S.K.N.W.K. 1 heeft slechts één helft goed antwoord op koploper Duiveland 1

Vandaag dan de derby tegen het veel scorende en ongeslagen Duiveland 1. Een nog steeds gehandicapt S.K.N.W.K. begon daarom o.a. met de Onder 19 speler Tim van der Cingel in de basis. De eerste helft een groot veldoverwicht voor Duiveland dat de wind in de rug had, maar of dit een groot voordeel is is altijd maar de vraag? Veel balbezit voor de Oosterlanders, maar ze deden er eigenlijk niks mee. S.K.N.W.K. bleef simpel overeind en had zelf in de tegenaanval mogelijkheden om tot kansen te komen, maar dikwijls deed keeper Simon de Bruine van Duiveland voetballend goed mee om de counters vroegtijdig te onderscheppen.

Tien minuten voor rust kwam Duiveland toch op voorsprong na een knal van ruim twintig meter Van Leen IJzelenberg waarop Kenneth Boogert kansloos was, 0-1. De blauw/zwarten bleven tot de rust eigenlijk makkelijk overeind en wie weet zou het dan met de wind in de rug wat kunnen uitrichten. Zodoende gingen beide teams met een 0-1 tussenstand om de thee. Dat beide teams overigens met 11 spelers om de thee gingen, was best opmerkelijk. Immers clubtopscorer van Duiveland Joran Maliepaard ontsnapte aan een rode kaart toen hij met gestrekt been inging op doelman Kenneth Boogerd en hem op zijn hoofd raakte. Hij kreeg slechts geel en mocht dus blijven staan.

De thuisclub zette na rust wat meer druk, maar te weinig om Duiveland te verontrusten. Het sloeg zelfs vijf minuten na rust toe in een aanval waarbij de S.K.N.W.K.-verdediging liep te  dutten, 0-2. De thuisploeg probeerde daarna wel en leek ook te gaan scoren nadat Remco v/d Berge Jarno van Nieuwenhuize wegstuurde richting de doelman van Duiveland. Maar niet voor het eerst in z’n leven slaagde de grensrechter van Duiveland erin om met een totaal onterecht vlagsignaal de enorme kans voor S.K.N.W.K. om zeep te helpen. Zonde voor een club als Duiveland dat deze man de vlag maar blijft hanteren, want zowat heel Zeeland heeft er geen goed woord voor over….. En het ergste is dat de scheidsrechter hier nog in blijft trappen.

Tot overmaat van ramp werd even later bij de 0-3 een vlagsignaal van de zeer sportieve S.K.N.W.K.-vlagger Ard Boogerd door de scheidsrechter wel genegeerd en daar word je als S.K.N.W.K.-aanhanger niet echt vrolijk van.

In het laatste kwartier liep Duiveland nog uit naar een veel te grote 0-6 score, maar dat was eigenlijk alleen maar voor de statistieken. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop. Dan gaat S.K.N.W.K. op bezoek bij Hansweertse Boys. Aftrap is al om 14:15 uur !! Het zou lekker zijn als dan nog eens drie punten kunnen worden gepakt.

2 reacties op "S.K.N.W.K. 1 heeft slechts één helft goed antwoord op koploper Duiveland 1"

1. Waar slaat onderstaande reactie op? Ik neem aan dat je of niet aanwezig was afgelopen zaterdag of een bril nodig hebt. De keeper kreeg wel degelijk een trap tegen het hoofd. Het gaat niet over eredivisie niveau wat sarcastisch moet blijken uit jouw reactie, maar zoals geschreven wordt over een sportieve grensrechter. Natuurlijk wordt er weer gekeken naar de vlagger van de tegenpartij Bertus. Je loopt al langer mee dus je weet precies wat er speelt. Uiteraard is het niet de schuld van de vlaggers dat SKWNK verloren heeft.

2. Bertus dalebout | 08-12-2018 at 23:44 |

Das dan weer mooi dat er naar de grensrechter gekeken wordt, gelukkig is de vlaggenist van sknwk wel van eredivisie niveau, maar op het moment dat de keeper een doodschop (kon niet meer bij de bal dus grijp maar naar mijn eigen hoofd) krijgt dan wordt hij ineens een verzorger.