Tikkie Terug Deel 263 – Onderling Zaalvoetbal Toernooi S.K.N.W.K. 2008

Logo Tikkie Terug
Morgen, vrijdag 28 december 2018, wordt bij S.K.N.W.K. al weer voor de 31e keer een Onderling Zaalvoetbal Toernooitje gehouden voor al onze seniorenteams en de JO19-1. Sinds een aantal jaren is ‘dit fenomeen’ verplaatst naar de donderdag of vrijdagavond. In het verleden werd het op zaterdag gespeeld en altijd in de winterstop bedoeld als afsluiting van het jaar. Lange tijd werd het toernooi gespeeld en gesponsord door het café in Nieuwerkerk (De Fijnproever, later café Charlie).

In deze editie van Tikkie Terug een terugblik op de editie van 10 jaar geleden (2008). Hieronder de artikelen die hierover zijn terug te vinden op onze eigen website www.sknwk.nl.

Opnieuw zeer geslaagde editie Charlie Cup

Gisteren, zaterdag 27 december 2008, werd bij S.K.N.W.K. het voetbaljaar 2008 dan echt afgesloten. Traditioneel gebeurt dit altijd met het Onderling Zaalvoetbaltoernooi. Zoals al jaren gebruikelijk gesponsord door café Charlie in Nieuwerkerk, vandaar de Charlie Cup.

Ook deze editie weer vele aanmeldingen (erg leuk voor de organisatie) en vandaar dus maar liefst 7 teams. De teams kregen ludieke namen (teamnamen met daarin de achternaam van een speler van het desbetreffende team). Zo kon men bijvoorbeeld kijken naar een wedstrijd tussen ADO Den Haan en AFC Wessels en Spartak Spier tegen vv Veenboer.

Uiteindelijk bleken de ‘mannen’ van FC Kik absoluut de sterkste en gingen met de wisselbeker aan de haal. De laatste wedstrijd van FC Kik tegen Ado Den Haan was beslissend. Ado Den Haan had genoeg aan een gelijkspelletje, maar moest uiteindelijk het hoofd buigen voor FC Kik. Debeker kregen ze ’s avonds uitgereikt in café-cafetaria Charlie door bestuurslid Léon Quik.

Uiteraard werden nog enkele mensen bedankt. Natuurlijk Michael en Karin v/d Ban van café-cafetaria Charlie voor de sponsoring. Karin kreeg als dank weer een mooie bos bloemen.

Namens de organisatie wil ik vanaf deze plaats de scheidsrechters Léon Quik, Cees Dalebout en Jos van Spier danken. Ook verzorger Harald Kesteloo. Lex Folmer voor het bijhouden van rangen, standen, uitslagen, doelpuntenmakers enz. Steven Neele voor het verzorgen van de mooie schema’s en clublogo’s. Tot slot uiteraard alle deelnemers (ook de gastspelers!) en de supporters. Allemaal weer tot volgend jaar

We kunnen weer terug kijken op een sportief en zeer gezellig toernooi. Bekijk binnenkort de foto’s van deze editie en de after-party elders op deze site.

Eindstand Charlie Cup 2008:

1. FC Kik

2. ADO den Haan

3. Spartak Spier

4. vv Veenboer

5. Standard Luijk

6. AFC Wessels

7. De Jonge United

 

Rectificatie Charlie Cup

Per abuis hebben we bij het artikel over De Charlie Cup 2008 bij ‘AFC Wessels’ een verkeerde foto geplaatst……………….

Bij deze de juiste foto (althans de foto zoals wij het in gedachten hadden):

 

Charlie Cup 2008: de statistieken (deel 1)

Voor de liefhebbers hierbij alle uitslagen en rangen en standen van de Charlie Cup 2008.

 Charlie Cup 2008 wedstrijdschema.pdf

 Charlie Cup 2008 klassement.pdf