Tikkie Terug Deel 558 – Bekertoernooi S.K.N.W.K. 1 seizoen 2008-2009

Logo Tikkie Terug

Volgende week zaterdag, 3 september 2022, start het bekertoernooi weer. Voor S.K.N.W.K. 1 betekent dit een uitwedstrijd naar Duiveland 1 en daarna volgen thuiswedstrijden tegen Zeelandia Middelburg 1 en Veere 1. Een mooie gelegenheid om met onze vaste rubriek Tikkie Terug eens terug te kijken naar het bekervoetbal. We gaan deze keer 14 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Naar het seizoen 2008-2009. S.K.N.W.K. 1 was toen best zwaar ingedeeld voor het bekertoernooi, want het moest toen aantreden tegen respectievelijk Kloetinge 1, Oostkapelle 1 en H.V.V. ’24 1. Hoe ze dit afging, staat hieronder.

Bespottende nederlaag S.K.N.W.K. 1

Gisteren mocht S.K.N.W.K. 1 voor haar eerste officiële wedstrijd van dit seizoen aantreden tegen Kloetinge 1. In de eerste ronde van het K.N.V.B.-bekertoernooi zijn de blauw/zwarten nl. gekoppeld aan Kloetinge 1, Oostkapelle 1 en H.V.V. ’24 1. De eerste wedstrijd was dus tegen Kloetinge. Dat de Nieuwerkerkers niet gingen winnen was al wel ingecalculeerd, maar dat ze na 7 minuten al 3-0 achter zouden staan, was echt schandalig.

Na 7 minuten al een 3-0 achterstand!!

Al na 1,5 minuut was het raak. Dom balverlies in de verdediging betekende al snel de 1-0 voor de thuisploeg. Daarna twee makkelijke doelpunten, omdat simpelweg het duel niet werd aangegaan. Twee keer kon een Kloetingespeler binnenkoppen. Het bleek een wedstrijd van kat en muis. Eerste klasser Kloetinge was veel te sterk voor het arme S.K.N.W.K.

De 4-0 werd gemaakt na een te korte terugspeelbal op doelman Koen de Jonge. Ook de 5-0 was tekenend. Een lob over de keeper belandde op de paal. Echter was een Kloetingespeler de enige die reageerde en heel makkelijk kon binnentikken. Voor de rust werd het zelfs nog 6-0.

Het enige waar de S.K.N.W.K.-supporters van konden genieten, was de thuisploeg. Oh ja, en het zonnetje

In de rust vielen er in de kleedkamer van de blauw/zwarten (lees: witten, want tot overmaat van ramp waren ook de shirts in Nieuwerkerk blijven staan!) wat harde woorden, want dit was echt bespottelijk.

Het begon al lekker. De shirts stonden nog in Nieuwerkerk. Daarom speelde S.K.N.W.K. in haar warming-upshirts

Gelukkig was de 2e helft van beter nivo van de Nieuwerkerkers, al had dit zeker ook te maken met Kloetinge die het na 6-0 wel goed vonden, leek het. Het werd eerst nog 7-0, waarna Wesley Goud na een prima aanval de eretreffer mocht maken, 7-1.

Vlak voor het verstrijken van de officiële speeltijd nog een kopballetje van de verdiende winnaar van dit bekerduel, die de eindstand deed bepalen op 8-1.

Een goeie les zullen we maar zeggen……..

As. dinsdag is de volgende wedstrijd. Dan speelt S.K.N.W.K. 1 tegen Oostkapelle 1. Zeker is dat Richard Bevelander en Martin Kiesenberg niet meespelen, want beiden vielen gisteren geblesseerd uit. Of Wilco de Valk meedoet is nog een vraagteken. Hij kreeg gisteren in de eerste helft al een aardige schop te verwerken. Het is te hopen dat z’n enkel op tijd hersteld is.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Martijn Neele, Robbert v/d Zande, Martin Kiesenberg (Sytze Stins), Martin Huisman, Wilco de Valk, Emiel Kuijten (Léon Goedegebure), Erwin Nelissen, Sander Uijl, Wesley Goud, Richard Bevelander (Christian van Vossen).

