Tikkie Terug Deel 577 – Kelderklasse kraker Duiveland 3 – S.K.N.W.K. 3 van vorig seizoen

Logo Tikkie Terug
Morgen, zaterdag 1 april 2023 (nee, het is echt geen grap), speelt S.K.N.W.K. 3 in Oosterland de derby tegen Duiveland 3. Om alvast in de juiste sferen te komen in deze Tikkie Terug (deel 577) een terugblik op de derby van vorig seizoen (van iets meer dan een jaar geleden) met een memorabele wedstrijd en dito avond 🙂

Op onze website stond het volgende:

S.K.N.W.K. 3 stunt tegen koploper Duiveland 3

Voor S.K.N.W.K. 3 zit het dit seizoen in de kleine momenten 😉 Met slechts 7 punten uit 11 wedstrijden is het nog niet echt om over naar huis te schrijven dit seizoen. Vorige week een ongelukkige nederlaag tegen ‘concurrent’ (om de rode lantaarn) FC De Westhoek ’20 4 (1-0 eindstand). En dan nu op bezoek bij de trotse koploper Duiveland 3 in Oosterland. Deze week werden de koppen weer geteld. Hier en daar nog wat afmeldingen i.v.m. Code95, Covid, uitslapen e.d., maar zoals eigenlijk het gehele seizoen al het geval is weer manschappen voldoende.

Niet Jonathan zijn auto

Uiteraard werden vrijdag alle scenario’s al weer doorgenomen. Dit keer onder het genot van een sapje na afloop van de ALV in de kantine. Een overmoedige speler die tegen een medespeler zegt dat hij ‘kaal’ gaat als de ander zou scoren. Kan makkelijk, want die scoort toch (bijna) nooit……..

Wedstrijdselectie

Dan de wedstrijddag zelf. Een enkeling fluit nog eventjes een jeugdwedstrijdje. En dan sportief als ze zijn deze keer niet met de auto, maar met de fiets. ‘Jona’ (gehuurd van S.K.N.W.K. 2) gaat wel met de auto en zal de tassen meenemen. Dus worden de tassen bij ‘zijn’ auto gezet. Als hij even later bij zijn auto komt en op de afstandsbediening drukt, gaat zijn auto helaas niet open. Dan nog maar een paar keer drukken. Weer niks. Gelukkig is er 25 meter verderop wel een auto die steeds open en dicht gaat dus neemt hij die auto maar mee 🙂

Op de fiets i.v.m. kannenbier (op de achtergrond Ries nog met haar)

De fietsers zijn al onderweg als de overigen met 26 auto’s richting Oosterland vertrekken. Dat kan makkelijk, want zo’n klein stukje kost toch bijna geen brandstof. Aangekomen op het Oostersportpark worden wel al gelijk getest 😉 Immers normaalgesproken hebben we een tactische bespreking en voorbereiding van zo’n 45 minuten, maar nu kunnen we pas zo’n 20 minuten voor aanvang van de wedstrijd naar binnen. Snel iedereen in de kleding hijsen en op naar veld twee. Een schitterende toendra……. Dat wordt nog lastig om ons verfijnde spel ten toon te stellen aan ons publiek (Niels en Mark van Bas).

1 minuut stilte 

Na een minuut stilte i.v.m. het overlijden van sportjournalist en oud-voorzitter van s.v. Duiveland, Joop v/d Laan, gaan we kijken wat er te halen valt op Duiveland. De eerste beste aanval is gelijk raak. En hoe. Een prima assist van Nick B (toen nog in bezit van de Aap van de Week Trofee) op DJ H en laatst genoemde schiet de bal schitterend binnen. Wel jammer dat Ries dit niet heeft gezien, want deze treffer betekende voor hem ‘s middags wel een gratis ‘knipbeurt’ op ‘Het Springer’.

Jelle Verhoek met een sublieme pass

En na deze treffer konden we consolideren. We waren heer en meester. Balletje ging lekker rond en ons rode monster op doel werd weinig tot niet getest. Zodoende met een voorsprong de rust in. Dat was geloof ik al van de vorige eeuw dat dat nog eens was gelukt.

Dé redding van de middag

De tegenstander had in de rust nog wat verse krachten opgetrommeld (in de 2e helft probeerden ze het zelfs nog met een wissel van de scheidsrechter 😉 ). Ook wij wisselden vrolijk door, want ook JO17-1 talenten Jesse, Wesley en Lars wilden hun kunsten nog vertonen.

Jesse van D

We kregen aardig wat kansen, maar helaas geen treffers meer weten te scoren. De thuisploeg dacht uit een pingel nog wel eventjes gelijk te maken, maar dan hadden ze zich toch echt vergist in onze keeper. Elegant dook hij de ietwat nonchalante bal uit de hoek en hield zijn ploeg dus op voorsprong. Niet veel later kwam een bal via de paal terug het veld in, maar ook de rebound was een prooi voor de vervanger van Erwin/Eddy. Met een katachtige sprong dook hij op de bal 🙂

Onze sluitpost hield de nul (en heeft spijt van dat bier 😉 )

Ries werd nog eventjes boos, omdat de tegenstander dacht dat hij Lingo aan het spelen was (groennnnnnnnnn, groennnnnn), maar leider/assistent Gerwin was snel ter plaatse om het brandje te blussen. Niet veel later, moest hij nog een keer handelend optreden toen een ‘Kraoi’ in buitenspelpositie alsnog dacht de 1-1 te maken. Maar na overleg tussen de ingevallen scheids en Gerwin werd de treffer terecht geannuleerd.

Ries en Gerwin bespreken het nieuwe Lingo-woord

Na het laatste fluitsignaal grote vreugde bij blauw/zwart (of dat was vanwege de winst, of gewoon vanwege het feit dat de wedstrijd was afgelopen, geen idee). Snel naar de kleedkamer om te douchen. Uiteraard nog voor een kiekje en wat kannen bier. Hierna terug naar Nieuwerkerk, want daar moest het sluitstuk nog komen 🙂

Wat een team (volgens mij is Jelle best blij 😉 )

De mannen van het 1e maakte het feestje compleet door de derby tegen Brouwershaven 1 te winnen met 3-0.

Ries werd in de rust eventjes voorzien van dezelfde coupe als Bas. En na afloop van de wedstrijd van het 1e werd deze winst nog eventjes gevierd in de kantine met een hapje en een drankje.

Op uitnodiging van één van de twee supporters gisteren werden we ook nog getrakteerd op een sportmaaltijd ietwat later op de avond.

Vier spelers en een toeschouwer

Al met al een prima dagje voor S.K.N.W.K. Dri3 🙂

De stand na de wedstrijd van gisteren

Bekijk elders op de site in Het Fotoboek nog meer foto’s.

De Foto’s: