Verdiende zege SKNWK op hoger geklasseerde ploeg

Logo Wereldregio

SKNWK-trainer Ralph Zegers zei in de papieren editie van Wereldregio nog zo dat SKNWK de punten had gepakt tegen ploegen die onder haar stonden. Prompt werd er zaterdag gewonnen van de nummer vier op de stand.

Op sportpark Het Springer werd VVC’68 met 4-1 verslagen. ,,Een dik verdiende overwinning”, stelde Zegers. Met drie treffers had Jarno van Nieuwenhuize (op de foto tweede van rechts) een belangrijk aandeel in de eerste, Nieuwerkerkse overwinning in 2019.

In dezelfde vierde klasse B scoorde Brouwershaven ook vier treffers, maar moest de formatie van trainer Danny Sandhövel er vijf incasseren. Tegen Vosmeer kwam Brouwershaven driemaal op voorsprong: 0-1, 1-2 en 2-3. Tot twee keer toe kwam Vosmeer snel op gelijke hoogte en bij 1-2 had Brouwershaven de 1-3 kunnen maken. Bij een 4-3-voorsprong voor Vosmeer kreeg deze ploeg rood waarna Brouwershaven de manmeersituatie goed uitbuitte door op 4-4 te komen. Met een punt in de tas kreeg Brouwershaven een rode kaart. Sandhövel: ,,Vlak voor tijd valt een afstandsschot in de kruising. Wij hadden zelf voor rust afstand moeten nemen. Uiteindelijk is het zuur dat die 5-4 nog valt”.

Voor koploper Duiveland was het tijdens de hervatting business as usual. Ook de nummer twee, Vrederust en de enige ploeg die de Oosterlanders nog niet hadden getroffen in het seizoen 2018/2019, kon niet verontrusting leiden. Luuk van Duijn nam de helft van de productie voor zijn rekening. Het gat met Vrederust en de andere nummer twee, FC De Westhoek, bedraagt nu acht punten. De titel is een kwestie van tijd.

Derdeklasser ZSC’62 miste teveel spelers om het DFC lastig te maken, maar trainer John Tahapary sprak toch van een geflatteerde zege. ,,Het was een aparte wedstrijd. We hadden de wedstrijd redelijk onder controle, maar door een door iedereen gemist rollertje en een van richting veranderd schot stonden we in de rust met 0-2 achter. In de tweede helft namen we risico’s en liepen we tegen een nederlaag aan die de verhoudingen niet echt weergaf.”

UITSLAGEN

ZATERDAGVOETBAL

Tweede klasse E:
Bruse Boys-SSV’65 1-0 (1-0 Mats Willemse)

Yerseke-MZC11 3-2 (2-1 Sander Backx, 3-2 Jesse Kalwij)

Derde klasse B:
ZSC’62-DFS 1-5 (1-4 Michiel Schipper)

Vierde klasse B:
Vrederust-Duiveland 1-6 (0-1 Luuk van Duijn, Wouter de Jonge, 0-3 en 0-4 Luuk van Duijn, 0-5 Ronald Zwager, 1-6 Robbert de Bruine)

SKNWK-VVC’68 4-1 (1-0, 2-0 en 3-1 Jarno van Nieuwenhuijze, 4-1 Stijn Dooge)

Waarde-WIK’57 afg.

Vosmeer-Brouwershaven 5-4 (0-1 Arnold Hanse, 1-2 en 2-3 Martijn Dalebout, 4-4 Robin van Mourik)