Remco v/d Berge komt al op 4 treffers, Koen Kraaijenbrink en David v/d Broek zijn van de nul

Logo topscorer

Gisteren, zaterdag 2 december 2023, kwamen twee van de drie van onze seniorenteams in actie voor de competitie. Gisterenochtend werd de wedstrijd D.B.G.C. 3 – S.K.N.W.K. 3 afgelast waardoor alleen S.K.N.W.K. 1 en 2 in actie kwamen. S.K.N.W.K. 1 speelde een thuiswedstrijd op sportpark Het Springer. Hier was Brouwershaven 1 de opponent. Uiteindelijk werd toch nog een ruime zege geboekt, na een matige uitvoering (maar ook dat telt gewoon 🙂 ). Het 2e speelde in Steenbergen gelijk met 3-3.

Na twee weken afgelastingen voor S.K.N.W.K. 1 (eerst uit bij W.F.B. 1 en vorige week uit bij S.N.S. 1) was het gisteren eindelijk weer eens ‘showtime’. We speelden op ons eigen sportpark Het Springer. Dus wisten we zeker dat het zou doorgaan, want mocht het hoofdveld het toelaten dan zou er op het kunstgrasveld kunnen worden gespeeld.

S.K.N.W.K. 1 blijft ook na de derby tegen Brouwershaven 1 de trotse koploper in de 4e klas C. Vanzelf ging het niet. Maar op twee lekkere momenten voor de rust sloegen de blauw/zwarten toe. Eerst was het aanvoerder Tim v/d Cingel die op aangeven van Remco v/d Berge de ban wist te breken. De 2e treffer, vlak voor de rust, was van Remco v/d Berge. Hij maakte hiermee toch al weer zijn 4e van dit seizoen.

Nadat de gasten in de 2e helft de aansluitingstreffer wisten te scoren, liep S.K.N.W.K. 1 in de slotfase alsnog naar een ruime 4-1 overwinning. Hier was het 2x Remco v/d Berge met de assist (hij was dus gisteren goed voor één doelpunt en dus 3 assists !!) en eerst was het clubtopscorer Tim de Looze die met zijn 9e van het seizoen de 3-1 maakte. Het slotakkoord was voor David v/d Broek die bij de 2e paal snoeihard de 4-1 binnenschoot. Voor David, die herstelt is van zijn blessure, zijn 1e doelpunt van het seizoen.

Het 2e ging dus op bezoek bij Steenbergen 2. Na een prima eerste helft met een 1-3 tussenstand, zat een nieuwe overwinning er zeker in. De doelpunten waren overigens van Koen Kraaijenbrink die zijn eerste twee doelpunten van dit seizoen maakte en Lars van Klinken die al weer zijn 3e treffer scoorde voor S.K.N.W.K. 2. Echter in de 2e helft verzuimden de blauw/zwarten de 1-4 te maken (die kansen waren er echt) en o.a. door een veel te makkelijk gegeven pingel werd het uiteindelijk slechts één puntje voor S.K.N.W.K. Eindstand was 3-3.

Met deze doelpunten van gisteren heeft de leider op onze topscorerslijst. Tim de Looze, zijn marge op nummer twee René Verschoor (blijft op 6 treffers tot nu toe deze competitie namens het 3e staan (mede vanwege het feit dat het 3e gisteren niet speelde) vergroot. Remco v/d Berge staat dus inmiddels op de 3e plek. Hij deelt deze met Bela de Bloeme (gisteren opnieuw ingevallen bij het 1e, hij blijft op 4 treffers namens S.K.N.W.K. 2 en 3 staan) en met Dirk-Jan Hoek (S.K.N.W.K. 3) die gisteren mee was met S.K.N.W.K. 2 (maar daarin niet scoorde). Zes spelers hebben twee maal doel getroffen deze competitie. Maar liefst 10 spelers scoorden 1x tot nu toe.

Volgende week zaterdag, 9 december 2023, komen als het goed is weer alle drie van onze seniorenteam in actie voor de competitie. Dus dan weer nieuwe ronde nieuwe kansen. Overigens is dit officieel de laatste speelronde voor de winterstop. Voor S.K.N.W.K. 2 en 3 is dit dan ook het geval. Echter voor S.K.N.W.K. 1 is de winterstop wat korten, want zij spelen volgende week dinsdag en zaterdag nog twee inhaalduels.