Tikkie Terug Deel 603 – Oefenwedstrijden S.K.N.W.K. 1 en 2 van 15 jaar terug (zaterdag 16 augustus 2008)

Logo Tikkie Terug

A.s. zaterdag, 12 augustus 2023, start de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2023-2024. Elk jaar weer hetzelfde ritueel. Na een aantal maanden vakantie starten de trainingen en na een aantal trainingen volgen de oefenwedstrijden. Dus weer een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug, deel 602. We gaan deze keer 15 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Na wat trainingen te hebben gehad en voor S.K.N.W.K. 1 ook al een oefenwedstrijd (uit tegen De Jonge Spartaan met 2-4 winst voor S.K.N.W.K. 1) werden er op zaterdag 16 augustus 2008 op ons eigen sportpark Het Springer door zowel S.K.N.W.K. 1 als 2 een oefenduel gespeeld.

Op de website stond het volgende:

S.K.N.W.K. 2 – W.H.S.2(V) 3-6

Het tweede van SKNWK heeft een aantal spelers die nieuw zijn.Doelman Sibren van Leeuwen, verdedigers Wim v/d Wielen,Alex Visser; middenvelders George van Heukelom,Tonnie van de Berge; aanvallers Robbert Padmos en Maurice Pollemans.

De ploegen hielden elkaar in het eerste kwartier in evenwicht. Kans voor Robbert Padmos schoot de bal zo hoog over, in de watergang in die fase van de wedstrijd. Zo rond de 20ste minuut komt SKNWK met 0-1 achter via een oud eerste elftal speler van WHS. Alex Visser moet eraf i.v.b. met een liesblessure. Good old Kees Jan valt in met een goede actie Robbert Padmos zet door en Chris van Vossen tikt de 1 – 1 in. Tegen het eind van de eerste helft wordt oud eerste elftal speler Leon van WHS vrij gespeeld deze scoort beheerst.
( deze Leon heeft al zo’n 500 wedstrijden in WHS 1 gespeeld.)
Vlak na rust al snel 1- 3 door knullig verdedigen, daar zal Tonnie nog veel aan moeten veranderen.WHS scoort de vierde en de vijfde goal steeds volgens het zelfde aanvalsspelletje. Het enige positieve is dat Robbert Padmos na goed doorvechten de 2-5 maakt. Na de zesde goal van WHS scoort hij ook de derde voor SKNWK. Hij was bij elk doelpunt betrokken.
Eindstand: 3 -6 .

geschreven door: Jan de Jonge

S.K.N.W.K. 2 – WHS 2(V) 3-6

Er staat een fout in mijn verslag. Stefan Vermeer scoorde de tweede goal en niet Robbert Padmos.

geschreven door: Jan de Jonge

S.K.N.W.K. 1 – Kogelvangers 1(V) 4-1

Ongezien een verslagje schrijven moet even kunnen. Gelezen dat ook de tweede oefenwedstrijd gewonnen werd. Dus de aanloop naar de bekerwedstrijd tegen de eersteklasser Kloetingen is gladjes verlopen.Ook gelezen dat Wesley Goud een groot aandeel had met twee treffers tegen Kogelvangers. En nu maar hopen dat hij die lijn in de volgende wedstrijd vast kan houden. Wilco de Valk scoorde ook weer en wat zou het leuk zijn als dat tegen zijn oude club ook mocht lukken. En Richard Bevelander scoorde ook weer.Als hij zo doorgaat kan dat een geduchte en gezonde concurentie betekenen. Maar het is dus allemaal gebeurd tegen derdeklas clubs. Maar een in topvorm SKNWK, is niet kansloos tegen het vreendelingen legioen van Kloetinge. Succes mannen van SKNWK.

geschreven door: EenSupporter

Uitslagen senioren SKNWK van zaterdag 16 augustus

Hieronder volgen de uitslagen van de senioren van S.K.N.W.K. van zaterdag 16 augustus 2008:

 

S.K.N.W.K. 1 – Kogelvangers 1 (vriendschappelijk) 4-1 (3-1)

Wesley Goud 2x, Wilco de Valk 1x, Richard Bevelander 1x


S.K.N.W.K. 2 – W.H.S. 2 (vriendschappelijk)
3-6 (1-2)

Christian van Vossen 1x, Stefan Vermeer 1x, Robbert Padmos 1x


S.K.N.W.K. 3
vrij


S.K.N.W.K. 4
vrij

S.K.N.W.K. 1 verslaat ook Kogelvangers 1

Na de oefenwinst vorige week op derde klasser De Jonge Spartaan 1, kwam gisteren een andere derde klasser, Kogelvangers, op bezoek. Op een zonnig sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk was S.K.N.W.K. 1 te sterk voor de gasten uit Willemstad. Het werd uiteindelijk 4-1.

