Duel SKNWK gestaakt; grensrechter doet aangifte

Logo Wereldregio

Het duel tussen Hansweertse Boys en SKNWK is zaterdag achttien minuten voor het einde gestaakt vanwege een zeer stevige vechtpartij.

Aanleiding was het feit dat de scheidsrechter liet doorspelen na een vlagsignaal van de SKNWK-grensrechter voor buitenspel. Vervolgens begon een speler van Hansweertse Boys de vlaggenist uit te schelden waarna de Ouwerkerker een vuistslag naast zijn oog kreeg. Hierna kwamen ook supporters het veld op. ,,Dit is een triest verhaal”, verklaarde SKNWK-trainer Ralph Zegers na afloop. ,,Hier moet je nooit meer naar toe willen. Wij gaan niet terugkomen voor die achttien minuten. Dit sloeg nergens op. Dit was bizar.” Zegers kon in het tumult niet zien of spelers van SKNWK zich hebben misdragen.

Tegenover Omroep Zeeland verklaarde wedstrijdsecretaris Jim Paauwe van Hansweertse Boys dat de grensrechter van SKNWK de speler eerst racistisch zou hebben bejegend. ,,Daarna zijn er klappen uitgedeeld”, zei Paauwe tegen Omroep Zeeland. ,,Maar het is aan politie om te oordelen wie er als eerst een klap uitdeelde.”

Zowel de grensrechter als de speler van Hansweertse Boys hebben aangifte bij de politie gedaan.