Uitslagen amateurvoetbal zaterdag 28 oktober

Wedstrijdbeeld uit Nieuwdorp-Kapelle

Wedstrijdbeeld uit Nieuwdorp-Kapelle© René van der Vliet

Derde Divisie B

Hoek en Kloetinge kwamen vrijdagavond al in actie. In de Zeeuwse Klassieker speelden de twee derdedivisionisten met 1-1 gelijk. Hoek kwam in de eerste helft op voorsprong door een benutte penalty van Steve Schalkwijk. Na de onderbreking was de rode kaart voor Augustine Loof van Hoek het kantelpunt. Daardoor kwam Kloetinge beter in het duel en dwong het ook een strafschop af. Ruben de Jager schoot raak en bepaalde daarmee de eindstand op 1-1. In de slotfase kwam Kloetinge ook nog met tien man te staan na een rode kaart voor Koen Plank.

Vierde Divisie C

GOES komt pas vanavond in actie in de Vierde Divisie. Het speelt dan tegen het Zeeuws getinte Halsteren dat onder leiding staat van Erwin de Nijs uit Tholen. Bij winst vanavond en puntenverlies van UDI’19 morgen wint de ploeg van trainer Dennis de Nooijer de eerste periodetitel.

1e klasse D

Nog altijd geen overwinning voor Terneuzense Boys in de 1e klasse dit seizoen. Op bezoek bij Zuidland ging de ploeg van trainer Kevin Hollander met 4-1 onderuit. Het enige doelpunt kwam op naam van Miroslav Peric die bij een 3-0 achterstand een vrije trap in de kruising schoot. Door de nederlaag staat Terneuzense Boys op de voorlaatste plek.

2e klasse E

Het duel tussen koploper MZC’11 en hekkensluiter Serooskerke eindigde een een ruime zege voor de Schouwse ploeg. Serooskerke blijft hierdoor puntloos. Voor de ploeg van trainer Harro Hazelaar waren vijf verschillende spelers verantwoordelijk voor de doelpunten: Roemer Bij de Vaate, Sander van Vossen, Ramon Janson, Ingmar Quist en Rody Vermue.
Ook bij SVOD’22-Terneuzen werd veel gescoord. Binnen twintig minuten na de aftrap stond het al 4-2, het werd uiteindelijk 6-4 voor de ploeg van trainer Pim Bruins. Mark Maljaars en Bas van der Wel scoorden beiden twee keer, Jens Kamphorst en Jochem Hazelaar maakten er beiden één. Voor Terneuzen scoorden Bart van Hanegem en Devano Riemens beiden twee keer.

3e klasse A

De Meeuwen is na vandaag de enige koploper. Het groen-witte onderonsje tegen Zaamslag werd met 4-0 gewonnen. Maas Bogaard scoorde twee maal, Robin Dek en Menno de Nooijer waren ook trefzeker voor de ploeg uit Zoutelande.
RCS blijft in het spoor van de koploper en won ook met ruime cijfers, het werd 5-1 tegen FC Dauwendaele. Marlo Janisse nam het leeuwendeel van de Souburgse productie voor zijn rekening met drie treffers. Vjeko Krezo en Nick van Merrienboer scoorden de overige doelpunten.
Ook ‘s-Heer Arendskerke blijft het goed doen. Buurman Luctor Heinkenszand werd met 1-3 verslagen. Sam Capello, Demy Kole en Jari Goedegebure scoorden voor ‘s-Heer Arendskerke.

3e klasse B

Bruse Boys won ruim van DVV’09. Grote man aan de kant van de ploeg uit Bruinisse was Dylan Adelaar met vier doelpunten. Luca de Bruine had ook nog een aandeel in de 5-1 zege door zijn treffer voor Bru.
Krabbendijke heeft wel eens betere dagen gekend. De Bevelandse formatie verloor met maar liefst 7-1 in en tegen Stellendam.

4e klasse A

IJzendijke behoudt ook na de vijfde speelronde de perfecte score. Op bezoek bij Spui werd met 1-4 gewonnen. Teun van de Sande, Colin Fenijn, Job Wiersum en Rick Ghijs scoorden namens de bezoekers.
Sluis won bij Corn Boys en blijft in het spoor van IJzendijke. Bij rust was de wedstrijd nog zonder goals, maar in de tweede helft scoorde Stijn Olde Klieverink na een individuele actie de enige treffer van de wedstrijd.
Cadzand pakt de eerste zege van het seizoen met een 1-5 winst bij HBC’22. Wensley Albertina scoorde twee keer.

4e klasse B

Kapelle blijft zonder nederlaag. Op bezoek bij Nieuwdorp won de ploeg van Shane van Bogaert met minimaal verschil. De wedstrijd stevende lang af op een bloedeloze 0-0, maar vijf minuten voor tijd maakte Jake Eversdijk de enige treffer.
Medekoploper Veere had een eenvoudigere middag en haalde uit tegen Jong Ambon. Mede door twee goals van Anwar Roemeratoe werd het 5-0 voor Veere.
Apollo’69 en GOES hielden elkaar in evenwicht. De thuisploeg kwam twee keer op voorsprong, GOES draaide de wedstrijd om en kwam op 2-3. De Goesenaren leken op weg naar de zege, maar Rick Jonker redde in blessuretijd een punt voor Apollo’69.

4e klasse C

SKNWK was de sterkste in het onderonsje met De Westhoek. Door een goal van Tim de Looze staat de ploeg uit Nieuwerkerk aan kop in de 4e klasse C.
Bevelanders leek halverwege op weg naar een nederlaag bij laagvlieger WFB, maar herstelde zich na rust. Luc Strating had voor rust al gescoord en maakte in de tweede helft ook de winnende treffer. Sam de Bruine nam de 2-2 voor zijn rekening.

4e klasse D

De topper tussen SEOLTO en Tholense Boys eindigde in een gelijkspel. De Brabantse ploeg kwam voor de rust op voorsprong, maar in het tweede bedrijf wist de ploeg van trainer Leon de Witte nog gelijk te maken. Doelpuntenmaker: Auke Bovenberg.
In het op voorhand duel der puntlozen is SPS er in geslaagd van de hatelijke nul af te komen. De ploeg uit Poortvliet won van Stavenisse. Matchwinner in het duel: Leander Rijstenbil. Stavenisse is nu samen met Lepelstraatste Boys nog puntloos.

1e klasse A vrouwen

IJzendijke heeft in een directe confrontatie met RCL uit Leerdam de koppositie gepakt. IJzendijke was met 0-3 te sterk door goals van Alessia Mieras, Kelly van Leeuwen en Annemiek Timmerman.

2e klasse C vrouwen

Kloetinge was met 4-2 te sterk voor Ariston’80, mede door twee goals van Fabienne Tolhoek. De ploeg van Mario Kalisvaart staat door de tweede zege van het seizoen in de middenmoot.

3e klasse H vrouwen

FC Axel won afgetekend van Barendrecht 2. Romy de Zwarte was twee keer trefzeker voor Axel, dat voorzichtig naar het linkerrijtje kan kijken.