Tikkie Terug Deel 602 – Verzorger Jan en de trainers van S.K.N.W.K.

Logo Tikkie Terug

Op onze oproep voor ‘kopij’ voor deze vaste rubriek kregen we opnieuw reactie van Jan de Jonge. Hij was in het verleden ook zeer actief in ons toenmalige clubblad ‘De Voorzet’ en in de periode 2008-2016 had Jan met zijn eigen column ook een vaste plek op deze website.

Voor deze nieuwe editie van Tikkie Terug, deel 602, leverde Jan opnieuw wat aan (waarvoor onze hartelijke dank). Jan is heel lang verzorger geweest voor de club en met name bij onze eerste selectie. Hij heeft dan ook heel veel hoofdtrainers zien komen en gaan.

Hieronder zijn bevindingen van die tijd.

Cees staat 2e van rechts. Op de foto staand v.l.n.r. Paul Schiettekatte, Leo Padmos, Joop Wandel, Laurens Kik, Leo Wandel, Lennaert de Looze, Richard Dalebout, Erwin Theunisse, Jeroen Kesteloo, Cees Kommer, Johan Schiettekatte. Zittend v.l.n.r. Jurry Snijders, Michèl Flikweert, André Goedegebure, Jan Tierie, Sam Flikweert, Adrie Matthijsse, Leon Quik, Robin Vrij.

Het was trainer Kees Kommer die mij in 1989 vroeg verzorger te worden, want ze hadden al enige tijd geen verzorger. Na er thuis over gepraat te hebben besloot ik dat te doen. Kees Kommer was een sociaal bindende trainer. Befaamd waren de jaarlijkse uitjes naar Rijswijk , die hij organiseerde. Daar zong de gastclub het lied Stad achter de duinen op z’n Haags en wij De klok van Arnemuiden op z’n Zeeuws. Oergezellig.

ceesvdlinde

Trainer/coach: Cees v/d Linde (interim)

Een paar maanden was Cees van de Linde trainer, omdat Kees Kommer er half februari door een akkefietje mee stopte.

Piet Diepenhorst staat geheel rechts op de foto. Op de foto staand v.l.n.r. Jan de Jonge, Chris van Oudheusden, Erwin Theunisse, Joop Wandel, Jacky de Bruine, Leon Quik, Martijn Neele, Peter v/d Cingel, Sam Flikweert, Piet Diepenhorst. Zittend v.l.n.r. Steven Neele, Harald Kesteloo, Mark den Haan, Wilco de Valk, Ronnie de Bruine, Michèl Flikweert, Kees-Jan van Nieuwenhuize.

Na van de Linde  kwam Piet Diepenhorst en z’n twee dochters. Waarom die 2 dochters erbij? Nou, omdat die altijd met pa mee kwamen van Flakkee. Piet had altijd nogal wat commentaar op de leiding tijdens een wedstrijd. En hij had typische uitspraken als: Zijn we al gesteld? Dat betekende hebben we alles dan kunnen we beginnen. Of: iedereen inkurven, dan ga we. En: dat is toch niet te filmen. Piet moest ook een keer door te veel commentaar: achter den draad.

cees_willemse_2

Trainer/coach: Cees Willemse

Na hem kwam Cees Willemse uit Bruinisse, die het elftal verjongde. Met Cees kwam vaak zijn zoon Olaf mee. ( Later werd die de laatste man van Bruse Boys 1.). Ik weet nog dat ik met Cees mee reed naar Oostkapelle voor een oefenwedstrijd. Het was voor zijn eerste seizoen als trainer en bloedheet. Naar Oostkapelle toe had ik wat verteld over de kwaliteiten van het eerste. Verloren we met 14-3 deze oefenwedstrijd! Maar de volgende oefenpartij speelden we gelukkig gelijk en tegen het hoger spelende WHS wonnen we zelfs.

cees_willemse_gerard_olijhoek

Trainer: Gerard Olijhoek Coach: Cees Willemse

Het seizoen erop had SKNWK een duo als trainers Cees Willemse en Gerard Olijhoek. Dat wil zeggen Gerard was de trainer en Cees de coach. Ze hadden alles goed doorgesproken en het liep prima.

