SKNWK neemt revanche op Kapelle

Bron: www.wereldregio.nl

Een klein opstootje, waarbij zowel een speler van SKNWK als Kapelle geel zag, karakteriseerde goed de frustraties van de Zuid-Bevelandse formatie.

Werd er op de openingsdag in Kapelle met 7-0 van SKNWK gewonnen, zaterdag waren de rollen op sportpark Het Springer helemaal omgedraaid. Kapelle, met nogal wat wijzigingen ten opzichte van de eerste wedstrijd tegen de Nieuwerkerkers, verloor redelijk kansloos: 3-0. Dan doe je wel eens dingen die eigenlijk niet hoeven of kunnen. “We hebben dik verdiend gewonnen”, stelde SKNWK-trainer Johnny van Dijke terecht.Het enige dat je thuisploeg kon ‘verwijten’, is dat het ook na de ‘veilige’ 2-0 van Jarno van Nieuwenhuize onrustig binnen het elftal bleef. Van Dijke wees daarbij op zijn jonge ploeg, die eigenlijk maar één ding wil: altijd blijven voetballen.

SKNWK was in haar twaalfde competitiewedstrijd gewoonweg heer en meester. Dezelfde Van Nieuwenhuize opende na ruim tien minuten de score na een aanval over vele schijven die uiteindelijk bij de spits terecht kwam. Van veraf krulde hij de bal prachtig in de linkerbovenhoek. Kapelle stelde er een miniem kansje tegenover en na rust was het al niet veel beter met die ploeg gesteld. Zeker niet toen Van Nieuwenhuize diagonaal met rechts uithaalde in linkerhoek. De goal werd voor een groot deel voorbereid door middenvelder Tim van der Cingel die met solo-actie meerdere Kapelle-voetballers het nakijken liet. Het passje op Van Nieuwenhuize deed vervolgens de rest.

Hierna kreeg Kapelle een kans op 2-1 maar werd de bal totaal verkeerd geraakt waardoor die kans niets opleverde. Een slap schot op SKNWK-doelman Daan van der Cingel kwam op ‘nog’ op het conto van Kapelle maar daarna hield het echt op. Het was helemaal op toen Tim van der Cingel gevloerd werd in het zestienmetergebied. Hij gunde de strafschop aan Van Nieuwenhuize die zo zijn derde, weliswaar via de hand van de keeper, maakte.

Met de winst op Kapelle komt SKNWK op acht punten en heeft het nog een inhaalwedstrijd tegen koploper Prinsenland tegoed. Het gat met de elfde plaats, een stek voor nacompetitie om lijfsbehoud, is vijf punten. Vooralsnog was Van Dijke vooral bij met de eerste thuiszege sinds 10 december tegen ZSC’62 (4-2). “Eindelijk weer een keertje. De punten pakken we thuis.”