Gemengde gevoelens voor Wilco de Valk

Voor Wilco de Valk was het gisteren een weerzien met vele bekende. Met ‘zijn’ S.K.N.W.K. moest hij gisteren in het bekertoernooi aantreden tegen Kloetinge 1. Een ploeg waar hij zes seizoenen speelde en erg succesvol was. Het werd voor hem een middag met gemengde gevoelens. Voor even terug op het ‘Wesselopark’ in Kloetinge was het (voetballend) al snel gedaan met de pret. S.K.N.W.K. 1 werd afgeserveerd met maar liefst 8-1.

De wedstrijd maar snel vergeten dus. Tot overmaat van ramp is Wilco na een grove charge nog geblesseerd aan zijn enkel ook (hij speelde overigens wel de wedstrijd uit). Verder was het na de wedstrijd leuk om te zien hoe Wilco nog steeds wordt gerespecteerd bij Kloetinge.

Voor hem dus eigenlijk toch wel een mooie dag (al had S.K.N.W.K. 1 deze dag voor hem nog wel iets mooier kunnen laten zijn….).

De Foto’s:

Tweede bekerduel S.K.N.W.K. 1 eindigt gelijk

Na de ruime nederlaag afgelopen zaterdag tegen Kloetinge 1 aan de blauw/zwarten de taak om het geschonden blazoen op te poetsen. Dit moest dan gisteren gebeuren in het tweede bekerduel van de eerste ronde. Tweede klasser Oostkapelle 1 was de tegenstander. De wedstrijd begon gelukkig iets later (19:30 uur) dus konden we op het gemakje naar Oostkapelle rijden. Echter het veld waar op werd gespeeld, was niet best. Het gras was veel te lang en ook de verlichting was niet super.

Bij het begin had met name de verdediging van de blauw/zwarten het zwaar. Ze kregen de bal maar niet weg. Oostkapelle speelde oppertunistisch voetbal. Snel zochten ze via de lange bal naar de snelle spitsen. Met name ‘de tweede bal’ was steeds voor de thuisploeg. Zij kwamen dan ook terecht op een 1-0 voorsprong.

S.K.N.W.K. ging iets beter voetballen en had een paar goede aanvallen. Uit één van deze aanvallen kwam de gelijkmaker. De assistent-scheidsrechter vlagde wel, maar de scheidsrechter liet terecht doorspelen, 1-1. Vlak voor het verstrijken van de eerste helft kwam Oostkapelle toch nog op voorsprong. Een speler kon simpel langs een aantal verdedigers de achterlijn halen. Zijn voorzet kon bij de 2e paal simpel worden binnen gekopt.

Na de thee ging S.K.N.W.K. op zoek naar de gelijkmaker. Het voetbal werd niet beter, maar door een paar wissels kwamen we er toch wel een aantal keren gevaarlijk uit. Wesley Goud ging alleen door, nadat de scheidsrechter al dan niet terecht weer een vlagsignaal negeerde. Hij omspeelde de keeper en scoorde beheerst de 2-2.

Oostkapelle ging hierna op zoek naar de winst. Echter de spitsen faalden of gingen voor eigen ‘eer’ terwijl een medespeler er veel beter voor stond. Het werd op het eind zelfs nog wat onvriendelijk. Eerst werd een ingooi, die door S.K.N.W.K. was uitgespeeld voor een blessurebehandeling, niet teruggespeeld (erg onsportief). Later werd ook laatste man Martijn Neele na een grove charge nog het veld uit geschopt.

De laatste tien minuten moesten daarom ook met 10 man worden uitgespeeld, want er waren al 3 wissels gebruikt. Gelukkig hield S.K.N.W.K. stand. Het voetbal was nog niet om over naar huis te schrijven, maar na de 8-1 nederlaag van afgelopen weekend, was deze 2-2 een prima opsteker.

As. zaterdag wacht op sportpark ‘Het Springer’ het laatste duel voor de beker. H.V.V. ’24 is de tegenstander. Voor beide ploegen zit er niets meer in dit bekertoernooi. Aanvang van dit duel is 17:00 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Sytze Stins, Léon Pollemans (Emiel Kuijten), Robbert v/d Zande, Wilco de Valk (Erwin Nelissen), Martin Huisman, Léon Goedegebure (Martijn Rentier), Sander Uijl, Wesley Goud, Christian van Vossen.

