Laatste competitiewedstrijd van het jaar van S.K.N.W.K. 1 eindigt in deceptie

Vandaag de laatste wedstrijd voor de winterstop voor S.K.N.W.K. 1, uit naar ‘Hansweert’. Met enkele jeugdspelers in de selectie waaronder de uitblinker van vorige week Tim v/d Cingel in de basis begon S.K.N.W.K.  uitstekend aan de wedstrijd. In de eerste twintig minuten was het niet bij te houden hoeveel kansen er werden gecreëerd. Onder andere Toby de Bruine, Remco v/d Berge, Robert Padmos en Jarno van Nieuwenhuize kregen kansen om de score te openen, maar zoals zo vaak werden deze gemist.

Toch was het na twintig minuten raak. Een uitstekende combinatie tussen Robert Padmos en Remco v/d Berge werd door Toby de Bruine simpel binnen getikt, 0-1. Tussendoor kreeg de thuisploeg Hansweertse Boys 1 ook een enkele kans, maar de opnieuw uitstekend keepende Kenneth Boogert redde prima. In het tweede gedeelte van de eerste helft werd het allemaal minder en bleef het 0-1 tot de rust.

In de tweede helft aanvankelijk een paar kansen voor de thuisclub maar een zeer geconcentreerde Kenneth hield z’n doel schoon. Twintig minuten na rust maakte Robert Padmos na een prima actie de 0-2 en leek het duel gespeeld………

Wat er daarna gebeurde, was echt om te huilen. Grensrechter Ard van S.K.N.W.K. vlagde voor buitenspel, maar de scheids liet doorspelen. De speler van Hansweert miste de opgelegde kans en dus bleef de tussenstand 0-2. Toen ging het ineens helemaal mis. Een speler van Hansweert ging door het lint en ging daarbij zijn vuisten maar gebruiken op de S.K.N.W.K.-grensrechter. De hele zaak escaleerde. Een drama natuurlijk dat totaal niet hoort op een voetbalveld. De scheidsrechter nam de enige juiste beslissing, namelijk  staken.

Wat er zal gebeuren met deze wedstrijd is aan de K.N.V.B., maar wat er vanmiddag gebeurde heb ik als ‘schrijver’ in 40 jaar niet meegemaakt. Vanaf deze kant sterkte aan onze grensrechter en laten we hopen op een juiste beslissing van de K.N.V.B.