SKNWK 1 – FC De Westhoek 1 (1-1) 02-02-2019 (wedstrijdverslag FC De Westhoek)

Na een zaterdag rust moest FC De Westhoek naar Nieuwerkerk toe voor de eilandelijke derby tegen SKNWK. Eerder dit seizoen werd die wedstrijd thuis gewonnen maar dat ging niet gemakkelijk.

Het had veel gesneeuwd en geregend deze week dus het veld was moeilijk bespeelbaar. Toch kwam FC De Westhoek na een paar minuten al op voorsprong door een benutte penalty van Gijs van Duijvenbode. Dit nadat Mark de Feiter werd neergehaald in het strafschopgebied. Hierna was er nog een korte fase dat De Westhoek kon voetballen daarna werd het alleen maar minder. SKNWK knokte zich in de wedstrijd, kreeg wat kansjes en scoorde ook maar deze goal werd afgekeurd door buitenspel. Andres Jonker ging nog alleen op de keeper af maar vergat de 0-2 te maken. Na de rust kreeg De Westhoek wat kleine mogelijkheden maar tot een goal kwam het niet. SKNWK drong meer aan en maakte de verdiende gelijkmaker na slordig balverlies van De Westhoek op het middenveld. Voor de 1-1 redde Bas Kooman al een paar keer knap en dit was ook na de 1-1 het geval.

In de slotfase werd De Westhoek nog een aantal keer gevaarlijk uit corners maar de bal viel niet goed dus het bleef 1-1. Uiteindelijk een terechte uitslag maar er hadden veel meer doelpunten kunnen vallen en misschien wel moeten vallen aan beide kanten. Geen beste wedstrijd aan Westhoek kant. Kwamen amper aan (goed) voetballen toe. Hopelijk volgende volgende week wel. Dan staat er weer een derby te wachten namelijk Brouwershaven uit.