Oostkapelle maakt karwei niet af

Hieronder volgt het wedstrijdverslag van de website van v.v. Oostkapelle van het bekerduel tegen S.K.N.W.K. 1:

Oostkapelle 1 – SKNWK 1 (2-2)

In de tweede bekerwedstrijd, thuis tegen SKNWK, creëerde Oostkapelle vele doelkansen, maar er waren wat problemen met het benutten hiervan. Door de felle geel/blauwe brigade werd er in elke linie druk op de tegenstander gezet, zodat zij weinig tot geen kans hadden om tot een aanval te komen. SKNWK bleef echter gevaarlijk door de speldenprikjes die zij uitdeelden, maar dus ook door het feit dat Oostkapelle de kansen niet benutte. Na ruim tien minuten spelen ging Richard Louws aan de rechterkant op snelheid richting keeper. Deze wist het schot van Richard nog te keren, maar in de rebound schoot Arjen Pattenier de bal binnen. Hierna kans op kans voor een grotere voorsprong, maar door een foutieve beoordeling van de scheidsrechter (speler SKNWK buitenspel) kon de ploeg uit Nieuwerkerk in de 19e minuut op gelijke hoogte komen. Oostkapelle herpakte zich en dankzij het goed doorgaan van Anton Kruit, die na een solo ook nog een prima voorzet afleverde, kon Arjen Pattenier bij de tweede paal binnenkoppen.

Na rust volgde van beide partijen een zeer rommelige tweede helft. Weer moest er een scheidsrechterlijke dwaling aan te pas komen om SKNWK naast Oostkapelle te brengen. Een vanuit buitenspel teruglopende speler ontving de bal en kon vervolgens zijn medespeler bereiken. Ondanks een correct optredende grensrechter Adriaan Provoost – die juist door de scheidsrechter hierop vooraf werd gewezen – keurde the man in red het doelpunt goed. Maar goed, Oostkapelle ging op jacht naar het winnende doelpunt. Helaas, het mocht niet baten.

Oostkapelle: Matthijs van Wageningen, Ruben Coppoolse (Stefan Coppoolse), Ricky Pattenier, Joël Pattenier (aanv), Erwin Pouwelse, Wilco van Eijzeren (Maikel Smit), Anton kruit, Harold Vermeulen, Arjen Pattenier, Richard Louws (Wilco de Keuning) en Maarten van Maldegem.

De Foto’s:

S.K.N.W.K. 1 kampt met ware blessuregolf

Het is maar goed dat we nog een weekje kunnen wachten voor de competitie begint. S.K.N.W.K. 1 kampt namelijk met een blessuregolf. Diverse spelers konden daarom afgelopen week niet trainen of voetballen.

Martin Kiesenberg raakte afgelopen zaterdag in het duel met Kloetinge geblesseerd aan z’n knie. Hij was donderdag wel aan het lopen, maar kan vandaag nog niet spelen. Dat zelfde geldt voor Martijn Neele. Hij kreeg een dinsdag in het duel met Oostkapelle een tik op z’n knie en kon donderdag daarom niet trainen en zal vandaag in het bekerduel met H.V.V. ’24 ook niet in aktie komen.

Ook Léon Goedegebure en Wilco de Valk trainden afgelopen donderdag niet (Léon heeft alleen wat loopwerk gedaan). Léon Pollemans en Richard Bevelander zijn beiden ook geblesseerd en gaan bovendien nog een weekje op vakantie.

Omdat afgelopen donderdag S.K.N.W.K. 2 ook nog moest spelen, bleven er slechts zeven spelers over om te trainen. Ook vandaag is het een aardige puzzle om tot een team te komen, omdat nog een aantal spelers om diverse redenen vandaag afwezig zijn.

Al met al kunnen we concluderen dat het voor S.K.N.W.K. goed is dat de competitie nog een weekje op zich laat wachten.

S.K.N.W.K. eindigt bekertoernooi met winst

Dat het bekertoernooi voor S.K.N.W.K. 1 er na 3 wedstrijd op zou zitten, was na de blamage tegen Kloetinge (8-1 nederlaag) al vrij snel duidelijk. Toch werd na de nederlaag het bekertoernooi goed afgesloten. Na de ‘doordeweekse’ wedstrijd tegen Oostkapelle, met een 2-2 als resultaat, werd gisteren het bekertoernooi vaarwel gezegd met een 3-2 overwinning op H.V.V. ’24.

