Tikkie Terug Deel 573 – Trainingskamp eerste selectie in Groesbeek van 11 jaar terug (januari 2012)

Logo Tikkie Terug

Vorige week was onze eerste selectie op trainingkamp in Düsseldorf. We hadden via de diverse S.K.N.W.K.-kanalen al gezien dat dit een zeer geslaagd uitjes was voor S.K.N.W.K. 1. En gisteren tijdens de Nieuwjaarsreceptie bleek uit de verhalen dat het zelfs nog leuker was dan dat we al dachten 🙂

Nu werden we er ook aan herinnerd dat we 11 jaar terug een super gezellig trainingskamp hadden in Groesbeek. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug (deel 573) met een terugblik op dit trainingskamp in Groesbeek van januari 2012.

Op de site stond het volgende:

Trainingskamp SKNWK 1 is zeer geslaagd

Afgelopen weekend heeft S.K.N.W.K. 1 een trainingskamp belegd in Groesbeek. Daar waren ze te gast in Hotel en Resort de Zeven Heuvelen. Na evaluatie met diverse betrokkenen (en het bekijken van de vele foto’s en tweets) kunnen we spreken van een zeer geslaagd trainingskamp.

Met 25 man werd dit weekend gewerkt aan de conditie (het leek soms wel een survivalkamp). Vrijdagmiddag rond het klokje van 12:30 uur verzamelde het grootste gedeelte van de groep op ‘Het Springer’. De bus van ‘Stuco’ werd volgeladen en men kon vertrekken richting Groesbeek. Nadat ook ‘Spitsie’ was opgepikt en ‘Stuco’ nog een stukje aan ‘siteseeing’ had gedaan, kon de weg worden vervolgd.

Eerst nog even overleg met wat achterblijvers of zij de shirtjes mee wilden brengen, want die waren in alle consternatie in de kantine blijven staan. Rond een uurtje of drie waren we op de plek van bestemming. Nog even wachten op de allerjongsten onder ons, die tegen chauffeur Carlo v/d Maas hadden gezegd dat ze nog een heel hoog gebouw zagen (met zo’n grote gele M).

Bij de receptie aangekomen moesten alle S.K.N.W.K.-ers op de foto. Dit was voor en pasje (en wie weet waar nog meer voor). De bungalows konden hierna worden betrokken. Helaas had bungalow vijf geen kachel en moesten zij zich warmen met enkele elektrische kacheltjes (en een vierpitsgastel). Gelukkig kwam er een ‘Zuidpool’ om hen uit ‘de brand’ te helpen. Niet dus. ’s Avonds kwam er in ieder geval witte rook uit de schoorsteen bij bungalow 5, zodat ook zij weer een beetje warmte voelden en warmwater hadden.

Dat de bungalows niet allemaal hetzelfde waren, bleek toen in nummer 9 de gasten de sauna aan konden doen. Je krijgt wat je verdient, zullen we maar zeggen. Zodoende dus huisjes met sauna, internet, afwasmachines en huisjes die dit niet hadden. In een andere bungalow zelfs 3 slaapkamers op de bovenverdieping. Zodoende konden Marcel en Remco ook samen op een ‘kamer’.

Toen tegen zes uur de eerste achterblijvers waren gearriveerd kon worden begonnen met de avondmaaltijd. Nasi met sate en kroepoek. Een prima bodem voor de avondtraining. Omdat er nog wat mensen achterop kwamen, was deze verzet naar 20:30 uur. Op het kunstgras van Achilles’29 werd een training afgewerkt van 1,5 uur.

Na de wandeltocht terug en douchen trok bijna de gehele selektie richting Groesbeek voor een afzakkertje. Deze werd genuttigd in café De Post. Ook werden hier enkele darters uitgedaagd. Nadat nog even wat was gegeten bij de plaatselijke shoarma boer lag in ieder toch nog vrij ‘vroeg’ op zijn mandje. Maar goed ook, want ’s morgens om 08:30 uur moest weer worden ontbeten.

De helft was op tijd voor het ontbijt. De andere helft (-1) niet. En -1( lees ‘LP’) lag nog lekker op zijn mandje. Na het ontbijt werd het zwembad onveilig gemaakt. De oudere dame die lekker haar baantjes aan het trekken was (volgens CvV waarschijnlijk minimaal 30 per dag) had na 1 minuut 20 al gezien dat dit een kansloze missie werd en zij ging snel het bad uit. Saunaatje, turksstoombadje, bommetjes e.v.a. zorgden voor een hoop vertier. Voor de meesten was dit trouwens ook een prima verwerking van de kater.

Om 12:00 uur lunchen in de vergaderzaal van het resort. Hierna klaarmaken voor de wedstrijd tegen s.v. Overbos 1. Eigenlijk geen wedstrijd, want de einduitslag was ’s nachts bij de shoarmaboer al vastgesteld op 5-5. Trainer Thomas de Ridder had nog een wedstrijdbespreking voorbereid. Al moet gezegd dat hij over de afspraak ‘samenwerken’ wel hele rare ideeën op na houdt……….. Enkele geblesseerden hadden trouwens al iets aan de conditie gedaan in de fitness.

