Vandaag de tweede wedstrijd na de winterstop op het programma tegen hoogvlieger FC De Westhoek. Een vrijwel volledig S.K.N.W.K. begon matig aan de wedstrijd, want na twee minuten kregen de gasten al een penalty nadat de defensie van S.K.N.W.K.tot twee keer toe verzuimde om de bal weg te roeien, 0-1. Da’s al snel en S.K.N.W.K. moest in de achtervolging.

De Westhoek werd ver achteruit gedrongen en de thuisploeg werd steeds dreigender. De doelman van de gasten redde eerst prima op een schot van Jarno van Nieuwenhuize die in de kruising leek te verdwijnen. Even later dan toch de 1-1 van Robert Padmos, maar de scheidsrechter deurde de goal zeer onterecht af na een vlagsignaal van de grensrechter. Twee man van S.K.N.W.K. stonden buitenspel, maar Robert, die scoorde, stond dat duidelijk niet.

Ook René Verschoor schoot een afgeslagen corner nog volley richting het doel, maar zijn bal ging rakelings langs de verkeerde kant van de paal. Ruststand derhalve 0-1 waar S.K.N.W.K. zeker de gelijkmaker had verdiend.

De tweede helft was het in de eerste twintig minuten van beide kanten niet best, maar stilaan begon de druk op het doel van FC De Westhoek toe te nemen. En kansen kwamen er ook, maar op wonderbaarlijke wijze ontsnapte De Westhoek keer op keer aan de gelijkmaker. Jarno van Nieuwenhuize kreeg de bal niet langs de doelman en even later was het ongelooflijk dat een inzet van Robert Padmos, na een schitterende asssist van Simon van Dongen, niet in het doel belandde. Tot twee keer toe redde de doelman met enorm veel fortuin.

Toch werd de zeer verdiende gelijkmaker dan toch gemaakt door een mooie diagonale knal van Robert Padmos. Na deze 1-1 nog een paar kansen van S.K.N.W.K., maar de bal wilde er niet nog een keer in. In de laatste paar minuten kwam het moegestreden S.K.N.W.K. nog een paar keer goed weg bij hoekschoppen van de gasten.

Eindstand derhalve 1-1 en gezien het spelbeeld twee punten verloren voor S.K.N.W.K. dat weer een prima pot op de mat legde. Volgende week naar Vosmeer, waartegen thuis zeer gelukkig werd gewonnen…

1 reactie op "S.K.N.W.K. 1 komt prima voor de dag in de derby op ‘Het Springer’ tegen FC De Westhoek 1, eindstand 1-1"

1. Historicus | 03-02-2019 at 11:41 |

Hoogvlieger=1) Bolleboos 2) Duivensoort 3) Overvlieger 4) Tamme duif 5) Topper 6) Uitblinker 7) Vogel