Het zag er zeker niet gelijk naar uit dat dit duel winnend werd afgesloten. Er werd door beide ploegen aardig voetbal op de mat gelegd, maar door twee slippertjes in de verdediging van S.K.N.W.K. 1 (overigens door de vele afwezigen bij S.K.N.W.K. 1 de verdediging die vorige week bijna nog als geheel als afweergeschut van S.K.N.W.K. 2 diende!) werd het eerst 0-2 voor de gasten uit Hulst.

De scherpte voorin ontbrak een beetje, maar via aanvoerder Wilco de Valk werd vlak voor de rust de aansluitingstreffer gerealiseerd, 1-2.

Na de rust een beter S.K.N.W.K. dat op zoek ging naar de gelijkmaker en misschien wel meer. De warrig fluitende scheidsrechter werkte niet echt mee door vele ‘rare’ beslissingen te nemen (handsballen aanvallend werden afgefloten, maar verdediging niet). Het was zelfs zo erg dat S.K.N.W.K. aan het wisselen was (George van Heukelom moest er in komen voor Emiel Pollemans), dat de scheidsrechter het spel liet hervatten voor de wissel was doorgevoerd. Emiel Pollemans moest als een speer terug naar z’n stekkie achterin en George kon weer plaats nemen op de bank. Even later kon er wel worden gewisseld.

Spits Wesley Goud, die absoluut niet in de wedstrijd zat, was toch belangrijk voor de blauw/zwarten. Eerst gaf hij een prima assist op ‘zijn maatje’ in de spits, Christian van Vossen. Hij zorgde voor de 2-2. Niet veel later waren de rollen omgedraaid. Nu was het Wesley zelf die op aangeven van Van Vossen beheerst de 3-2 tegen de blauw/zwarte touwen schoot.

S.K.N.W.K. 1 sloot de voorbereiding dus af met een overwinning. Hierdoor eindigen ze gedeeld 2e in de poule met Oostkapelle. Volgende week start de competitie. Dan is op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk Heinkenszand 1 de eerste tegenstander.

S.K.N.W.K. 1; Koen de Jonge, Emiel Pollemans (George van Heukelom), Martijn Rentier, Frank Boere, Martin Huisman, Wilco de Valk, Emiel Kuijten, Sander Uijl, Wilco de Valk, Wesley Goud en Christian van Vossen.

De Foto’s:

Uitslagen poule 4 Zuid 1 K.N.V.B.-bekertoernooi

Hieronder volgen de uitslagen van zaterdag 30 augustus van de wedstrijden in poule 4 van het K.N.V.B.-bekertoernooi Zuid 1 (de poule van S.K.N.W.K. 1):

Bekertoernooi voor senioren SKNWK is over

Voor de seniorenteams van S.K.N.W.K. (1 t/m 3, het vierde was niet ingeschreven) zit het bekertoernooi er na de eerste ronde al weer op. S.K.N.W.K. 1 wist nog wel winnend af te sluiten 3-2 tegen H.V.V. ’24, maar na de nederlaag tegen Kloetinge (8-1) en het gelijke spel tegen Oostkapelle (2-2) was het na twee wedstrijden al bekeken. Kloetinge is de terechte ploeg die doorgaat met ‘9 op 9’.

Ook S.K.N.W.K. 2 is uitgebekerd. Zij wisten ruim te winnen van N.O.A.D. ’67 3 (8-1), maar na een slechte wedstrijd tegen Klundert werd terecht met 0-1 verloren. Gisteren werd in een van Duiveland zijde zeer harde wedstrijd met 2-2 gelijkgespeeld tegen het tweede elftal. Het bekertoernooi is met 4 punten uit 3 duels over voor S.K.N.W.K. 2.

Spelmoment uit de wedstrijd S.K.N.W.K. 3 – Hoek 4

Tot slot speelde S.K.N.W.K. 3 gisteren tegen Hoek 4. Dit duel werd verloren met 3-4. Het eerste duel van S.K.N.W.K. 3 werd ook al verloren, van Hoedekenskerke 2. As. donderdag, 4 september, speelt S.K.N.W.K. 3 haar laatste bekerduel. In Heinkenszand is Heinkenszand 3 dan de tegenstander.