Tikkie Terug Deel 611 – Derby S.K.N.W.K. 1 – Duiveland 1 van 7 jaar geleden

Logo Tikkie Terug

Gisteren, zaterdag 7 oktober 2023, speelde S.K.N.W.K. 1 op ons eigen sportpark Het Springer de derby tegen Duiveland 1. Zeven jaar geleden, zaterdag 8 oktober 2016, was dit ook het geval. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug, deel 611, met een terugblik op dit duel.

Op de website stond het volgende:

Roque Kosten is Pupil van de Week

Logo Pupil van de Week

Hieronder een kort interview met de Pupil van deze Week: Roque Kosten

Naam: Roque Kosten

Geboortedatum: 12 juni 2006

Team: S.K.N.W.K. JO 11-2

Favoriete positie: Spits

Favoriete club: Feyenoord

Favoriete speler(s): Dirk Kuijt

Favoriete shirt: Feyenoord shirt met handtekeningen van alle spelers

Hobby’s: Voetballen en spelen

Lievelingseten: Frietjes

Lievelingsmuziek, lied: Willy William – EGO (allez allez allez)

School: Onder de Wieken

Meester/juffrouw: Stephanie

Leukste vak: Rekenen

Minder leuk vak: Crea

Wil later worden: Weet ik nog niet

Voorspelling uitslag S.K.N.W.K. – Duiveland: 3-2

pupilvandeweek_roque_kosten_2016_2017

 

Geslaagd bezoek van voetbaldier Chris Resing aan S.K.N.W.K.

Vanmorgen maakten we al melding van Chris Resing naar sportpark ‘Het Springer’. Hij is een voetballiefhebber pur sang en dan met name van het zaterdag amateurvoetbal. Hij heeft zich als doel gesteld om alle zaterdagverenigingen t/m de 2e klas minimaal één keertje een bezoek te brengen. Af en toe met een uitstapje naar de 3e klas, zoals vandaag dus in de 3e klas B K.N.V.B. Zuid 1.

Chris zag S.K.N.W.K. 1 met 2-3 verliezen van Duiveland 1. Hij genoot zowel voor, tijdens als na de wedstrijd van het gezellige sfeertje op sportpark ‘Het Springer’. Uit handen van Martijn Neele mocht Chris nog een S.K.N.W.K.-sjaal en muismat ontvangen. Ook de S.K.N.W.K.-ers genoten overigens van de komst van Resing en van de geweldige anekdotes, want wat die man allemaal al voor clubs en accommodaties gezien heeft in zijn carrière en welke mensen hij allemaal al gesproken heeft. Het was echt prachtig om al die verhalen te horen.

chris_resing_1chris_resing_2

Vanaf deze plaats willen we Chris danken voor zijn komst en we hopen dat hij er net zoveel plezier aan heeft beleefd als wij aan zijn komst naar Nieuwerkerk. Wie weet tot een volgende keer !?

 

S.K.N.W.K. 1 start opnieuw dramatisch aan thuisduel en verliest zodoende met 2-3 van Duiveland 1

Na lange tijd weer eens een echte derby tegen Duiveland op het programma gisteren, zaterdag 8 oktober 2016. Een prima veld, veel toeschouwers en een lekker najaarszonnetje maakten het een prima vertoeven op “Het Springer”. En hopelijk wordt er ook een mooie partij op de mat gelegd.  Vanaf het begin van de wedstrijd was het Duiveland dat de bovenliggende partij was en S.K.N.W.K. begon zoals zo vaak dit seizoen veel te slap en gelaten aan de wedstrijd.

p1470685

Na een kwartier voetbal had Duiveland al een paar mogelijkheden gehad en het was dus wachten op de 0-1. Die kwam er dan ook nadat Denny le Comte  vanaf 18 meter ongehinderd doelman Bakker van S.K.N.W.K. met een droge schuiver het nakijken gaf. Helaas was de thuisploeg daarna nog steeds niet wakker en het was aan keeper Mike Bakker te danken dat het daarbij bleef. Zo ranselde hij op fraaie wijze een vrije trap van de altijd gevaarlijk Ronald Zwager uit de hoek.

