Gewenste scenario komt uit voor Westhoek

Bron: www.wereldregio.nl

Westhoek heeft zich op de slotdag in de vierde klasse B verzekerd van een plaatsje in de nacompetitie.

Naast zelf te winnen kreeg de bespeler van sportpark Van Zuijen ‘hulp’ uit Brouwershaven en Kerkwerve waardoor en -na het seizoenstoetje voor Westhoek kon worden opgediend. Laatstgenoemde moest in eerste instantie zelf behoorlijk aan de bak want halverwege de eerste helft kreeg Rick Lifino een rode kaart en Colijnsplaatse Boys, de tegenstander van Westhoek tijdens de 22e speelronde, een strafschop. Met tien man had de thuisploeg voor rust de schade al gerepareerd tegen de nummer negen van de ranglijst. Na de pauze ging Westhoek vrolijk door met scoren en moest het afwachten hoe het op de twee andere velden zou aflopen. Op sportpark Onder de Molen was al bekend dat SPS ruim had gewonnen van Brouwershaven, maar op sportpark de Vospit voltrek zich enkele minuten voor tijd een ‘drama’ voor WIK’57 toen Kruiningen gelijkmaakte. Door deze resultaten is Westhoek derhalve door naar de nacompetitie.

Hiertoe is Duiveland ook ‘veroordeeld’ voor lijfsbehoud in de derde klasse. Op ZSC’62 moest zaterdag een monsterscore worden behaald, maar dat zat er vanzelfsprekend nooit in tijdens de derby (foto) in Scharendijke. Ook niet na betrekkelijk vroege treffer van Ahmad Alhaji in de twaalfde minuut na een mooi uitgespeelde aanval. Hierna kreeg Robin Provoost een goede kans op 1-1 en Duiveland een mogelijkheid voor een tweede goal. De tweede helft stelde niet veel voor, vond Duiveland-coach Rohan de Geus. “Het was gezapig en slordig. We draaien in ieder geval een goede serie en gaan met vertrouwen de nacompetitie in.”

UITSLAGEN

ZATERDAGAMATEURS

Tweede klasse E:

Bruse Boys-DBGC 2-2 (1-0 en 2-0 Rick Jonker)

VVGZ-MZC’11 6-3 (0-1 Jesse van der Vlies, 2-2 Rody Vermue, 2-3 Bram de Jonge)

Derde klasse B:
ZSC’62-Duiveland 0-1 (0-1 Ahmad Alhaji)

Vierde klasse B:

WIK’57-Kruiningen 1-1 (1-0 Dennis Dekker) – verslag later op deze site

Brouwershaven-SPS 0-4

Westhoek-Colijnsplaatse Boys 5-1 (1-1 Dylan Adelaar, 2-1 Nathan van der Neut, 3-1 Gijs van Duijvenbode, 4-1 Dylan Adelaar, 5-1 Gijs van Duijvenbode)

SKNWK-Hansweertse Boys 5-3 (1-1 David van den Broek, 2-2 Max Jongebreur, 3-2 Thomas Folmer, 4-2 David van den Broek, 5-2 Tim van der Cingel