ZSC’62 weet in slotfase toch nog zege binnen te slepen

Logo Wereldregio

ZSC’62 heeft in de slotfase van de wedstrijd tegen Kogelvangers alsnog drie punten weten te bemachtigen.

Tot twee keer toe was de ploeg uit Willemstad in Scharendijke op gelijke hoogte gekomen, de derde treffer van ZSC’62 werd ze te machtig.
In en tegen Krabbendijke leed Bruse Boys een onverdiende nederlaag. Zonder zes potentiële basisspelers en de diverse omstandigheden speelde het elftal volgens trainer Marco Groeneveld ‘een uitstekende eerste helft’. Hierin kreeg Bruse Boys vier honderd procent kansen en werd ze ook een zuivere pingel onthouden. De eerste kans voor Krabbendijke deed zich pas rond de 38e minuut voor. Een strafschop werd na rust wel aan de andere kant gegeven. ,,Onze doelman komt waar hij niet moet komen”, aldus Groeneveld, ,,en de speler gaat slim liggen. Na de 1-0 voor thuisploeg bleef Bruse Boys het grootste deel van de tweede helft controleren en kreeg ze nog twee grote kansen. ,,Ik kan ze niets verwijten, maar we hebben niet gescoord. De instelling en bereidheid waren goed.” Door de nederlaag staat Bruse Boys tiende in de tweede klasse E. De verschillen in het rechterrijtje zijn nog altijd erg klein.

De derby in de vierde klasse B tussen Brouwershaven en FC De Westhoek eindigde zaterdag op sportpark Onder de Molen in 1-4. Net als bij alle andere wedstrijden op de Zeeuwse velden was de wind een spelbreker die goed voetbal in de weg stond. Afgezien van de omstandigheden sprak Brouwershaven-trainer Danny Sandhövel van een terechte zege voor FC De Westhoek dat in het zadel werd geholpen door een eigen doelpunt van de thuisploeg. Bij een 1-3-achterstand kreeg FC De Westhoek een rode kaart (tweemaal geel voor Dennis Schuitemaker) maar scoorde met een man minder de 1-4. Een strafschop voor de thuisploeg was daarna niet aan Robin van Mourik besteed.

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:
MZC’11-Arnemuiden 4-2 (1-2 Jesse van der Linden, 2-2 Sven Heijboer, 3-2 Michiel de Vries, 4-2 Sven Heijboer)

Krabbendijke-Bruse Boys 1-0

Derde klasse B:
ZSC’62-Kogelvangers 3-2 (1-0 Mike de Voogd, 2-1 Robin Provoost, 3-2 Mark Provoost)

Vierde klasse B:
Vosmeer-SKNWK afg.

Duiveland-Rillandia 6-0 (1-0 Ronald Zwager, 2-0 e.d., 3-0 Luuk van Duijn, 4-0 Dylan van Klinken, 5-0 en 6-0 Ronald Zwager)

Brouwershaven-FC De Westhoek 1-4 (0-1 e.d., 0-2 Kevin Veerhoek, 0-3 Mark de Feiter, 1-3, 1-4 Mark de Feiter)

VVC’68-WIK’57 2-1 (2-1 Jeffrey Herfst)