S.K.N.W.K. 1 boekt terechte overwinning in derby tegen Brouwershaven 1

Vandaag weer een heuse derby voor S.K.N.W.K. 1 op het programma tegen het eveneens jeugdige Brouwershaven 1. Vanaf het eerste fluitsignaal was het een flauwe bedoening. S.K.N.W.K. liet Brouwershaven rustig opbouwen en wachtte op foutjes van de gasten. Robert Padmos raakte na twintig minuten de paal met een afstandsschot en even later kreeg Jarno van Nieuwenhuize een kans om de score te openen, maar hij wist de keeper niet te passeren. Verder gebeurde er weinig voor rust.

De blauw/zwarten misten de bezieling om er vol tegen aan te gaan zodoende werd het een saaie boel. Toch kwamen de Nieuwerkerkers voor de rust op voorsprong toen een combinatie tussen Remco v/d Berge en Toby de Bruine door Jarno van Nieuwenhuize tot doelpunt werd gepromoveerd. Ruststand na een zwakke eerste helft 1-0.

De tweede helft een veel agressiever S.K.N.W.K. ‘Brouw,  kwam er nauwelijks nog uit en de ene na de andere mooie aanval rolde richting het Brouw doel. Na een schitterende aanval kwam de thuisploeg verdiend op 2-0. Remco v/d Berge, dikwijls de architect van de aanvallen, gaf na een sterke actie een steekpass op Jarno van Nieuwenhuize. Die gaf perfect voor op spits Robert Padmos en die schoot beheerst bij de 2e paal de bal tegen de touwen. Een juweel van een doelpunt.

Maar uit het niets zakte het spel bij S.K.N.W.K. ineens een paar klassen naar beneden en kreeg Brouwershaven zowaar een paar reuze kansen. Eerst werd de lat geraakt en even later van dichtbij voorlangs geschoten. Weer iets later redde de sterk keepende Kenneth Boogert in een 1 tegen 1 situatie. Ook de doelman van de gasten liet zien prima te kunnen keepen na een kopbal van Toby de Bruine van dichtbij.

Zo eindigde deze derby in een terechte 2-0 voor de blauw/zwarten, maar een groot compliment voor de jeugdige Brouwploeg die lieten zien dat er voor hun muziek voor de toekomst inzit. Volgende week speelt S.K.N.W.K. een uitwedstrijd naar het lastige Waarde. Aftrap is om 14:30 uur.