Derdeklasse-soap beïnvloedt agenda: KNVB past laatste speelronde aan, duel SKNWK verplaatst

Bron: www.pzc.nl

Het kampioenschap in de derde klasse B wordt naar alle waarschijnlijkheid pas dinsdagavond 30 mei beslist. De KNBVB schuift een deel van het oorspronkelijk voor komende zaterdag vastgestelde programma door, om een sportief einde van de competitie te garanderen. Daardoor is de wedstrijd van SKNWK voor komende zaterdag verplaatst.

Ben van den Aarssen 23-05-23, 18:00 Laatste update: 18:18 Bron: PZC

De bond wil dat Halsteren en De Jonge Spartaan eerst hun eerder ongeldig verklaarde duel overspelen. Die partij wordt zaterdag in Middelharnis gespeeld. De mogelijke kampioenswedstrijd tussen De Jonge Spartaan en MOC’17 is nu voor dinsdagavond vastgesteld. Gelijktijdig treden dan ook Prinsenland en het reeds gedegradeerde SKNWK tegen elkaar in het strijdperk. Halsteren en Den Bommel komen eveneens dinsdagavond in actie.

Als gevolg van de beslissing worden door de bond sommige nacompetitiewedstrijden doorgeschoven van 30 mei naar zaterdag 3 juni. Direct gevolg daarvan is ook dat de verdere speeldata van de nacompetitie deels moeten worden aangepast. Het chaotische slot van de competitie wordt veroorzaakt doordat Halsteren de niet speelgerechtigde Merlijn Roels opstelde in de duels tegen Prinsenland, De Jonge Spartaan en ook ZSC’62.

Het gedegradeerde ZSC hoeft zijn partij tegen Halsteren niet over te spelen. Die wedstrijd zou op zowel de titelstrijd als de strijd tegen degradatie geen invloed meer hebben. Dinsdagavond speelt Halsteren thuis tegen Prinsenland. Het pikante duel staat onder leiding van arbiter Piet Gabriëls. Afgelopen zaterdag wonnen MOC’17 en Prinsenland hun duels.