Zwaluwen Jeugd Actie: ‘Jeugd voetbalt voor jongeren met een beperking!’

Bron: www.knvb.nl

Afgelopen weekend zijn bijna 600.000 jeugdspelers in alle districten gestart met het KNVB Zwaluwen Jeugd Bekertoernooi. Ze voetballen daarin tot aan de herfstvakantie niet alleen voor de prijs en de eer, maar komen ook in actie voor hun leeftijdsgenoten met een beperking. Samen vormen ze namelijk het grootste sportieve goede doelen team van Nederland! Via de KNVB doneren de deelnemende teams een deel van het inschrijfgeld aan de Zwaluwen Jeugd Actie.

Gewoon lekker kunnen voetballen. Voor de meeste kinderen is dat de normaalste – en de leukste – zaak van de wereld. Helaas is het niet voor alle kinderen vanzelfsprekend. Met het geld dat wordt ingezameld door de Zwaluwen Jeugd Actie worden mooie projecten gerealiseerd zodat jongeren met een lichamelijke en/of verstandelijke beperking toch kunnen voetballen of ten minste van het voetbalspel kunnen genieten.

— Dankzij de Zwaluwen Jeugd Actie kan de KNVB vanuit Passend Voetbal verschillende projecten voor voetballers met een beperking mogelijk maken.

Passend voetbal

Dankzij de Zwaluwen Jeugd Actie kan de KNVB vanuit Passend Voetbal verschillende projecten voor voetballers met een beperking mogelijk maken. Maar verenigingen kunnen bijvoorbeeld ook een aanvraag voor een subsidie doen. Zo kunnen clubs een bijdrage vragen voor het rolstoeltoegankelijk maken van de accommodatie, het opzetten van een samenwerking met een instelling in de buurt of het organiseren van een leuke (voetbal)dag voor kinderen met een beperking.

€ 1.000,- extra in 2023

Amateurvoetbalverenigingen die hebben deelgenomen aan de Zwaluwen Jeugd Actie kunnen een subsidieaanvraag indienen. Doe het meteen want een club die in het kalenderjaar 2023 nog een subsidieaanvraag doet, ontvangt een extra uitkering van € 1.000,- . Dit bedrag kan clubbreed worden ingezet voor bijvoorbeeld jeugdactiviteiten of nieuwe spelmaterialen. Wil je weten of jouw club in aanmerking komt voor subsidie. Lees dan eerst onze subsidievoorwaarden.

Venlosche Boys strak in het pakVENLOSCHE BOYS STRAK IN HET PAKDe G-teams van Venlosche Boys zijn dankzij de Zwaluwen Jeugd Actie helemaal klaar voor het nieuwe seizoen.

Kom in actie

Als vereniging kan je zelf ook een leuke manier bedenken om de Zwaluwen Jeugd Actie te ondersteunen. Dat kan het hele jaar door.

Wij helpen je graag op weg met onze handleiding ‘Kom in actie’.

HandleidingHANDLEIDINGGa naar de handleiding voor een Zwaluwen Jeugd Actie op jouw club.

Meer dan 9 miljoen euro

De Zwaluwen Jeugd Actie is al in 1960 gestart en bij de meeste senioren bekend door het Zwaluwen vaantje. In de afgelopen 50 jaar hebben meer dan 11 miljoen jeugdvoetballers meegedaan en voetbalden zij meer dan 9 miljoen euro bij elkaar voor jongeren met een spierziekte of een andere beperking. En daar zijn we ontzettend trots op!

De Zwaluwen Jeugd Actie is als goed doel erkend door het CBF.