Tikkie Terug Deel 591 – Joachim Glerum Jeugdtoernooi van 15 jaar geleden (10 mei 2008)

Logo Tikkie Terug

Op zaterdag 1 juni 2019 werd vooralsnog de 18e en laatste editie van ons eigen Joachim Glerum Jeugdtoernooi georganiseerd. Een toernooi voor JO9-1 en JO11-1 teams (daarvoor F- en E-pupillen genaamd). In 2020 werd de 19e editie afgeblazen i.v.m. te weinig aanmeldingen. Daarna volgde de coronapandemie en was er ook geen mogelijkheid de volgende editie(s) te organiseren.

Een mooie gelegenheid om eens terug te kijken op één van de voorgaande edities. We gaan deze keer al weer 15 (!!) jaar terug in de tijd voor een nieuwe Tikkie Terug (deel 582). Op zaterdag 10 mei 2008 werd toentertijd de 7e editie van ons eigen Jeugdtoernooi georganiseerd.

Op de website stond het volgende:

As. zaterdag 10 mei 7e editie jeugdtoernooi SKNWK

As. zaterdag, 10 mei, wordt bij S.K.N.W.K. al weer de zevende editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi gehouden. Een toernooi voor F- en en E-pupillen.

‘s Ochtends zullen 15 F-teams aanwezig zijn. Zij trappen om 09:15 uur af voor de eerste wedstrijden. De prijsuitreiking bij de F-pup. is om 12:15 uur. Vanaf 13:30 uur is het de beurt aan de E-pupillen teams (in totaal 12 stuks).

De deelnemende teams zijn:

F-pupillen:
Zeelandia/Middelburg F2
D.F.S. F1
Robur F2
s.v. Apollo ’69 F2
S.K.N.W.K. F1
S.K.N.W.K. F2
S.K.N.W.K. F3
Renesse F1
Renesse F2
s.v. Duiveland F2
Arnemuiden F1
s.v. W.I.K. ’57 F1
s.v. W.I.K. ’57 F2
Z.S.C. ’62 F1
Z.S.C. ’62 F2

E-pupillen:
M.E.V.O. E1
Robur E1
Robur E2
Robur E3
s.v. Apollo ’69 E1
v.v. Krabbendijke E2
S.K.N.W.K. E1
s.v. Duiveland E1
Renesse E1
v.v. Kloetinge E1
Z.S.C. ’62 E1
Z.S.C. ’62 E2

 

Joachim Glerum-toernooi op sportpark Het Springer

Voor de zevende keer is sportpark Het Springer in Nieuwerkerk het toneel van het Joachim Glerum-jeugdtoernooi. Het toernooi is zaterdag 10 mei en begint om 9:15 uur. ‘s Morgens spelen de F-pupillen tegen elkaar en ‘s middags de E-pupillen. De teams zijn niet alleen afkomstig van Schouwen-Duiveland (Mevo, ZSC ’62, Duiveland, Renesse WIK ’57 en SKNWK) maar ook van daarbuiten (Arnemuiden, Apollo ’69, Zeelandia-Middelburg, Krabbendijke en Robur).

Evenals vorige jaren wordt er ook weer gevoetbald voor een goed doel. De familie Glerum doneert voor elk doelpunt dat er gemaakt wordt tijdens het toernooi twee euro aan de vereniging VOKK (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker).

 

Vandaag 7e editie Joachim Glerum Jeugdtoernooi

Vandaag, zaterdag 10 mei, zal het gezellig druk zijn op sportpark ‘Het Springer’. Voor de 7e keer al weer, wordt een jeugdtoernooi bij S.K.N.W.K. gehouden. Het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, een toernooi voor F- en E-pupillen.

Vanmorgen om 09:15 uur starten 15 F-teams in 3 poules. Vanmiddag vanaf 13:30 uur spelen 12 E-teams in 2 poules.

Iedereen is natuurlijk vandaag van harte welkom bij S.K.N.W.K.!!

 

Geslaagde 7e editie Joachim Glerum Jeugdtoernooi

Gisteren, zaterdag 10 mei, werd al weer voor de 7e keer ons eigen jeugdtoernooi, Het Joachim Glerum Jeugdtoernooi, gehouden. En ook nu werd het weer een fantastisch toernooi mede door de prachtige weersomstandigheden.

