SKNWK kijkt na verliesbeurt tegen Tholense Boys het degradatiespook in de ogen

DERDE KLASSE B Voor SKNWK was het tegen Tholense Boys zaterdag in de derde klasse B aanhaken of afhaken. Na de 0-2-nederlaag in het sleutelduel kijkt de ploeg uit Nieuwerkerk het degradatiespook weer voluit in het gezicht.

Ben van den Aarssen 18-03-23, 19:08 Laatste update: 19:31 Bron: PZC

Ook ZSC’62 lijkt te moeten vrezen voor degradatie naar de vierde klasse. De formatie van Edwin Kriens boog op eigen terrein voor Kapelle: 1-5. Ook voor de overige Zeeuwse clubs was het een zwarte zaterdag. Kruiningen verloor met het kleinst mogelijke verschil bij Kogelvangers: 1-0. Bruse Boys werd bij DVV’09 van de mat gespeeld: 6-1.

SKNWK-Tholense Boys 0-2: Al vroeg in de partij schoot Jarno de Witte uit de draai de 0-1 in de bovenhoek. Nog voor de pauze moest de doelpuntenmaker met een hamstringblessure naar de kant, om te worden afgelost door routinier Niels Hopmans. De 38-jarige Hopmans besliste na ruim een uur de partij, door alert te reageren op een diepe bal die door de verdediging van de thuisclub met het hoofd was verlengd: 0-2. Tholense Boys-coach Arie van der Zouwen was blij met de driepunter in het cruciale duel. ,,Dit geeft ons weer wat meer lucht, in ieder geval als het gaat om rechtstreekse degradatie.’’ In het kamp van de Nieuwerkerkers was de stemming na afloop bedrukt. Interim-coach Peter van der Cingel was realistisch. ,,Het wordt nu wel heel moeilijk voor ons.’’ De slechte start was zijn team blijven achtervolgen, vond Van der Cingel. ,,We waren overal steeds een paar stappen te laat, al was het na rust beter van onze kant.’’

Een beeld uit het duel tussen SKNWK (blauw-zwart) en Tholense Boys. © Sandra Schimmelpennink

ZSC’62-Kapelle 1-5: ZSC-coach Edwin Kriens vond de nederlaag zwaar geflatteerd. ,,We hadden voor rust de volledige controle. Zij krijgen een corner en die gaat erin. Steeds zijn het spelhervattingen die ons de das om doen.’’ Reinier Goedemondt stond op slag van rust op de goede plek om voor de 0-1 te zorgen. Tien minuten na de hervatting bouwde Tristan Herselman de score uit: 0-2. Door een vrije trap van Jeroen van Overloop werd de 0-3 werkelijkheid. Goedemondt moest daarna met rood naar de kant. Kapelle-coach Shane van Bogaert vond het een vreemde beslissing. ,,Niemand heeft dat natrappen gezien, behalve de scheidsrechter.’’ De thuisclub was ondertussen al zover gedemoraliseerd dat Koen van Os in het ondertal nog tweemaal wist te scoren. Op de valreep redde Nicky van de Velde de eer: 1-5. Kriens had het gevoel dat er meer in had gezeten. ,,Maar we hebben problemen met scoren.’’ Van Bogaert noemde de zege dik verdiend. ,,We hebben nul kansen wegegeven.’’

Kogelvangers-Kruiningen 1-0: Uit een voorzet van Simon Boot zorgde Edgar van der Giesen na een halfuur voor de 1-0. Het was volgens Kruiningen-coach Marvin Paauwe de enige kans van de middag voor de thuisclub. In de tweede helft domineerde Kruiningen, zonder dat het offensief veel kansen opleverde. In de voorlaatste minuut had Jesse Bank niettemin de gelijkmaker op de schoen. De Brabanders werden gered door hun invaller-doelman Stefan Heijstek. Paauwe zag zijn team andermaal ongelukkig verliezen. ,,Dit gaat niet goed zo’’ besefte hij achteraf.

DVV’09-Bruse Boys 6-1: Bruse Boys-coach Michel Maaskant probeerde de zware nederlaag te relativeren. Na het eigen doelpunt van Lucas Hanzen (2-0) vond Maaskant zijn ploeg beter in de wedstrijd komen. ,,We waren in staat om het om te draaien.’’ De aansluitingstreffer van Koen Verburg was de beloning voor de sterke fase van Bru: 2-1. Nog voor de pauze miste Gijs van Duijvenbode een opgelegde kans op de op dat moment verdiende gelijkmaker. Kort na rust bouwde de gevaarlijke Bart-Jelle van Dam de voorsprong van de thuisclub uit (3-1) en zat de ploeg van Maaskant in een lastig parket. ,,Weer moesten we gaan zoeken.’’ Na de 4-1 van opnieuw Van Dam was het over en uit voor de bezoekers. Uiteindelijk stond er in Dirksland een 6-1-eindstand op het bord.