Ruime winst S.K.N.W.K. 1 in oefenwedstrijd tegen Zaamslag 2

Gisteren, zaterdag 12 januari 2019, speelde S.K.N.W.K. 1 de eerste oefenwedstrijd na de winterstop. Op het eigen sportpark ‘Het Springer’ was Zaamslag 2 de tegenstander. Deze ploeg was ook tijdens het trainingskamp in de voorbereiding op dit seizoen tegenstander in een oefenwedstrijd. Toen was de eindstand slechts 1-1. Nu liet S.K.N.W.K. 1 er geen gras over groeien wie de sterkste was. Uiteindelijk was de eindstand 6-1 in het voordeel van de ploeg van trainer/coach Ralph Zegers.

Op verzoek van tegenstander Zaamslag begon het duel gisterenmiddag al om 13:00 uur. Voor de gelegenheid had de thuisploeg het paars/blauwe reservetenue aangetrokken. I.v.m. o.a. wintersport nog wel wat afwezigen. Daarentegen konden de JO19-spelers Jari Goudzwaard, Tim v/d Cingel en Dominique Prins allen een helft meespelen. Ook JO17-1 speler Stijn Dooge speelde 45 minuten mee. Deze spelers waren overigens ’s avonds ook nog actief op een toernooitje bij v.v. Arnemuiden.

Naast de speelminuten voor deze talentvolle jeugdspelers was er ook de rentree na blessureleed voor René Verschoor en Mark Bleiji. Hierdoor zoals dat dan zo netjes heet, kunnen we spreken over een ‘nuttig’ oefenpotje.

De score tijdens het oefenduel onder leiding van scheidsrechter R. Kenson werd in de 12e minuut geopend door Simon van Dongen. Hij schoot beheerst van zo’n 16 meter de bal tegen de touwen. Helaas was de voorsprong maar van korte duur, want bij één van de counters van Zaamslag brachten ze in de 24e minuut de stand weer op gelijke hoogte.

Echter Robert Padmos zorgde weer voor een marge van één en zette de thuisploeg weer op voorsprong. Dat de score hierna niet hoger uitviel had S.K.N.W.K. vooral aan zichzelf te danken. Het had zomaar 5-1 kunnen staan met de rust, maar o.a. de paal stond nog een treffer in de weg. Ruststand 2-1.

In de 2e helft kende S.K.N.W.K. een hele goede periode van zo’n 10 minuten. Hierin werd de score dan ook opgevoerd naar 6-1 !! In de 51e minuut was het Mark Bleiji die op schitterende wijze bij de 2e paal voor de 3-1 zorgde. Vijf minuten later kreeg S.K.N.W.K. de hulp van de Zaamslagdoelman die de bal zomaar in de voeten schoof van Robert Padmos. Hij speelde de bal breed op invaller Jarno van Nieuwenhuize die simpel de 4-1 wist binnen te werken.

Niet veel later moet Robert Padmos hebben gedacht, wat Mark kan, kan ik ook: mooi scoren. Na een korte corner dribbelde Padmos naar de punt van de 16-meter en schoot de bal snoeihard en onhoudbaar voor de keeper bij de 2e paal in de kruising, 5-1.

Het slotakkoord was voor Jarno van Nieuwenhuize. Zijn bal werd eerst nog geblokt, maar in 2e instantie passeerde hij de verdediging en doelman van Zaamslag en zorgde hiermee voor de 6-1 eindstand.

A.s. dinsdag, 15 januari 2019, volgt opnieuw een oefenwedstrijd. Dan wordt in Bruinisse gespeeld tegen Bruse Boys 2. Aftrap is om 20:00 uur.

1 reactie op "Ruime winst S.K.N.W.K. 1 in oefenwedstrijd tegen Zaamslag 2"

1. Weet je wat me opviel.Steeds was het Dion de Jonge die de voorzetten gaf,hij moest van ver komen dat wel.De half speler die de bal had was zo slim om de bal een poosje vast te houden.Even later was Dion daar weer.Verder was iedereen goed aanspeelbaar.Dat is voetbal en de score mocht er ook wezen.