iets beter.” SKNWK-coach Ralph Zeegers, die zijn team voor de vierde keer op rij zag verliezen: ,,We hebben zwaar onverdiend verloren. In de eerste helft hebben we drie honderd procent kansen gehad, maar we scoren weer niet. Dat is frustrerend. En zij hadden aan een halve kans genoeg”. De 2-1 voor FC de Westhoek viel pas in de 82e minuut terwijl daarvoor SKNWK’er Remco van den Berge wegens al dan niet vermeend buitenspel.  De 3-1 viel pas in blessuretijd.

De tweede derby van de achtste speeldag in de vierde klasse B werd door WIK’57 bij Brouwershaven. WIK’57-oefenmeester Wouter Zwackhalen vond dat zijn ploeg terecht had gewonnen. ,,Het was niet best, maar we hadden wel controle over de wedstrijd.” Brouwershaven-collega Danny Sandhövel zag het anders. ,,De gelukkigste heeft gewonnen. Een punt was terecht geweest. Beiden hebben kans gehad op de tweede goal.”

Over de overwinning van Bruse Boys op het bizar slechte veld van FC Axel viel niet te twisten. Ondanks acht kansen in de eerste helft predikte trainer Marco Groeneveld bij een 0-1-achterstand, een omstreden penalty, rust in de rust. ,,Ik zei: gewoon doorgaan zo en dat hebben ze gedaan.” Met name de kopballen van Sander van ’t Hof (verlengd bij de eerste paal) en Dennis Hoep (een lobje over de doelman) waren juweeltjes. ,,Het was de beste wedstrijd van het jaar. Mijn ploeg is fantastisch met de omstandigheden omgegaan. Als ploeg hebben we een prima prestatie geleverd. Het was degelijk”, aldus Groeneveld.

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:
FC Axel-Bruse Boys 1-4 (1-1 Julian Nieuwland, 1-2 Sander van ’t Hof, 1-3 Dennis Hoep, 1-4 Martijn Lindhout)

MZC’11-Terneuzense Boys 0-4

Derde klasse B:
WHS-ZSC’62 3-2 (0-1 Mark Provoost, 2-2 Nicky van der Velden)

Vierde klasse B:
Duiveland-Waarde 8-1 (1-0 Luuk van Duijn, 2-0 Joran Maliepaard, 3-0 Ronald Zwager, 5-0 Joran Maliepaard, 6-1 Dylan van Klinken, 7-1 Hidde van Duijn, 8-1 Simon de Bruine)

FC De Westhoek-SKNWK 3-1 (1-0 Gijs van Duijvenbode, 1-1 Jarno van Nieuwenhuize, 2-1 en 3-1 Mark de Feiter)

Brouwershaven-WIK’57 1-2 (0-1 Harmen van den Bok, 1-1 Senna Steenhorst, 1-2 Remco Theunisse)