Tikkie Terug Deel 551 – Oefenwedstrijd De Jonge Spartaan 1 – S.K.N.W.K. 1 (zaterdag 7 augustus 2010)

Logo Tikkie Terug

Inmiddels is de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2022-2023 gestart. Eerst een paar keer trainen, maar daarna volgen uiteraard ook weer de bekende oefenduels. In deze Tikkie Terug (deel 551) gaan we exact 12 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Op zaterdag 7 augustus 2010 speelde S.K.N.W.K. 1 toen een oefenwedstrijd tegen De Jonge Spartaan 1 uit Middelharnis (een ploeg die dit seizoen overigens voor het eerst tegenstander zal zijn van S.K.N.W.K. in de competitie). Overigens in die periode wel vaker een tegenstander in de voorbereiding.

Eerder die week zou bekend worden dat interim-trainer Gerard Olijhoek dat seizoen aan het roer zou blijven bij de blauw/zwarten.

Op de website stond het volgende:

Gerard Olijhoek blijft trainer S.K.N.W.K. 1

Na het wegvallen van trainer/coach Ko Stoutjesdijk moest S.K.N.W.K. op zoek naar een oplossing. Gerard Olijhoek is sinds vorige week donderdag de interim-trainer van S.K.N.W.K.

Na overleg met Gerard en een delegatie van het hoofdbestuur is vanavond bekend gemaakt aan de spelersgroep dat Gerard Olijhoek dit seizoen zal afmaken als trainer.

Dit betekent wel dat S.K.N.W.K. nog wel op zoek moet naar een coach voor tijdens de wedstrijdagen.

Olijhoek is geen onbekende bij de blauw/zwarten en we zijn dan ook erg blij dat hij deze taak op zich wil nemen. Vanaf deze plaats wensen we hem alle succes en plezier toe!

 

Voor de 5e keer opent SKNWK seizoen tegen DJS

Voor de 5e achtereenvolgende keer opent S.K.N.W.K. 1 het seizoen met een oefenwedstrijd tegen De Jonge Spartaan 1. Morgen, zaterdag 7 augustus 2010, begint het eerste oefenduel van dit seizoen om 14:30 uur.

Een heel ander S.K.N.W.K. 1 ten opzichte van voorgaande jaren zal overigens aan de aftrap verschijnen. Zaterdag zal Gerard Olijhoek de nieuwe coach zijn (overigens slechts tijdelijk, want Gerard is de trainer van de eerste selektie. Een nieuwe coach hopen we binnenkort te kunnen prestenteren).

Naast een nieuwe trainer, ook diverse nieuwe spelers. Stefan Vermeer, Kevin Schiettekatte en Steven Padmos zijn overgekomen vanuit de A-junioren. Keeper Mike Bakker keepte vorig seizoen in S.K.N.W.K. 2 en zal nu de opengevallen plaats van Koen de Jonge in willen nemen. Ook Remco Veenboer en Léon Goedegebure komen over vanuit de 2e selektie. Zij hopen ook een plaatsje te kunnen bemachtigen in ‘één’.

Wesley Goud (s.v. Duiveland), George van Heukelom (s.v. Duiveland), Erwin Nelissen (S.K.N.W.K. 2), Sander Uijl (gestopt), Sytze Stins (S.K.N.W.K. 2), Carlo v/d Maas (langdurig geblesseerd) en Koen de Jonge (S.K.N.W.K. 2) zijn de spelers die hun plaats hebben afgestaan aan deze nieuwe mensen. Naast deze ‘afwezigen’ zijn er morgen nog diverse spelers uit de eerste selektie niet bij i.v.m. hun vakantie. Vandaar ook morgen een mengeling van de eerste en tweede selektie.

Vorig seizoen eindigde de oefenwedstrijd tussen S.K.N.W.K. 1 en De Jonge Spartaan 1 in een 1-2 overwinning voor DJS. Richard v/d Sande scoorde de eretreffer namens S.K.N.W.K. 1.

