Nacompetitie: wordt het Duiveland of Westhoek?

Bron: www.wereldregio.nl

Wordt het Duiveland? Of Westhoek? Deze vraag mogen de twee clubs zaterdag 27 mei zelf beantwoorden.

Heel simpel: bij elk identiek resultaat als Westhoek (zonder Wilco Jochem, Lennart Padmos en Pieter de Munnik) plaatst Duiveland (zonder Robbert de Bruine, Roy Quik, Jordi Wesdorp, Joran Buijs en Ian Roks) zich als derde en laatste ploeg uit de vierde klasse B voor de nacompetitie. Immers, Noad’67 pakte afgelopen zaterdag de derde periodetitel door een 1-3-overwinning bij Westhoek. De tweede periodetitel is in handen van Herkingen’55. De eerste is vrij vanwege de titel van Wolfaartsdijk. Deze wordt door Duiveland of Westhoek overgenomen als hoogste gerangschikte ploeg in de stand zonder periodetitel. Qua tegenstand voeren de twee Schouwse ploegen een bijna gelijke strijd. Duiveland ontvangt de nummer dertien (Colijnsplaatse Boys, uit 1-1) en Westhoek gaat naar de nummer laatst (Stavenisse, thuis 5-0).

Voor de andere voetbalploegen van Schouwen-Duiveland staat er op de slotdag van het seizoen 2022/2023 niets meer op het spel. ZSC’62 speelde vorige week in de derde klasse B al voor het laatst en SKNWK komt dinsdag pas in actie. Poulegenoot Bruse Boys besluit in en tegen Kapelle en tweedeklasser MZC’11 krijgt Arnemuiden op bezoek. Sander Backx, Jaimy Matthews en Jesse van Vlies zijn daar niet bij.

In de vierde klasse B gaat Brouwershaven (zonder Martijn en Wesley Dalebout, Jerome Theijssen en Skip Reijnen) naar Herkingen’55 en speelt WIK’57 (zonder Camiel Kleppe en Jeroen de Ruijter) bij Smerdiek.