Tikkie Terug Deel 564 – Tien jaar geleden derby S.K.N.W.K. 1 – Z.S.C. ’62 1 op sportpark Het Springer

Logo Tikkie Terug

Morgen, zaterdag 5 november 2022, wordt op sportpark Het Springer in de 3e klas B K.N.V.B. Zuid 1 de derby S.K.N.W.K. 1 – Bruse Boys 1 gespeeld. Meestal zijn derby’s onvoorspelbaar. De blauw/zwarten hebben er elk seizoen altijd wel een paar en dus was het voor Tikkie Terug Deel 564 een mooie gelegenheid om eens terug te gaan in de S.K.N.W.K.-historie. Tien jaar geleden (om precies te zijn zaterdag 3 november 2012) was ook zo’n memorabele wedstrijd. Op sportpark Het Springer was toen Z.S.C. ’62 1 uit Scharendijke (ook dit seizoen zitten ze bij S.K.N.W.K. in de competitie) toen de tegenstander. Het werd een echte derby (die bij mij nog wel redelijk op het netvlies staat trouwens 😉  ).

Op de website stond het volgende:

S.K.N.W.K. 1 gelukkigste in derby tegen Z.S.C. ’62

Gisteren, zaterdag 3 november 2012, stond voor S.K.N.W.K. 1 op het eigen sportpark ‘Het Springer’ de derby tegen Z.S.C. ’62 1 op het programma. Wedstrijden die altijd beladen zijn en zoals altijd weet je het bij derbies nooit. Ook nu weer een zeer slechte wedstrijd, maar wel echt een derby. Met uiteindelijk S.K.N.W.K. als gelukkigste!

Op een toch wel dramatisch veld in Nieuwerkerk met een flinkje bries (deze komt straks nog ter sprake) begonnen beide ploegen slecht aan de wedstrijd. Het was alleen maar de lange bal en hopen dat er een bal een keer goed viel. Aan beide kanten een paar kleine kansjes, maar niet echt doelrijpe kansen.

In de 27e minuut een veel te harde overtreding van de laatste man van Z.S.C. ’62 op Remco v/d Berge die diep ging. Terecht een rode kaart voor de Z.S.C.-er. Dus een man meer situatie en ook nu bleek S.K.N.W.K. er niet mee om te kunnen gaan.

Z.S.C. ging nog meer loeren op de lange bal en S.K.N.W.K. zou nu dan toch echt moeten gaan voetballen. Over de flanken, en dus de ruimte benutten. Niets was minder waar. Z.S.C. ’62 was gevaarlijker en S.K.N.W.K. mocht van geluk spreken dat Z.S.C. vlak voor rust de lat raakte na een corner. Zodoende gingen beide ploegen rusten met een 0-0 stand.

In de 2e helft probeert S.K.N.W.K. dan toch de man meer situatie te benutten, maar al snel komen de gasten op voorsprong. Een vrije trap kan langs de muur zo tegen de touwen worden geschoten, 0-1. Het zal toch niet waar zijn….?!

Geukkig komt S.K.N.W.K. tien minuten later op gelijke hoogte. Het is Martijn Neele, die de 2e helft een soort ‘valse’ linkerspits is geworden die de bal vanaf de linkerkant met zijn rechterbeen voor ‘de pot’ gooit. De bal zakt, mede door de stevige wind, onder de lat achter de verbouwereerde goalie van Z.S.C. ’62 1, 1-1.

Dan kan het alle kanten op. S.K.N.W.K. heeft wel meer balbezit, maar het blijft toch gevaarlijk als Z.S.C. door komt. Ze teisteren zelfs nog een keer de lat. Aan de andere kant krijgt ook S.K.N.W.K. met Martijn Neele, Martijn Backx en Emiel Kuijten kansjes, maar het blijft 1-1.

Tot zo’n kwartier voor tijd. Kersverse vader Emiel Kuijten (speelde een prima wedstrijd) gaat weer door over de rechterkant. Hij geeft een voorzet op Martijn Backx, maar deze wordt tegen de grond gewerkt. Gelukkig geeft de scheidsrechter voordeel (dit gaf hij zelf toe na afloop van het duel) en komt de bal voorbij de 2e paal bij opnieuw Martijn Neele. Deze bedenkt zich geen moment en schiet de bal met zijn linker voet in de korte hoek.

Bijna lijkt de doelman de bal nog te kunnen stoppen, maar de bal rolt tergend langszaam over de doellijn, 2-1.

Dan is het een kwartier overleven. Bij Z.S.C. is de pijp dan toch wel een eind leeg (en dat is niet gek, want ze werkten zich echt kapot). Even is het nog schrikken als het lijkt of doelman Mike Bakker een doorgebroken speler neer haalt. Echter de spits maakt een fopduik en krijgt de gele kaart en dus een vrije trap voor de thuisploeg.

S.K.N.W.K. kan gelukkig de overwinning over de streep trekken. Hiermee zijn ze echt de gelukkig winnaar van deze heuse derby.

Na de 2-2 tegen Smerdiek en de 1-0 nederlaag tegen Halsteren dan toch eindelijk weer de winst voor de blauw/zwarten. Zodoende blijven ze gedeeld koploper in de 4e klas B K.N.V.B. Zuid 1 samen met Halsteren 1.

SKNWK wint op eigen veld felle derby tegen ZSC ’62 (P.Z.C.)

NIEUWERKERK SKNWK heeft op eigen veld met 2-1 gewonnen van ZSC’62. In een felle Schouwse derby kwam de uitploeg al na 26 minuten met een man minder.

Mark Provoost haalde de doorgebroken Remco van de Berge neer en de scheidsrechter trok direct rood.

Na rust kwamen de 10 van ZSC alsnog op voorsprong. Een vrije trap op 20 meter van de goal werd in de 48e minuut mooi binnengeschoten door Mike de Voogd. Tien minuten later maakte Martijn Neele er 1-1 van. Hij wilde een voorzet geven maar de bal werd gedragen door de wind. Zo viel hij net onder de lat binnen.

Ook de 2-1 kwam van de voet van de 38-jarige speler. Hij rondde een voorzet van Emiel Kuyten goed af. Zo bracht hij in de 77e minuut de eindstand op het scorebord in Nieuwerkerk.

Door de overwinning blijft SKNWK samen met Halsteren aan de leiding in de vierde klasse met 22 punten uit 9 wedstrijden.

 

Marijn van der Weele is Pupil van de Week

Hieronder een kort interview met de Pupil van deze Week: Marijn van der Weele

Naam: Marijn van der Weele

Geboortedatum: 18 december 2002

Team: S.K.N.W.K. E2

Favoriete positie: rechts back

Favoriete club: AJAX

Favoriete speler(s): Gregory van der Wiel

Favoriete shirt: S.K.N.W.K.-voetbalshirt

Lievelingseten: shoarma

School: School met de Bijbel Nieuwerkerk

Meester/juffrouw: meester Troost

Leukste vak: gym

Minder leuk vak: spelling

Wil later worden: nog niet over nagedacht

Hobbies: voetbal, judo

De Foto’s: