Wedstrijdverslag: Serooskerke/Veere JO19-1  – S.K.N.W.K. JO19-1  Beker:  2-2-2019

Door waarschijnlijk de zenuwen de shirts vergeten, zodat we, gelukkig, nog net voor de zeelandbrug terug konden om de tas. Toch nog een half uur de tijd voor de “speech” en de warming-up. We hadden in de competitie met 1-4 verloren van deze fysiek sterke tegenstander, dus wisten we dat we het niet alleen met mooi voetbal konden klaren vandaag, maar ook met een stevige inzet.

Het eerste half uur was, mede door een harde rugwind, maar ook zeker door sterk voetbal, voor SKNWK.  Achterin en op het middenveld hadden we de tegenstander stevig onder controle.  Daan op doel en Tim als centrale verdediger stuurden de boel goed aan.  Willem, Rick en Wouter hielden de spitsen van Serooskerke/Veere stevig in de tang. Maar ook opbouwend lieten deze jongens zich gelden. Een stevig en fysiek sterk blok op het middenveld met Jonathan, Chris, Joerie en Jari (mooie mix van Ajax en Feyenoord supporters). Door afwezigheid van Dominique speelde Chris een puike partij op zijn plek centraal midden. Zonder de anderen tekort te doen misschien wel de beste speler deze middag.

Na 20 minuten een mooie actie op snelheid van Aron. Hij werd tegen de vlakte gewerkt binnen de 16meter, dus een penalty. Deze werd goed ingeschoten door Jari, maar ook knap gekeerd door de doelman van de tegenpartij.  Zo’n 10 minuten later een soortgelijke actie van Aron met weer een overtreding binnen de krijtlijnen.  Nu Aron zelf achter de bal. Ook nu weer mooi richting de hoek, waar ondertussen ook weer het keepertje naar toe dook. Dus weer een mooie redding en nog steeds 0-0.  Ondanks dat bleven we goed druk houden en stoomde Jari op links, waarbij Ids een beetje ruimte maakte, op om Aron een niet te missen kans te geven:  0-1!  Vlak voor de thee kregen de andere blauw-zwarten, voor deze gelegenheid in het rood, een paar mogelijkheden. Gelukkig stond onze goalie ook op scherp en redde een paar keer mooi.

Ondanks waarschuwingen in de rust om scherp en geconcentreerd te starten, nam de tegenstander toch de regie in handen en scoorden na een minuut of 10 de 1-1.  Na een paar enerverende kansen en dito missers van Serooskerke kregen we een kadootje van een verdediger van hun. Aron kreeg van deze verdediger de bal aangespeeld en strafte dit buitenkansje gelijk af: 1-2. Hierdoor kregen we weer wat lucht, maar het lukte ons toch elke keer niet om ons er goed uit te voetballen. Te veel lopen met de bal en de bal willen brengen bij een teamgenoot werd op een gegeven moment toch afgestraft: 2-2.

Na nog 10 spannende minuten, waarbij ook wij weer wat kansjes kregen, floot de scheids af. Dus weer, net als tegen Duiveland, penalty’s!!

Na een peptalk van Daan begon de tegenstander aan de penaltyreeks.  Het werd gelijk 1-0.  De eerste pingel van ons, van Chris, werd weer gepakt door de goalie. Maar gelukkig vloog de volgende van hun via binnenkant paal de bal eruit.   Tim schoot gelukkig zijn penalty erin:  1-1. Vervolgens pakt Daan hun volgende penalty en schiet Aron nu wel raak: 2-1 voor ons. Daarna, om de spanning erin te houden mogen hun weer scoren. Ook Jari wist daarna nu wel te scoren: 2-3.  Serooskerke achter de bal, mooi schot richting de hoek, Daan ook richting die hoek met een mooie zweefduik, en jawel, hij stopt hem!!!  Gewonnen!!!

Geplaatst voor de volgende ronde, dus halve finale!!! Gefeliciteerd jongens! We hebben het echt als team gedaan, waarbij we alle 16 even belangrijk zijn geweest.

Peter v.d. Cingel: Leider JO19-1