SKNWK en MZC A1 winnen het zaalvoetbaltoernooi van SMWO Schouwen-Duiveland

Bron: www.pzc.nl

ZIERIKZEE – Vorige jaar liep het al als een trein. Dit jaar meldden zich maar liefst achttien teams aan. Het zaalvoetbaltoernooi voor jongeren dat SMWO Schouwen-Duiveland vandaag hield in Laco sportcentrum in Zierikzee werd gewonnen door SKNWK en MZC A1.

De achttien teams speelden verdeeld over twee poules. Waarbij een beetje werd gezocht naar gelijke niveaus. De deelnemersgroep was gevarieerd. Er deden zowel jongens- als meiden mee aan de strijd, waarvan een deel ook voetbalt bij een club. Door sommige van die voetbalverenigingen wordt in de kerstvakantie ook al meegedaan aan toernooien, weet Stefan Babic van SMWO. Maar niet door allemaal. En er zijn genoeg jongeren die er wel pap van lusten. ,,We wilden iets leuks aanbieden in de kerstvakantie en dat werd dit. Vorig jaar hebben we het voor het eerst gedaan. Toen werd er gespeeld in twee poules van zes. Nu doen er achttien teams mee.”

Bij het zaalvoetbaltoernooi stonden teams van vijf personen tegenover elkaar. De wedstrijdjes duurden steeds tien minuten. Voor de winnaars was er slagroomtaart.

MZC A1.

MZC A1. © Souliman Abali