Het vernieuwde competitieaanbod Meiden onder 13 t/m onder 20

Bron: www.knvb.nl

Het meiden- en vrouwenvoetbal heeft de afgelopen twee decennia in Nederland een snelle vlucht genomen. Het ledenaantal vertoont al jaren een opgaande lijn en inmiddels telt ons land ruim 162.000 vrouwelijke KNVB-leden, het grootste aantal van de teamsporten in Nederland. Het meiden- en vrouwenvoetbal is kwantitatief én kwalitatief dus sterk in ontwikkeling. Het gevolg daarvan is dat de huidige competitieopzet daar, in met name de huidige leeftijdscategorieën MO13 tot en met MO19, niet altijd goed bij aansluit. Dit was de aanleiding om het huidige competitieaanbod en de bijbehorende regelgeving goed onder de loep te nemen.

Afgelopen najaar, in november 2021, hebben we de bevindingen uit de onderzoeken en de uitgangspunten voor het nieuwe competitieaanbod uiteengezet in een webinar en Teams-sessies voor verenigingsfunctionarissen. Op deze momenten konden functionarissen nog de laatste input geven voor het vernieuwde competitieaanbod.

Inmiddels is het vernieuwde competitieaanbod uitgewerkt en heeft de besluitvorming plaatsgevonden. Op de basispagina vinden jullie de volledige uitwerking van het vernieuwde competitieaanbod, welke ingaat vanaf het seizoen 2022/2023. Hier vinden jullie ook welk proces er heeft plaatsgevonden, wat de uitgangspunten zijn geweest en wat de belangrijkste onderdelen zijn van het vernieuwde competitieaanbod voor MO13 t/m MO20.

VERNIEUWD COMPETITIEAANBOD MO13 T/M MO20Je leest hier een bundeling van wijzigingen en besluiten voor de meiden MO13 t/m MO20 competities, die ingaan vanaf het seizoen 2022/’23. Deze wijzigingen en besluiten voor de MO13 t/m MO20 competities zijn vastgesteld door het Bestuur amateurvoetbal. Vanaf seizoen 2023/’24 is het aanbod voor de MO13 t/m MO20 competities verwerkt in het Handboek competitiezaken amateurvoetbal

Voorbereidingen op het nieuwe seizoen

De komende periode staat bij veel verenigingen in het teken van de teamindelingen en de teaminschrijvingen voor het nieuwe seizoen. Hou de basispagina en de nieuwsbrieven goed in de gaten, want via artikelen, factsheets, infographics en een video geven we je handvatten voor de voorbreidingen op het nieuwe seizoen. Daarnaast zullen we functionarissen bij verenigingen met meidenteams in MO13 t/m MO20 deze informatie toesturen om tot optimale teamindelingen te komen en de teams zo goed mogelijk in te kunnen schrijven voor het nieuwe seizoen. Verenigingen kunnen altijd contact opnemen met de KNVB medewerker in hun regio voor ondersteuning en implementatie.

Mochten jullie vragen of opmerkingen hebben naar aanleiding van de besluitvorming over het vernieuwde competitieaanbod, laat het ons dan weten via KNVB Contact.