De 2 voorgaande oefenwedstrijden tegen De Jonge Spartaan wist S.K.N.W.K. winnend af te sluiten. Tijdens het seizoen 2008-2009 werd het 2-4 (doelpunten van Wilco de Valk, Richard Bevelander, Erwin Nelissen en Emiel Kuijten). Het seizoen ervoor wonnen de blauw/zwarten uit Nieuwerkerk eveneens met 4-2 van de blauw/zwarten uit Middelharnis. Toen waren Christian van Vossen 2x, Wilco de Valk en Maarten Padmos de schutters namens S.K.N.W.K.

In de voorbereiding op het seizoen 2006-2007 was De Jonge Spartaan de sterkste in dit duel. Zij wonnen hun thuisduel toen met 5-3 (Chistian van Vossen 2x en Emiel Kuijten waren toen de doelpuntenmakers).

 

,,Ik voel me er zo happy bij”

,,Ik voel me er zo happy bij”

Olijhoek komend seizoen trainer van SKNWK

NIEUWERKERK – Met het aantrekken van Gerard Olijhoek als trainer van SKNWK heeft de zaterdag-derdeklasser de helft van het probleem opgelost, dat is ontstaan na het abrupte vertrek van de nieuwe oefenmeester Ko Stoutjesdijk vanwege privé-redenen. Voor de andere helft, het zoeken naar een coach voor de beker- en competitieduels, heeft SKNWK al een kandidaat op het oog.

Over twee maanden wordt Olijhoek zeventig jaar, maar hij doet de klus – is het zijn laatste? – bij SKNWK met ongelooflijk veel plezier, alsof hij aan het begin van zijn trainersloopbaan staat. ,,In eerste instantie vind ik het heel leuk, ik zie het zitten en ben gewoon een trainingsbeest.” En voor de afstand naar sportpark het Springer hoeft Olijhoek het niet te laten want zijn huis staat er slechts honderd meter vandaan. ,,Ik pak mijn tas, wandel erheen en ben er . Ik voel me er zo happy bij.”

Olijhoek vindt het heerlijk om te trainen en training te geven. Hij wil graag dingen zijn richting opduwen. ,,Ik wil dat het zich openbaart dat mensen anders met elkaar omgaan en dat ik dingen op trainingen en tijdens wedstrijden zie veranderen. Het trainen zit in mijn lijf. Ik wil mensen wat leren, begeleiden, die gasten proberen te vormen en dat ze iets van me meekrijgen.”

De inwoner van Nieuwerkerk kiest heel bewust voor alleen trainen. Niet de spanning van wedstrijden maar het mentale aspect weerhoudt hem ervan op zaterdag als coach langs de zijlijn te staan. ,,Daar heb ik geen invloed op. Dan ben je afhankelijk van scheidsrechters en tegenstanders. Als er dingen in het veld gebeuren, is de leidsman verantwoordelijk. Ik niet. Dan word ik boos en dat wil ik niet. Lichamelijk is dat ook slecht voor me”, refereert Olijhoek naar zijn leeftijd. ,,Op trainingen kan ik me wel uiten.”

Met de keuze voor SKNWK heeft Olijhoek bedankt voor de trainingen die hij bij Ouwerkerk gaf en met de keuze voor SKNWK weet hij ook dat het een lastig seizoen wordt. ,,Dat vind ik niet erg. Als ik ergens een gevoel bij heb, doe ik het. De stand van de competitie van het afgelopen seizoen vind ik niet belangrijk.”

Voor Olijhoek is het de vierde keer dat hij als trainer van SKNWK aan de slag gaat. Vorig seizoen was hij heel even de opvolger van de tussentijds opgestapte Gerjo Prins en in een wat verder verleden vormde hij tot tweemaal tot een succesvol koppel met coach Cees Willemse.


Gerard Olijhoek: ,,Het trainen zit in mijn lijf. Ik wil mensen wat leren, begeleiden, die gasten proberen te vormen en dat ze iets van me meekrijgen”.

 

De Jonge Spartaan 1 te sterk voor S.K.N.W.K. 1

Op het schitterende nieuwe complex van De Jonge Spartaan uit Middelharnis werd S.K.N.W.K. 1 tijdens haar eerste oefenwedstrijd van dit seizoen getrakteerd op een 5-2 nederlaag. De Nieuwerkerkers kwamen nog wel goed uit de startblokken, 0-2 tussenstand, maar dolven uiteindelijk terecht het onderspit.