In het begin leek het een moeilijk duel te worden voor de blauw/zwarten. Ze waren zelf duidelijk zoekende en Kogelvangers zat er fel en kort op. Al snel resulteerde dit in een goede kans. Laatste man Martijn Neele liet zich simpel aftroeven in de 16-meter. Gelukkig kon doelman Koen de Jonge goed redding brengen. Echter de afgeslagen bal kon door niet goed opletten aan Nieuwerkerksezijde (en dus wel bij Kogelvangers) tegen de touwen worden gewerkt, 0-1.


S.K.N.W.K.-speler Sander Uijl leek vandaag onvermoeibaar

Echter Kogelvangers kon het spel van de eerste minuten niet lang volhouden. S.K.N.W.K. nam snel het intiatief. Twee keer kon Wesley Goud op de voor hem bekende wijze langs zijn tegenstander(s) snellen. Beide keren rondde hij koelbloedig af en zette de thuisploeg op een terechte voorsprong.

Wilco de Valk kreeg na een schitterend hakje van spits Richard Bevelander een mogelijkheid, maar zijn bal trof geen doel. Bevelander scoorde zelf via een been van de tegenstander wel de 3-1.

Na rust hield S.K.N.W.K. stand. Er werd nog één keer gescoord. Wilco de Valk maakte ook zijn verdiende treffer na een goede wedstrijd.


Wilco de Valk geconcentreerd in aktie

De prima leidende scheidsrechter Jacob v/d Berge uit Bruinisse moest op het laatst nog een keer optreden na een veel te grove charge van een Kogelvangersspeler op Erwin Nelissen. De speler moest verplicht gewisseld worden.

Aan S.K.N.W.K.-zijde nog een opvallend moment. George van Heukelom, overgekomen van Mevo, maakte zijn debuut in S.K.N.W.K. 1 en deed dit zeer verdienstelijk. Net als invaller Kees-Jan van Nieuwenhuize had hij al een wedstrijd met S.K.N.W.K. 2 in de benen. Omdat Emiel Kuijten al voor de wedstrijd moest afhaken en Martijn Neele met liesproblemen kampte tijdens de wedstrijd, moesten beide spelers nog een keertje aan de bak.

Volgende week zaterdag een wedstrijd om ‘het echie’. Dan is eerste klasser Kloetinge 1 de tegenstander in de beker. Aanvang van het duel op ‘Het Wesselopark’ te Kloetinge is 15:00 uur.

S.K.N.W.K.; Koen de Jonge, Martijn Neele (Kees-Jan van Nieuwenhuize), Sytze Stins, Martin Kiesenberg, Léon Pollemans, Wilco de Valk, Léon Goedegebure (George van Heukelom), Erwin Nelissen, Sander Uijl, Wesley Goud, Richard Bevelander (Christian van Vossen).

Debuut George van Heukelom in SKNWK 1

Na een aantal jaren bij v.v. M.E.V.O. in Zierikzee te hebben gevoetbald, is Nieuwerkerker George van Heukelom vanaf dit seizoen lid bij S.K.N.W.K. Inmiddels heeft hij al 3 oefenwedstrijden gespeeld voor S.K.N.W.K. 2. Gisteren kwam daar z’n debuut voor S.K.N.W.K. 1 bij.

Na de oefenwedstrijd van S.K.N.W.K. 2 tegen W.H.S. 2 trad het eerste aan tegen Kogelvangers 1. Door enkele blessures/afwezigen mochten twee spelers van S.K.N.W.K. 2 plaats nemen op de bank bij S.K.N.W.K. 1. Zo’n 15 minuten voor het eind van de wedstrijd mochten George van Heukelom en Kees-Jan van Nieuwenhuize nog even invallen.

Voor Van Heukelom was dit dus zijn debuut. Hij speelde zeker niet overdienstelijk. Wie weet waar dit toe kan leiden?

Verslag website v.v. Kogelvangers

Hieronder volgt het verslag van de website van v.v. Kogelvangers van het duel tegen S.K.N.W.K. 1.

Volwassen SKNWK wint verdient van KV1

Een zeer jeugdig Kogelvangers kon het niet bolwerken tegen het makkelijk scorende SKNWK uit Nieuwerkerk. Ondanks dat Kogelvangers goed mee voetbalde was de uiteindelijke 4-1 nederlaag een terechte.

Het zou een lastig middagje worden, zoveel was wel duidelijk. SKNWK dat vorig jaar kampioen was geworden door in de 4e klasse al haar wedstrijden te winnen en door maar liefst 110 doelpunten te maken zou een pittige tegenstander worden.

Toen donderdagavond bleek dat we van onze toch wel ruime A-selectie maar liefst 11 spelers moesten missen door omstandigheden (Lowlands, Decibel en andere verplichtingen) vroegen sommige zich zelfs af of het überhaupt nog wel zin had om te gaan voetballen. Dat viel toch wel mee, maar dat het voor sommige jongens die er wel altijd zijn frustrerend was kan je je wel voorstellen.

Met een selectie van 15 man (gemiddelde leeftijd 21,5 jaar), een elftal dat in de tweede helft maar liefst 7 tieners telde (gemiddelde leeftijd in de tweede helft 20,2 jaar) werd dus ten strijde getrokken tegen het sterke en geroutineerde SKNWK. Toch werd er zeker in het begin meer dan goed partij gegeven. Kogelvangers kwam zelfs op voorsprong. Een prachtige aanval over vele schijven belandde voor de voeten van Ferry en die besloot nu maar eens niet te kappen maar gelijk te schieten. 0-1!! Een voorsprong die toch al weer snel werd weggegeven. Er werd goed gevoetbald maar persoonlijke fouten gaven deze middag de doorslag. Fouten waar de Nieuwerkerkers wel raad mee wisten en die dan ook afstraften. Maar liefste 3 van de 4 doelpunten kwamen voort uit persoonlijke fouten die eigenlijk gewoon niet kunnen. Dom balverlies op het middenveld, slecht en onoplettend verdedigen en de omschakeling van balbezit naar balbezit die vaak te wensen overliet. Eigenlijk gewoon zonde terwijl je toch is fases aller aardigst voetbal laat zien en ook goede kansen weet te creëren. Fouten dus die gewoon niet meer gemaakt mogen worden. In ieder geval een compliment aan de jongeren die gewoon goed speelden en de trainer zeker een signaal hebben gegeven dat zij eraan komen. Natuurlijk moeten zij ook nog veel leren en wennen aan het voetballen bij de senioren maar dat komt vanzelf.

Al met al toch nog een nuttige oefenwedstrijd waarbij we zeker niet hebben gefigureerd. Hopelijk kunnen we de komende 3 bekerwedstrijden werken aan een vast team. Zodat het e.e.a. ingespeeld is als de eerste competitiewedstrijd voor de deur staat.

MEVO 3 – Kweekvijver

Dat MEVO 3 DÉ Kweekvijver van het jonge talent is dat na hun junioren tijd nog net niet klaar is voor het vlaggenschip is al jaren duidelijk. Dit jaar heeft de ploeg onderleiding van Gerwin Koopman hun werk echter zo goed gedaan dat we een andere eilandelijke voetbalgrootmacht versterkt hebben. George van Heukelom heeft namelijk afgelopen weekeinde zijn debuut gemaakt in het eerste van SKNWK.

Uiteraard zijn we benieuwd waar dit toe zal gaan leiden voor ons voormalige smaakmaker op het middenveld. We feliciteren George hartelijk met dit leuke debuut en hopen dat we hem vaak in de PZC terug zien bij de opstelling van het eerste. We zijn benieuwd, we zullen je uiteraard blijven volgen!

De Foto’s (van oefenduel S.K.N.W.K. 1):

De Foto’s (van oefenduel S.K.N.W.K. 2):