Ondersteuning voor sportverenigingen vanwege stijgende energieprijzen

Bron: www.knvb.nl

Het kabinet heeft op Prinsjesdag de plannen over de energiecompensatie bekendgemaakt. Een oplossing voor de sport ontbrak. Toch lijkt een plan nu in zicht. Tijdens het politieke debat nam de Tweede Kamer een motie aan die het kabinet verzoekt te komen met gerichte ondersteuning van sportverenigingen. Vermoedelijk komt hier voor december van dit jaar meer informatie over.

De KNVB heeft eerder al gepleit voor compensatie van sportverenigingen richting overheid en politiek. Signalen van verschillende verenigingen wijzen op de ernst van de situatie. Zowel NOC*NSF als de KNVB maken zich daarom hard voor compensatie van de stijgende energielasten via een korting op de energierekening. Ook stellen beide partijen voor een noodfonds in het leven te roepen voor sportaanbieders die zich door de hogere lasten genoodzaakt zien om de deuren te sluiten.

Komende periode wordt gekeken hoe de ondersteuning effectief kan worden vormgegeven. De KNVB neemt de resultaten van de enquête, onlangs uitgezet onder alle amateurverenigingen, mee in de inbreng op de regeling.

MOTIE TWEEDE KAMERGerichte ondersteuning van maatschappelijke voorzieningen en verenigingen

Verduurzaming: De Groene Club

Voor de lange termijn zet de KNVB verder in op verduurzaming van verenigingen. Veel clubs hebben al geïnvesteerd in verduurzaming via de Groene Club. Het doel is om nog meer verenigingen te helpen om energie te besparen.

DE GROENE CLUBDe Groene Club is een initiatief van de KNVB om sportaccommodaties te verduurzamen. Wij willen verenigingen een gezonde financiële positie geven over de as van duurzaamheid.