De richtlijnen rondom een opwaardeerverzoek bij MO13 t/m MO20

Bron: www.knvb.nl

De MO13 tot en met MO20 competities zijn volop onderweg. Nog een paar speelrondes en de 1e fase is alweer gespeeld. Dan gaan we voor de eerste keer herindelen.

Er is gekozen voor 4 fasen, zodat er vaker heringedeeld kan worden en teams dus eerder op het juiste niveau kunnen voetballen. Dit moet ertoe leiden dat meiden minder vaak met grote uitslagen als 8-0 of 13-1 te maken krijgen, iets wat in voorgaande seizoenen in één derde van alle wedstrijden bij de meidenjunioren-competities voorkwam.

Het kan gebeuren dat een team gedurende een seizoen (her)ingedeeld wordt van de categorie B meiden naar categorie A meiden. Het is mogelijk dat één of meerdere speelsters alleen speelgerechtigd is/zijn voor de categorie B meiden. Bij een herindeling van het team naar de categorie A meiden, zou dit betekenen dat zij niet meer mogen uitkomen voor hun team. Daarom is er een aanvullende dispensatiereden toegevoegd “gewijzigde competitie-omstandigheden”.

Aanvragen opwaardeerverzoek

Een speelster die alleen speelgerechtigd is voor de categorie B meiden, krijgt na een herindeling van haar team naar de categorie A meiden dispensatie om enkel voor dat team in deze fasen uit te komen in de categorie A meiden. Als een vereniging teams heeft met meiden die recht hebben op een dispensatie naar aanleiding van een (her)indeling, dan zal de vereniging hierop geattendeerd worden door een competitieleider. Op het moment dat de vereniging hierover bericht heeft gekregen van een competitieleider, dan kan de vereniging het opwaardeerverzoek voor de betreffende speelster(s) indienen via Sportlink_Club. De brief die is ontvangen van de competitieleider moet hieraan worden toegevoegd, anders wordt het opwaardeerverzoek niet in behandeling genomen.

AANVRAGEN OPWAARDEERVERZOEKBekijk hier het proces van aanvraag voor een opwaardeerverzoek en toekenning van deze dispensatie.

Belangrijk

Voor de vereniging is een aantal zaken van belang:

  • Zorg dat je in beeld hebt welke speelsters alleen speelgerechtigd zijn voor de categorie B meiden;
  • Vraag het opwaardeerverzoek zo snel mogelijk aan zodra de berichtgeving van de competitieleider binnen is. Betreffende speelsters missen dan geen wedstrijden;
  • Indienen van het opwaardeerverzoek kan via Sportlink_Club. De instructie daarvoor wordt meegestuurd in de berichtgeving van de competitieleider;
  • Voor fase 2: De competitieleider stuurt uiterlijk op maandag 24 oktober 2022 de verenigingen die gebruik kunnen maken van de aanvraag tot een opwaardeerverzoek een e-mail met de berichtgeving omdat dit van toepassing kan zijn op één of meerdere speelsters. Als de vereniging de aanvraag uiterlijk vrijdag 28 oktober 2022 12:00 uur indient, dan zal deze worden toegekend voor het eerstvolgende speelweekend.
  • Voor fase 3: De competitieleider stuurt uiterlijk op woensdag 11 januari 2023 de verenigingen die gebruik kunnen maken voor de aanvraag tot een opwaardeerverzoek een e-mail met de berichtgeving omdat dit van toepassing kan zijn op één of meerdere speelsters. Als de vereniging de aanvraag uiterlijk vrijdag 20 januari 2023 12:00 uur indient, dan zal deze worden toegekend voor het eerstvolgende speelweekend.

 

HET VERNIEUWDE COMPETITIEAANBOD MO13 T/M MO20Lees hier alles over het vernieuwde competitieaanbod voor de MO13 t/m MO20