Het seizoen erop was  het seizoen waarin we in het bekertoernooi Kloetinge 1 er uit wipten. Thuis wonnen we met 3 -2. Ons elftal toen: op doel uit nood veldspeler Chris van Oudheusden (!!) Verder Oby Kikstra, Ronnie de Bruine, Martijn Neele, Freek van Marle, Jacky de Bruine, Erwin Theunisse, Peter van de Cingel, Michel Flikweert, Jan-Jaap Padmos (eerste helft, tweede helft Kees Jan van Nieuwenhuize) en Wilco de Valk.

Zierikzeesche Nieuwsbode

Klik hier voor een grotere versie van het krantenartikel.

Gerard Olijhoek zei na de wedstrijd: deze “ jonge honden” kunnen feesten  tot dinsdagavond kwart voor acht. Langer niet.

PZC Hugo_Crucq

Hugo Crucq

In 1998 kwam trainer Hugo Crucq. Het was een onervaren trainer, dat kon je merken. Volgens mij was dat ook de trainer die voor de wedstrijd vroeg aan de spelers hoe de uitslag zou worden. Ik meen dat Michel Flikweert toen op die onzinnige vraag een onzinnig antwoord gaf. Hij zei: Ik denk dat Henri Buitenzorg vandaag wint (Henri Buitenzorg was in die tijd een topper in de paarden rensport). Crucq stopte er voor het einde van het seizoen al mee.

jos_wesdorp

Trainer/coach Jos Wesdorp

Jos Wesdorp was zijn opvolger. Jos verlangde altijd 110 procent inzet van z’n spelers. Toen we tegen WIK moesten waar de neef van Jos, Rini, trainer was, kwam Jos met een onverwachte tactische zet. Hij liet middenvelder Leon de Bruine  laatste man spelen. Hij verraste z’n neef ermee, want wij wonnen. Jos Wesdorp was weer een trainer, die z’n hele contract uitdiende. Heb Jos nog meegeholpen toen hij voor een hoger trainersdiploma vragen moest beantwoorden over de trainingbelasting na bepaalde blessures.

Kopie van 100_2049

Cees Willemse (met links naast hem scheidsrechter Cees Dalebout)

In 2001 was de rustige Cees Willemse weer terug. Naast het voetbal was Cees toen erg begaan met die vreselijke cafébrand in Volendam. In de loop seizoen 2003 – 2004 spraken Cees en ik al over mogelijk te stoppen. Toen we dat seizoen kampioen werden zeiden we tegen elkaar dan stoppen we nu op een hoogtepunt. Cees had het  steeds drukker en was actief in het shantykoor Neptunus geworden. Ik was ook met andere dingen bezig o.a. trainen voor een marathon. Ik liep  in 2005 de marathon van Rotterdam op 55 jarige leeftijd. Verder ben ik voor SKNWK  toen nog 6 seizoenen  achter de schermen met de blessure-behandelingen doorgegaan. Dankbaar werk.

Tot slot nog iets over Gerard Olijhoek.  Hij is de jeugdwerker van SKNWK dacht ik wel eens. In vakanties was hij in de weer met de jeugd en ook op andere vlakken. Toen ie materiaalman was, heb ik nog eens twee zakken oude SKNWK shirts ben hem thuis opgehaald. Ik ben sponsor van een kinderopvang in Kenia en die vroegen om voetbalshirts. Tot op hoge leeftijd fietste Gerard op zijn racefiets. Ik weet hoe dat voelt, want ik doe dat ook. Ook met mijn mountainbike mag ik nog graag de zeedijk schuin af sjezen.

En over die marathon in Rotterdam…. Daar zouden ook twee SKNWK-ers aan meedoen. Mijn opvolger in 2004 en een kleine speler met een Friese naam. Tijdens de loop hoorde ik opeens de voornaam van die kleine speler noemen. Toen ik opzij keek zag ik een lange behaarde loper met diezelfde voornaam blijkbaar. Nee, hij was het niet. Dat kon ook niet ,want die twee hadden de 10 km gelopen, hoorde ik na afloop. Wouter, m’n meegereisde zoon, zei na mijn finish dat die 2 al weer in Nieuwerkerk zaten. Hadden ze zich vergist in de startrij of was het geen vergissing?  Ik denk het laatste. Ze zouden revanche nemen door hem alsnog te lopen. Ja, ja…mooi niet.

Jan de Jonge.