p1470686

Pas na 35 minuten spelen ging het wat beter lopen bij de blauw/zwarten en kregen Machiel Schot en Remon de Jonge goede kopkansen om de zaak gelijk te trekken. Ook Remco v/d Berge had de gelijkmaker op de schoen na een foute uittrap van keeper Verstrate van Duiveland, maar die kon zijn fout tijdig herstellen. Zodoende een ruststand van 0-1 en dat was gezien het spelbeeld dik verdiend.

p1390956

De tweede helft begon S.K.N.W.K. aanvallend, maar viel na een aantal missers in de Nieuwerkerkse-defensie de totaal onnodige 0-2 van Robbert de Bruine. S.K.N.W.K. moest nu echt alles of niets gaan spelen en ze gingen op jacht naar de aansluitingstreffer. Duiveland kreeg steeds meer moeite om er nog uit te komen en na twintig minuten viel dan ook de 1-2. Een goeie pass van Martijn Rentier kwam bij de net niet buitenspelstaande Robert Padmos terecht die alleen voor de keeper niet zelfzuchtig was en de meegelopen Remco v/d Berge een niet te missen kans bood.

p1400037

S.K.N.W.K. rook bloed en ging door met het oppertunischtische spel. De 2-2 hing in de lucht en die kwam er bijna op werkelijke magistrale wijze. Met z’n rug naar het doel kreeg Robert Padmos het voor elkaar om in de draai van zo’n meter of dertig een geweldige volley af te vuren. Helaas voor alles en iedereen van S.K.N.W.K. kwam dit schot op de binnenkant van de kruising en spatte de bal jammerlijk weer terug het veld in.

p1400061

Aan de andere kant loerde het gevaar voor de counter en na weer slecht verdedigen bij S.K.N.W.K. kon Zwager simpel de 1-3 binnen schieten. Maar S.K.N.W.K. gaf zich niet zomaar gewonnen en vocht zich dankzij een fout van doelman Verstrate van Duiveland toch weer terug in de wedstrijd. Robert Padmos kon de bal simpel inschieten nadat de doelman de bal had losgelaten, 2-3. Overigens voor Padmos zijn eerste treffer van dit seizoen. Hopelijk is hij nu ‘los’ en kunnen we net als voorgaande seizoen nog vaker juichen voor een of meerdere treffers van hem.

p1400063

De laatste 7 minuten was het een stormloop van de blauw/zwarten op het Oosterlandse doel. Remco v/d Berge bediende de sterk ingevallen jeugdspeler Julian van Nieuwenhuize, maar die kon z’n hoofd net niet goed tegen de bal zetten om de gelijkmaker binnen te koppen.

p1400072

Helaas was de tijd tekort om het gelijkspel uit het vuur te slepen. Voor Duiveland kwam het laatste fluitsignaal als een bevrijding, want er kregen wat spelers kramp in deze vermakelijk derby.

p1470719

Al met al moeten we weer constateren dat S.K.N.W.K. weer niet goed aan een wedstrijd begint en zodoende weer bijna een gehele wedstrijd achter de feiten aan moet lopen. Volgende week naar Zwaluwe en hopelijk is het team dan wel gelijk bij de les.

p1400075

 

Buitenspelgoal maakt Duivelandse derby toch nog spannend

Logo Wereldregio

Een buitenspeldoelpunt bezorgde de derby SKNWK-Duiveland (2-3) nog enkele spannende (en lange blessure)minuten waar niemand meer op gerekend had.