Al in de 6e minuut was het aanvoerder van S.K.N.W.K., Wilco de Valk, die met de kop na een vrije trap van Remco Veenboer voor de 0-1 zorgde. Hierna een kansje voor de thuisploeg, maar doelman Mike Bakker was attent.

Na 13 minuten dan ook al de 0-2. Nu is het de uit de A-junioren overgekomen Stefan Vermeer die een perfecte voorzet geeft op Wilco de Valk. Deze weet wel raad met dit buitenkansje en schiet beheerst binnen.

Nadat S.K.N.W.K. dan al een paar keer goed is weggekomen is het dan uiteindelijk toch raak voor De Jonge Spartaan, 1-2. Na deze treffer komt S.K.N.W.K. er niet echt meer uit. Jammer is wel dat de thuisploeg een aantal keren wel erg wordt geholpen bij de doelpunten. Nog voor de rust is het al 3-2 voor de gastheren. Al schiet Martin Kiesenberg voor de rust nog een goede vrije trap op het doel, maar deze wordt geparreerd door de keeper. Zodoende dus een 3-2 ruststand.

In de 2e helft dan een aantal wissels bij S.K.N.W.K. De thuisploeg blijft de betere ploeg, maar vergeet dit eigenlijk uit te drukken in doelpunten.

Nadat invaller Kevin Schiettekatte (ook overgekomen uit de A-junioren) een goede kans naast het doel ziet gaan, wordt er pas zo’n kwartier voor het einde van de wedstrijd weer gescoord. Een goede aanval over de rechterkant van de thuisploeg wordt netjes over invaller doelman Martijn Kik van S.K.N.W.K. gestift, 4-2.

In de 79e minuut weet DJS dan nogmaals te scoren. Opnieuw een voorzet vanaf rechts die bij de 2e paal simpel kan worden binnengetikt.

Kristian Bouwman krijgt namens S.K.N.W.K. nog een kopkans uit een corner (ver naast) en ziet een schot via de keeper in het zijnet belanden.

Al met al een terechte 5-2 nederlaag voor de Nieuwerkerkers in een zoals dat heet ‘nuttig’ oefenduel. Volgende week weer 2x trainen en dan zaterdag opnieuw een oefenwedstrijd tegen Bevelanders 1.

S.K.N.W.K. 1: Mike Bakker, Martijn Kik, Martin Kiesenberg, René Verschoor, Jurjen Vermeer, Léon Pollemans, Emiel Pollemans, Martijn Rentier, Steven Padmos, Remco Veenboer, Kristian Bouwman, Richard v/d Sande, Stefan Vermeer, Kevin Schiettekatte, Wilco de Valk

 

De Jonge Spartaan1 – S.K.N.W.K. 1(V) 5-2

Op het splinternieuwe sportpark aan de Oostplaatseweg ging SKNWK zijn eerste oefenwedstrijd spelen volgens traditie. Mooie kantine, tribune en een aantal bijgebouwen, klompleteren bij de vier volledige velden. Op schouwen-Duiveland is zoiets nergens te vinden. Over de wedstrijd zal de trainer en de aangang van SKNWK niet tevreden zijn. Gezien de schrille kreten van trainer Olijhoek op sommige spelers zal niemand dat verbazen. Het begin was nog wel aardig. SKNWK kwam zelfs voor met 2-0. En dat was al bereikt na 23 minuten.Maar dan is ook de pijp al leeg. Want daarna kon De Jonge Spartaan zijn gang gaan. Ze mochten zover komen dat het met rust al 3-2 was voor de thuisclub. En ze gingen na rust nog verder vooruit spelen. En dat resulteerde in een 5-2 overwinning na 90 minuten. Ja en dan kan de trainer wisselen en uitproberen wat hij wil, ze waren niet meer vooruit te branden. Maar uitproberen moet je op de training doen. Sommigen moeten aan krachttraining met gewichten doen. We hebben kunnen zien dat men geen bal meer weg kon krijgen. En al helemaal niet in de goede richting. De Jonge spartaan viel keer op keer aan, opbouwend vanuit de achterhoede. SKNWK kon dit nog geen helft volhouden. Automatischmen en zelfvertrouwen zijn ver te zoeken, door teambuilding. Oke het was maar een oefenwedstrijd.

geschreven door: Een Supporter

 

De Foto’s: