FC De Westhoek 3 – S.K.N.W.K. 3 (3-0) 08-12-2018 (wedstrijdverslag + filmpje FC De Westhoek)

Afgelopen zaterdag de laatste wedstrijd voor de winterstop thuis tegen SKNWK 3. Met Jos, die ondanks zijn blessure en de verjaardag van zijn vrouw toch de vlag ter hand nam, als grensrechter. Op een zeer winderig sportpark speelden we de eerste helft met de wind in de rug, wat ons spel niet ten goede kwam. We speelden teveel de lange bal, die door de wind nog extra snelheid kreeg waardoor er veel ballen over de achterlijn van de tegenstander verdwenen. De eerste echte grote kans was voor SKNWK, maar door prima ingrijpen van Kevin werd deze onschadelijk gemaakt. Halverwege de eerste helft, viel dan toch de eerste goal. Vincent kreeg op het middenveld de bal, ging een 1-2 aan met Clement waarna hij net binnen de zestien de bal keurig langs de keeper bij de tweede paal binnen schoot (1-0). We kregen daarna nog kansen/mogelijkheden op een grotere voorsprong, maar deze werden allemaal niet benut. Ondertussen had Kevin wederom een 1 tegen 1 situatie als winnaar afgesloten en keek hij een vrije trap van net buiten de zestien naast. Zo’n tien minuten voor de rust werd Clement via een te late actie van de rechtsbuiten van SKNWK dusdanig op zijn enkel geraakt, dat hij het veld geblesseerd moest verlaten en vervangen werd door Robert. Ondanks verwoede pogingen om de voorsprong voor de rust nog uit te breiden, bleef het maar bij die ene treffer van Vincent. Of dit wel genoeg zou zijn om deze wedstrijd winnend af te sluiten werd tijdens het bakje thee in rust betwijfeld.
Met Huib voor Arjan en Rik W voor Remco (die zich zeer vereerd voelde dat hij in het prachtige DFS trainingspak van Huib op de bank plaats mocht nemen) begonnen we de tweede helft prima. Want na zo’n vijf minuten zette Ferry via een mooie steekpass Vincent voor de keeper, die bekeken deze voor de tweede keer versloeg (2-0). SKNWK probeerde nog wel een doelpunt te maken, maar echt gevaarlijk werden ze eigenlijk alleen maar via corners. Ook keepte Kevin een sterke wedstrijd, waardoor hij met enkele fraaie reddingen een tegendoelpunt voorkwam. Door de harde wind bleef het spel van beide kanten zeer rommelig. Echter een kwartier voor tijd kwam het hoogtepunt van de wedstrijd. Rik G kreeg de bal op linksbuiten aangespeeld, trok naar binnen en schoot vanaf de punt van de zestien de bal met een fraaie boog over keeper bij de tweede paal binnen, een geweldig doelpunt (3-0). Ondanks nog enkele kleinere kansjes over en weer bleef het bij deze stand. Opnieuw een overwinning en reeds zeven wedstrijden ongeslagen. Ook voor het eerst deze competitie een keer de 0 achterin. Na de wedstrijd moest Huib zich snel naar het hoofdveld spoeden om daar, wegens gebrek aan scheidsrechters bij de KNVB, de wedstrijd van het tweede te fluiten (klasse Huib). Mocht er dus nog iemand denken, goh het lijkt mij wel leuk om op zaterdagmiddag een voetbalwedstrijd te leiden, meld je gezellig aan bij De Westhoek als clubscheidsrechter.

Nu gaan we, momenteel op een derde plaats in de competitie staand, 2 maanden winterstop in. Want de eerstvolgende wedstrijd is pas weer op 9 februari 2019. We spelen dan thuis tegen Bruse Boys 4. Hiertegen hebben we na de eerdere 7-1 nederlaag nog iets goed te maken. Alle supporters hoeven gelukkig niet zo lang te wachten om de sterspelers van het derde weer aan het werk te zien. Want op 5 januari a.s. is er namelijk het beroemde/beruchte/spannende nieuwjaarstoernooi op ons mooie sportpark. Kom dan allemaal weer genieten van de mooiste voetbalmomenten. Mede namens de hele selectie van het derde wensen wij iedereen alvast prettige feestdagen en een sportief, maar vooral gezond, 2019.