Weer de wandeling naar het kunstgras waar s.v. Overbos al bezig was met de warming-up. Om 15:00 uur begon de wedstrijd. Gelukkig waren de dug-outs heel groot, want de animo om daar plaats te nemen was zeer groot. Overigens had deze nog wel iets groter kunnen zijn, want op het veld bleek dat er nog wel een paar hadden kunnen plaatsnemen, maar ja je moet er toch met 11 spelen!!

Eerst met de mannen van s.v. Overbos op de foto voor ‘De blauw/zwarte groeten’, want zij ontvingen uit handen van aanvoerder Wilco de Valk nog een S.K.N.W.K.-shawl. Daarna konden we dan eindelijk starten met hetgeen waar we voor waren gekomen, zui…, uuh voetballen. Na een prachtige counter zorgde ‘Spitsie’ op aangeven van ‘Bakkes’ voor de 1-0 (jaja, we speelden thuis). Hierna liet het twee klassen hoger spelende Overbos zien over iets meer voetbalgochme en snelheid te beschikken, al moet gezegd dat we natuurlijk zelf ook de teugels wat lieten vieren om ons deel van de afspraak na te komen. We lieten ze daarom voor de rust nog netjes terugkomen tot 1-4…… Gelukkig rust.

Pogingen van diverse mensen om een wissel te forceren, lukte niet. Voor een enkeling was het toch beter om echt maar even te wisselen. Zodoende dus enkele ‘frisse’ krachten erin. In de 2e helft lieten we de ‘Overbossers’ ook de 5e maken (overigens een schitterende goal). Wij waren zodoende ons deel van de afspraak nagekomen.

Nadat ‘Stuco’ zijn invalbeurt van 3 minuten bekroont zag worden met een wissel, was het Carlo v/d Maas die na lang blessureleed zijn rentree maakte. En hoe. Koud in het veld verzorgde hij de assist waaruit ‘Schaepuh’ de 2-5 kon scoren. Nog maar drie te gaan !! Helaas wilde s.v. Overbos niet meewerken en dus bleef het bij 2-5. Overigens was Carlo wel heel blij met zijn assist, want 10 minuten na het doelpunt maakte hij ter hoogte van de middenlijn zelfs nog een buikschuiver…….. Al met al een nuttig oefenpotje waarin zeker de 2e helft goed partij werd geboden.

We togen allen weer huiswaarts. Marcel probeerde nog in de ‘Stucbus’ te kruipen, maar ook hij moest gewoon net als de rest te voet terug. Hier kon weer even worden genoten van een douche en konden we ons nu weer opmaken voor het avond eten. Pasta en verse ballen uit blik was deze keer hetgeen we voorgeschoteld kregen.

Hierna konden we gelijk door naar café Hans en Grietje (nee echt geen sprookje). Voor de luttele som van € 20,- kregen we hier allemaal een prachtige armband. Goed voor vier uurtjes gezelligheid en sapjes. En gezellig was het. Begonnen werd met een voetbalquiz. Deze keer gepresenteerd door Guus Meeuwis. Deze quiz werd nipt gewonnen door Manuelaaaaa, Spitsie en Remcooooo. Na de quiz werd de microfoon door enkele zangtalenten opgeëist en niet meer afgestaan. Onder het genot van zang, dans, gelach, drank e.v.a. was het zo laat (en de armbandjes versleten).

Iets na middernacht werd Hans en Grietje de rug toegekeerd en was het tijd voor het volgende sprookje. Hier scheiden de wegen van velen. Sommigen gingen slapen, een ander iets eten bij Caïro United. Het was zelfs zo gek dat maar liefst 6 man mee mochten met twee plaastelijke kroeggasten om bij hen thuis nog een afzakkertje te doen. Gelukkig was er voor Carlo nog een oppas…… (zoenen is voor ……). Overigens hebben zij beloofd nog een keertje langs te komen in de kantine van S.K.N.W.K., omdat ze het gisteren echt heel gezellig vonden.

Ook probeerden nog inmiddels wat BLAUW/zwarten de plaatelijke discotheek ‘De Linde’ ’s nachts nog in te komen. Of het aan hun gezicht lag weet niemand, maar sommigen kwamen wel binnen en sommigen niet. Nadat ook in Villa Volta op den duur letterlijk en figuurlijk het licht uit was, bleek gelukkig ’s ochtends toch een ieder weer heelhuids op zijn mandje te liggen.

Nu was het spulletjes inpakken, het herstellen van de (dak)schade en nog even ontbijten zodat een ieder met volle maag weer huiswaarts kon keren. Nog even met z’n allen op de foto en rijden maar. Dit trouwens niet voordat ook de auto van Alex was aangeduwd, omdat zijn accu (en die van zijn auto) leeg was.

Om 14:45 uur weer vaste grond onder de voeten, want daar was ‘Het Springer’. Nadat onze schoenenReUS nog eventjes had gebeld met De Zeven Heuvelen of daar nog Zevenmijls laarzen stonden ging een ieder moe maar voldaan naar huis. Het was een prachtig , zeer gezellig en geslaagd trainingskamp. Dank aan onze eigen trainer/coach voor de organisatie. En uiteraard aan alle deelnemers voor dit leuke uitje.

Bekijk alle foto’s van dit trainingskamp elders op de site.

De Foto’s: