Tikkie Terug Deel 605 – Eerste oefenwedstrijd voorbereiding seizoen 2015-2016 (8 augustus 2015)

Logo Tikkie Terug

Inmiddels is de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 begonnen. Gisteren stond voor onze 1e en 2e selectie de 2e training op het programma. Volgende week dinsdag, 22 augustus 2023, staat de eerste oefenpot gepland (uit tegen R.C.S. 1/2). Voor deze nieuwe Tikkie Terug gaan we ruim 8 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie. Om precies te zijn naar zaterdag 8 augustus 2015 toen door S.K.N.W.K. 1 het eerste oefenduel van de voorbereiding werd gespeeld.

Op de website stond het volgende:

Nipte nederlaag in eerste oefenduel S.K.N.W.K. 1

Het eerste oefenduel van S.K.N.W.K. 1, vanmiddag tegen ‘s Heer Arendskerke 1, eindigde in een 2-1 overwinning voor thuisploeg VVA 1. Na 3 trainingen voor de 1e selektie van de blauw/zwarten vandaag dan de eerste oefenwedstrijd. En het moet gezegd, het viel absoluut niet tegen vanmiddag (zeker niet met in het achterhoofd nog de 8-0 nederlaag tegen deze zelfde ploeg vorig seizoen tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen…………).

LINEUP111439036166943

Overigens bij S.K.N.W.K. vele nieuwe namen dit seizoen. Na 2 seizoenen is trainer/coach Jack Wijnands vertrokken naar S.V.D./Volharding. Zijn plaats is inmiddels ingenomen door Walter de Jonge. Naast Walter kwamen Machiel Schot en Remon de Jonge ook over van M.Z.C. ’11. Daar kwam vorige week nog eens bij dat Maarten Padmos na 7 voetballoze seizoenen heeft besloten om weer te gaan spelen. Emiel Kuijten heeft besloten om vanuit het 2e toch weer de stap naar het 1e te maken. Ten opzichte van deze nieuwe namen moet S.K.N.W.K. 1 het vanaf dit seizoen wel doen zonder Wilco de Valk, die is gestopt. Ook Lex Folmer (vanmiddag nog wel toeschouwer) zal dit seizoen vanwege werk/studie weining/niet meer in aktie komen namens S.K.N.W.K. 1.

DSC00337

Op een prima grasmat in ‘s Heer Arendskerke (dit seizoen overigens voor het eerst onder leiding van Ex-S.K.N.W.K.-trainer Adriaan Nieuwenhuijse) kwam de thuisploeg voortvarend uit de startblokken. Of het nog ‘wennen’ was voor bepaalde spelers of een gebrek aan scherpte is niet bekend aan S.K.N.W.K.-zijde, maar feit is dat de blauw/zwarten (deze middag overigens spelend in de witte warming-up shirts) heel snel tegen een achterstand aankijken (binnen 2 minuten).

DSC00371

Echter laten ze zich hierdoor zeker niet uit het veld slaan. Er onstaat een leuke pot voetbal met de beste kansen voor S.K.N.W.K. Helaas ontbreekt de scherpte of is de jonge doelman van de thuisploeg een sta-in-de-weg. Op slag van rust nog een goede aanval van de thuisploeg die resulteert in zelfs een ietwat geflatteerde 2-0 ruststand voor de thuisploeg.

DSC00391

In de 2e helft veelvuldig wisselen aan Nieuwerkerkse-zijde. Zo keert o.a. Carlo v/d Maas na langdurig blessureleed weer terug binnen de lijnen (overigens ook Robbert Uijl en Davey v/d Hummel lijken na blessures tijdens het vorige seizoen eindelijk weer pijnvrij te kunnen spelen). Het tempo uit de 1e helft is tijdens dit 2e bedrijf begrijpelijk wel iets lager. De Nieuwerkerkers krijgen nog loon naar werken als Maarten Padmos een voorzet van Martijn Rentier binnen kopt, 2-1. Dit blijkt tevens de eindstand van de zeer nuttige oefenwedstrijd.

DSC00390

Aankomende week wordt er dinsdag en donderdag weer getraind. Zaterdag wordt de 2e oefenpot afgewerkt. Dan is op sportpark ‘Volharding’ te Bruinisse Bruse Boys 2 de volgende tegenstander tijdens deze oefencampagne van S.K.N.W.K. 1.