Jeugdtrainer? Ga goed van start met de Aftrapmodule!

Bron: www.knvb.nl

In jouw (nieuwe) rol als jeugdtrainer ben jij voor alle spelers van het team en hun ouders het gezicht van de vereniging. Jij bent namelijk degene die communiceert, organiseert, begeleidt, trainingen verzorgt, wedstrijden coacht, vragen beantwoordt, mee juicht, troost biedt en afspraken maakt. Hiermee draag jij enorm bij aan een voetbalomgeving waarin kinderen plezier kunnen maken en waarin zij steeds beter kunnen leren voetballen.

De KNVB ondersteunt je graag zo goed mogelijk bij jouw nieuwe rol. Met de Aftrapmodule helpen we jou als beginnende of ongeschoolde jeugdtrainer namelijk om invulling te geven aan jouw mooie, belangrijke en uitdagende functie. Door deel te nemen leer je middels een e-learning en slechts één praktijkbijeenkomst in de avond meer over het begeleiden van jeugdspelers bij trainingen en wedstrijden. Ook maak je kennis met het Assist Trainersdashboard, waarop je onder andere een kennisbank vindt met ruim negentig artikelen, en met Rinus, de digitale assistent-trainer van de KNVB.

De Aftrapmodule is gratis en heeft geen toelatingseisen. De praktijkbijeenkomst vindt plaats bij jouw eigen vereniging of bij een vereniging in de regio en staat onder leiding van een KNVB-docent. Je krijgt inzicht in wat jeugdvoetballers drijft, hoe ze steeds beter kunnen leren voetballen en wat jouw rol hierin is.

AFTRAPMODULE; EEN GOEDE START VOOR IEDERE TRAINERMeer informatie over de Aftrapmodule en over hoe je je kunt aanmelden, vind je hier

Welkomstprogramma jeugdtrainers

De Aftrapmodule is onderdeel van het Welkomstprogramma jeugdtrainers, waarmee we alle jeugdtrainers een goede start willen geven!

 

 

Vragen?

Neem dan een kijkje bij de veelgestelde vragen. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan gerust contact op met Jos Timmer via trainersvragen@knvb.nl.

VEELGESTELDE VRAGENBekijk hier alle veelgestelde vragen over het Welkomstprogramma jeugdtrainers