Veel effectiever D.w.O. ’15 1 verslaat S.K.N.W.K. 1 met 3-0

Onder prachtige voorjaarsomstandigheden moest S.K.N.W.K. 1 vandaag aantreden in Driewegen tegen D.w.O. ’15 1. Een ploeg waartegen ’thuis’ met 0-3 werd verloren. S.K.N.W.K. startte vanmiddag enorm zwak aan de wedstrijd en hielp de thuisploeg eigenlijk zelf in het zadel. De verdediging (zonder aanvoerder René Verschoor die toch nog teveel last had van de botsing met zijn hoofd vorige week tegen een speler van SC Stavenisse 1) was een paar keer flink de kluts kwijt en uit 1 van die momenten scoorde de thuisclub simpel de 1-0.

Na die snelle goal kwam S.K.N.W.K. 1 langzaamaan in de wedstrijd en had de thuisclub eigenlijk weinig meer in te brengen. Maar zoals zo vaak dit seizoen stond het vizier weer niet op scherp bij blauw/zwart. Een hele reeks kansen volgden nog voor rust maar geen enkele werd doeltreffend afgerond. Zo mistte linksbackStefan Vermeer vlak voor de doelman een enorme kans en ook spits Robert Padmos kreeg van dichtbij de bal niet langs de doelman.

Ook Remco vd berge kreeg van dichtbij nog de kans maar raakte de bal niet goed en even later zag hij zijn inzet van twintig meter uit het doel worden gekopt door een verdediger. Tussendoor nog een tweetal gevaarlijke momenten voor het S.K.N.W.K.-doel, maar dat leverde geen doelpunten op. Net voor rust kreeg Jarno van Nieuwenhuize nog de kans, maar zijn inzet verdween ook net langs de verkeerde kant van de paal. Ruststand 1-0.

De tweede helft bleef de Nieuwerkerkseploeg het met goed veldspel proberen, maar de bal wilde er simpelweg niet in. De thuisclub probeerde het met lange ballen op de spitsen en hoopten op een foutje van de S.K.N.W.K.-verdedigers. Eerst waren er nog kansen voor S.K.N.W.K., Jarno van Nieuwenhuize met een kop kans en even later een enorme kans voor Mark Bleiji die een bal van Remco v/d Berge bij de tweede paal leek in te schieten, maar ook Mark raakte de bal totaal verkeerd.

Tussendoor had de overigens prima leidende scheids de bal op de stip kunnen én eigenlijk moeten leggen na een overtreding op Robert Padmos, maar dat gebeurde helaas niet. Tja en dan weet je het al…… Aan de andere kant het foutje bij zo’n lange bal en het staat pardoes 2-0. Wedstrijd gespeeld, want S.K.N.W.K. had vandaag waarschijnlijk tot de klok van tien uur vanavond nog niet gescoord.

Tien minuten voor tijd een overtreding van Mark Beliji op een doorgebroken speler en hij kon met rood vertrekken. Een paar minuten voor tijd scoorde D.w.O. ’15 1 van afstand nog de derde en werd de eindstand met een zeer geflatteerde 3-0 bereikt. S.K.N.W.K. kan goed voetballen, maar daar horen wel doelpunten bij en dat schort er dikwijls aan. D.w.O. ’15 1 wint verdiend de wedstrijd, omdat zij uit veel minder kansen wel drie keer wisten te scoren.

Volgende week gaan we darten en de week daarna, zaterdag 9 maart 2019, dan komt Rillandia 1 op bezoek op ‘Het Springer’.