Met een beetje pech, vanuit Duiveland-perspectief gezien, had het zomaar nog 3-3 kunnen worden. Echter, dan was de thuisploeg te rijkelijk toebedeeld geworden. Natuurlijk, en geef hem eens ongelijk, sprak trainer Perry Snoep met een SKNWK-pet op, maar was ook, als één van de weinige trainers in het amateurvoetbal, realistisch. ,,Op basis van de hele wedstrijd was een punt misschien terecht geweest. Aan de andere kant heeft Duiveland vandaag voldoende kwaliteiten laten zien om de overwinning makkelijker te laten maken.”

Ja, winnen doet Duiveland in het seizoen 2016/2017 wel. Na vijf wedstrijden staat de teller op vier gewonnen wedstrijden en een nederlaag. Op de eerste dag werd er ruim gewonnen van Olympia’60, maar daarna volgden zeges (inclusief die van zaterdag op sportpark Het Springer) met minimaal verschil. Het was Robbert de Bruine, één van de doelpuntenmakers en veruit de beste man in het streekduel dat sinds negen jaar weer op de rol stond, ook al opgevallen. ,,Het voelt heel goed”, refereerde de middenvelder aan zijn ploeg die de minste verliespunten van alle ploegen heeft en derhalve aan kop staat. ,,We winnen, maar het is nog niet heel veel overtuigend. Maar”, zette De Bruine de koppositie kracht bij, ,,we krijgen op zich weinig goals tegen. De goals die we tegen krijgen zijn echt wel des Duivelands. Een fout van de keeper of ballen die je gewoon weg moet werken.”

Vanuit het oogpunt van De Bruine – over tegengoals des Duivelands gesproken – had Duiveland-doelman Matthijs Verstrate, ex-SKNWK, de tweede goal van de Nieuwerkerkers moeten hebben. Het gebeurde niet, los van het feit dat de goal van Robbert Padmos ontstond na een buitenspelsituatie. Natuurlijk, er is altijd wel discussie over buitenspel, maar in dit geval was het overduidelijk en door velen gezien. Het was zeker drie meter buitenspel. Einde discussie. De scheidsrechter zag het als één van de weinigen anders en keurde de treffer goed waardoor de slotfase ineens heel spannend werd en waarbij Duiveland-invaller Luuk van Duijn de bal nog bijna in eigen goal schoot.

Na de onterechte 2-3 gooide SKNWK zich massaal naar voren en voetbalde veelal opportunistisch. De Bruine: ,,Wij kregen het heel lastig en konden niet goed onder druk uit voetballen. We gaven SKNWK moed”. Snoep: ,,Na de 2-3 hadden we nog behoorlijk extra tijd om wat te forceren. Duiveland liet ons in de wedstrijd”.

Met alle kwaliteiten en ervaring hadden de Oosterlanders, los van het buitenspeldoelpunt, niet zo ver hoeven laten komen. Iets meer finesse in de afronding had de wedstrijd mogelijk al eerder beslist want SKNWK had in het eerste uur amper iets in te brengen. ,,We begonnen slecht en veel te slap”, vond Snoep. ,,Dat neem ik ze kwalijk. De laatste tien minuten van de eerste helft kwamen we er beter in, maar meteen na rust gaat er een klutsbal in. Die bal moeten we gewoon wegwerken”, waarna de Bruse coach dacht dat de wedstrijd ver gedaan was. ,,We komen toch goed terug tot 1-2, maar bij de 1-3 grijpen we weer niet goed in.” Dat was overigens een goal van Ronald Zwager die de bal verre van krampachtig binnen werkte.

Hoewel Snoep een puntje wel had gewild, kan hij leven met de competitiestart. ,,We staan vrij goed maar spelen nog steeds voor behoud.” Voor Duiveland liggen hogere prioriteiten. Op het veld staat al aardig wat kwaliteit en ervaring voor een derdeklasser en dan zijn de geblesseerden Leen IJzelenberg, Mehari Marcos en Simon de Bruine nog niet meegerekend. Bij zo’n selectie past maar een plek: de plek die Duiveland nu inneemt.

 

De Foto’s:

Fotoboek 1:

Fotoboek 2: