Ook 20e editie darttoernooi S.K.N.W.K. is weer enorm groot succes

Dit weekend stond bij de blauw/zwarten in het teken van darten. Gisterenavond was er voor onze jeugd een jeugddarttoernooi. Vandaag, zaterdag 10 februari 2024, stond al weer de 20e editie van hét darttoernooi bij S.K.N.W.K. op het programma, Het Springer Open 2024. Met ook deze keer maar liefst 16 koppels kunnen we ook nu weer concluderen dat er voldoende animo is om een potje te darten.

Iets na 13:00 uur werden de eerste pijlen gegooid. In 4 poules van 4 koppels werd getracht een plaatsje in de kwartfinales te bemachtigen. In de poules werd gespeeld om ‘best of 5’. En om het allemaal niet (veel) te lang te laten duren, spelen we zoals elk jaar niet 501, maar 301. Bijna drie uur later waren de kwartfinalisten bekend. En het moet gezegd er waren spannende poules bij waarbij de laatste duels in de poule nog beslissend konden zijn.

Het kaf was inmiddels van het koren gescheiden 😉 Dus we konden nu naar best of 7. De kwartfinales duurden een goed half uur en toen was het al weer tijd voor de halve finales. Deze waren beiden minder spannend en zodoende volgden al snel de grote finale (best of 9′) en de strijd om plaats drie. Pas rond het klokje van 18:00 uur was bekend wie de winnaars waren. Deze keer was dat het koppel ‘Kroegfiguren’ (Ids Flikweert en Daan v/d Cingel). Ze versloegen Bullseye Boys (Bas de Valk en Roque Kosten) met 5-2. Overigens werden Bas en Roque gisteren ook al 3e bij het Jeugddarttoernooi !! De strijd om plaats 3 werd gewonnen daar HaNe (Mark den Haan en Martijn Neele). Zij waren net iets sterker dan Little Surprice (Charles Slootmaaker en Dani van Vliet).

We kijken weer terug op een super gezellige en geslaagde editie. Uiteraard doet iedereen eigenlijk mee met de Olympische gedachte (meedoen is belangrijker dan winnen), maar als de strijd eenmaal wordt aangegaan, wordt deze gedachten vaak eventjes uitgeschakeld. Zo krijg je leuke spannende potjes darts, ontlading en soms flinke teleurstelling.

Zodoende weer een prachtige middagje darts bij S.K.N.W.K. Met aansluitend nog een gezellige afterparty met vooral heel veel carnavalmuziek en toch ook nog heel veel darters die het niet konden laten. Dank vanaf deze plaats aan organisator Martijn Neele. Uiteraard ook aan de mensen achter de bar die alle deelnemers en publiek verzorgden van ‘een natje’ en ‘een droogje’. En aan de mensen die hebben geholpen met het opbouwen en straks ook weer afbreken en opruimen. En tot slot uiteraard een woord van dank aan alle deelnemers en andere aanwezigen in onze kantine. We hebben met z’n allen weer voor een gezellig evenement gezorgd.

Uiteraard staat nu al vast dat ook in 2025 weer een nieuwe editie van ‘Het Springer Open’, de 21e editie, zal worden georganiseerd !!

Bekijk nog meer foto’s van Het Springer Open 2024 elders op deze site in Het Fotoboek !!