‘s Ochtends om 09.15 uur trapten de F-pupillen af. Rond het klokje van 12.00 uur was bekend wie de winnaars waren. Dit waren Arnemuiden F1 (in poule 1), S.K.N.W.K. F2 (in poule 2) en S.K.N.W.K. F3 (in poule 3). De moeder van Joachim, Marianne Glerum, leidde middels een voorwoord de prijsuitreiking in, die gedaan werd door jeugdvoorzitter van S.K.N.W.K. Michèl Flikweert. Alle deelnemende teams ontvingen een prachtige beker. Voor alle deelnemertjes was er een schitterende sleutelhanger van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi. Ook was er nog een penaltybokaal voor de winnaar Zeelandia-Middelburg F2.

Voor de organisatie was het toen snel eten en alles opruimen en in gereedheid brengen voor de middag.

Nu was het de beurt aan de E-pupillen. ‘s Morgens bij de F-jes waren er 3 poules van 5 teams, ‘s middags bij de E-pupillen 2 poules van 6 ploegen. Bij de E-pupillen gingen de hoogste plaatsen op het erepodium naar Z.S.C. ’62 E1 (ook vorig jaar al winnaar in hun poule) in poule 1 en Renesse E1 in poule 2. Ook zij kregen natuurlijk een beker en sleutelhanger. Bij de penaltybokaal waren er twee ploegen die gelijk stonden. Zij moesten onderling nog uitmaken wie er ging winnen. Uiteindelijk won Z.S.C. ’62 E1 de strijd van Apollo ’69 E1 en gingen zij met de penaltybokaal naar huis.

De organisatie kijkt terug op een fantastische dag. Dit kan nooit zonder de vele vrijwilligers. Dus bedankt: scheidsrechters, keepers, E.H.B.O., barcommissie, leiders, uiteraard de sponsors en iedereen die we vergeten. We hopen ook volgend jaar weer op jullie steun.

Foto’s van de 7e editie van het Joachim Glerum Jeugdtoernooi staan in het Fotoboek elders op deze site.

 

Joachim Glerum Jeugdtoernooi levert € 870,04 op

Net als voorgaande jaren was er voor de F- en E-pupillen een speciaal doel gesteld aan het Joachim Glerum Jeugdtoernooi; namelijk zo veel mogelijk doelpunten maken!!

De familie Glerum stelt namelijk voor elk doelpunt dat werd gescoord € 2,- beschikbaar voor de V.O.K.K. Deze Vereniging Ouders Kinderen en Kanker wil ervoor zorgen dat de hulp aan kinderen met kanker in arme landen beter wordt. Dit jaar waren de doelpunten voor St. Petersburg (Rusland). Met dit geld kunnen kinderen met kanker daar geholpen worden.

De pupillen deden ondanks de hitte ontzettend hun best. Mede door het rondgaan met een collectebus, waarin de aanwezige ouders, vrijwilligers en overig publiek een donatie konden doen werd er een schitterend resultaat behaald.

In totaal werd er maar liefst € 870,04 opgehaald!! Dit bedrag zal de familie Glerum overmaken aan het goede doel.

 

Omroep Zeeland doet verslag Joachim Glerumtoernooi

Gisteren, zaterdag 10 mei, werd bij S.K.N.W.K. voor de 7e keer al weer het Joachim Glerum Jeugdtoernooi gehouden, een toernooi voor F- en E-pupillen. Mede door het goede doel wat hier aan gekoppeld is (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker), waarvoor de Familie Glerum voor elk gescoord doelpunt € 2,- doneert, is dit een zeer speciaal toernooi.

Ook voor Omroep Zeeland was dit een aanleiding om gisteren sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk aan te doen. Met zowel de radio als televisie werden opnames gemaakt.

Vandaag (zondag 11 mei) zal tussen 17:15 uur en 18:00 uur op Omroep Zeeland Radio iets te horen zijn over dit unieke toernooi. Morgen, maandag 12 mei, zullen om ongeveer 18:30 uur ook bij de televisie (in het ‘item’ De Wedstrijd) beelden te zien zijn. Deze worden overigens tot de volgende dag 11:00 uur elk uur herhaald.

 

De Foto’s: