Tikkie Terug Deel 633 – Oefenwedstrijd W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 van zaterdag 2 februari 2008

Logo Tikkie Terug

Net als dit weekend staat er voor komend weekend nog geen competitievoetbal op het programma. Dus speelt ons 1e elftal a.s. zaterdag een oefenwedstrijd. Op ons eigen sportpark Het Springer is W.H.S. 1 de tegenstander. Een heuse 2e klasser dus S.K.N.W.K. 1 kan de borst nat maken.

In het verleden speelden beiden teams vaker tegen elkaar (zowel vriendschappelijk en competitie). Uit ons archief blijkt dat we 16 jaar geleden, om precies te zijn op zaterdag 2 februari 2008, op carnavalsweekend ook al eens de degens kruisten met de ploeg uit Sint-Annaland voor een oefenpot.

Een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug, deel 633. We gaan dus 16 jaar terug in de S.K.N.W.K.-historie.

Op de website stond het volgende:

S.K.N.W.K. 1 speelt oefenduel tegen W.H.S. 1

Volgende week zaterdag, 2 februari, is er i.v.m. carnaval geen competitievoetbal gepland. S.K.N.W.K. 1 speelt daarom dan ook een oefenwedstrijd.

Op sportpark ‘De Waaije’ in Sint-Annaland is 3e klasser W.H.S. 1 de tegenstander. De wedstrijd begint om 14:30 uur.

Saillant detail is dat precies één jaar geleden S.K.N.W.K. 1 voor de competitie ook een wedstrijd speelde tegen W.H.S. 1. Deze wedstrijd werd toen met 1-2 gewonnen, terwijl S.K.N.W.K. die wedstrijd een half uur met een man minder speelde na een rode kaart voor Gert-Jan Tierie. Overigens heeft deze overwinning aan het eind van de rit weinig nut gehad. S.K.N.W.K. degradeerde naar de 4e klasse en W.H.S. speelde zich via de na-competitie alsnog veilig.

Indeling senioren SKNWK van zaterdag 2 februari

Hieronder de senioren-teamindelingen voor zaterdag 2 februari 2008.

W.H.S. 1 – S.K.N.W.K. 1 (vriendschappelijk)

Geflatteerde maar terechte nederlaag S.K.N.W.K. 1

Dit weekend geen competitievoetbal voor S.K.N.W.K. 1. Daarom deze keer een vriendschappelijke wedstrijd tegen W.H.S. 1 uit Sint-Annaland. De wedstrijd werd gespeeld in Sint-Annaland.

S.K.N.W.K. 1, de ongeslagen koploper in de vierde klasse B, tegen W.H.S. 1, de nummer laatst in de derde klasse A. Vooraf zou je dus zeggen dat dit een duel zou moeten worden tussen twee ploegen die aan elkaar gewaagd zouden moeten en kunnen zijn. Niets was minder waar, S.K.N.W.K. werd getrakteerd op een ietwat geflatteerde, maar zeker terechte, nederlaag, 5-0.

De blauw/zwarten gingen zeker niet op volle oorlogssterkte naar Tholen toe. Om diverse redenen misten Martin Huisman, Robbert v/d Zande, Erwin Nelissen, Emiel Kuijten en Leon Goedegebure. Topscorer Wesley Goud startte op de bank.

Drukte voor het doel van W.H.S. Helaas werd er vandaag niet gescoord door S.K.N.W.K.

Vanaf het eerste fluitsignaal was te zien dat S.K.N.W.K. niks kado ging krijgen. De thuisploeg speelde fel en agressief en gingen zover ze konden. Helaas was dit bij de scheidsrechter van dienst soms wel erg ver, maar je hebt er mee te maken. S.K.N.W.K. zette hier veel te weinig bezieling en inzet tegenover. En als dat er al niet is, dan is de nederlaag snel verklaard.

Na een duwfout binnen de 16 op verdediger Martin Kiesenberg, waar niet voor werd gefloten, liet doelman Koen de Jonge de bal los en deze kon simpel binnen worden gewerkt, 1-0.

De tweede treffer was een mooie, maar ook weer onnodig. Op de rand van het zestienmetergebied gingen twee S.K.N.W.K.-verdedigers het duel veel te slap aan. De W.H.S.-speler kon eerst even draaien en daarna vrij schieten. De bal vloog overigens schitterend in de kruising, 2-0.

Blessure-behandeling bij Ronald van Vossen. Overigens was oud-verzorger Jan de Jonge deze keer weer de man met de waterzak. Vaste verzorger Ton Wijgerse was afwezig en Jan nam dus de honneurs waar. Nog bedankt Jan!!

Aan de andere kant twee goede mogelijkheden voor Christian van Vossen, maar twee keer stuitte hij op de keeper. Misschien ook omdat hij niet werd gecoached dat hij tijd had om de bal eerst nog even aan te nemen. Nog twee andere ‘bijna’ kansen voor de Nieuwerkerkers werden bij voorbaat al in de kiem gesmoord. De assistent-scheidsrechter van W.H.S. vond het veel te gevaarlijk worden en vlagde maar snel af.

Over de linkerflank van S.K.N.W.K. werd de 3e treffer van de thuisploeg ingezet. Linksback Leon Pollemans liet zich heel simpel uitspelen en de meeopgekomen spits kon ongehinderd binnen schieten, 3-0.

In de rust worden dan enkele zaken duidelijk doorgenomen. In ieder geval met iets meer bezieling en inzet spelen. Dit gebeurde dan ook gelukkig.

Martin Kiesenberg in duel met een W.H.S.-speler

S.K.N.W.K. ging druk zetten op de thuisploeg. De ingevallen Wesley Goud kreeg gelijk een prima mogelijkheid maar schoot iets te gehaast. Iets later maakte hij kennis met de arm van een tegenstander die hem een ‘beuk’ verkocht. Wesley had het (iets te) goed begrepen van het agressieve spelen en ging even verhaal halen bij de dader.

S.K.N.W.K. speelde in ieder geval iets beter dan de eerste 45 minuten. Toch werd er jammer genoeg niet gescoord. Ronald van Vossen kwam net een teenlengte (of gewoon wat snelheid…) te kort om bij de 2e paal binnen te schieten.

Ook nu weer een dubieuze rol voor de scheidsrechter. De doorgebroken Wesley Goud werd duidelijk voor iedereen binnen en buiten het veld van achteren aangetikt, maar ook nu was er niks aan de hand…… Even later een zelfde situatie met Sander Uijl, maar ook nu vond de leidsman het niets en liet gewoon doorspelen.

Sander Uijl is W.H.S.-captain Leon de Witte te snel af

W.H.S. probeerde op de counter nog iets terug, maar werd niet echt gevaarlijk. Wel geteld twee schoten, maar even zoveel treffers. Bij de tweede treffer in de 2e helft (en dus de 5-0) stapte Sytze Stins keurig op zij. Echter dacht Koen de Jonge dat Sytze de bal weg zou schieten en deed dus ook helemaal niets. Overigens was dit al in de 4e minuut van de extra-tijd!

Je zou denken een nutteloze middag, maar misschien juist wel eens goed. In de competitie nog geen punt verspeeld en dan ga je misschien denken dat je er bent. Dus niet! We zullen er met z’n allen iedere week voor moeten gaan en gewoon geconcentreerd en agressief moeten spelen. Het gaat echt niet van zelf.

Positief was in ieder geval de inzet in de 2e helft. A-junior Martijn Rentier speelde in de tweede helft ook nog mee en kan terug kijken op een goede (halve) wedstrijd.

Volgende week weer voor de competitie. Dan is op sportpark ‘Het Springer’ in Nieuwerkerk Yerseke 1 de tegenstander. Aanvang is 14:30 uur.

S.K.N.W.K.: Koen de Jonge, Martijn Neele, Kees-Jan van Nieuwenhuize, Martin Kiesenberg, Leon Pollemans (Martijn Rentier), Maarten Padmos, Sytze Stins (Wesley Goud), Wilco de Valk, Sander Uijl, Ronald van Vossen, Christian van Vossen.

WHS – S.K.N.W.K. 1(V) 5-0

Zie zo dat was weer eens voetballen tegen een derde klasser. En dat viel niet mee gezien de juiste uitslag. Oke ze kwamen met een gehavend elftal in het veld. En de meerwaarde van sommige spelers kwam niet tot uitdrukking.Al met al toch wel iets om over na te praten voor de volgende competitie wedstrijd voor de deur staat. In de 13de minuut 1-0 whs. De keeper liet de bal los kan gebeuren. 20ste minuut 2-0 mooi schot onhoudbaar. 28ste minuut uigespeelde kans en 3-0. Whs scoorde dus regelmatig. De buitenspelers waren de verdediging van sknwk te slim en te snel af. Het duurde tot de 70ste minuut toen de thuisclub weer scoorde 4-0,hoog in de touwen en de keeper kansloos. En dan tegen het einde ook nog 5-0. Deze bal van ver geschoten was niet onhoudbaar maar de keeper keek er alleen maar naar. Ja het was maar een oefenpartijtje maar het geeft toch te denken. Nee Whs maakte vorig jaar echt wel aanspraak om in de derde klas verder te gaan. Daar hebben ze vanmiddag nog eens hun stempel op gedrukt.Nogmaals whs heeft het ritme van een derdeklasser. En dat ligt net iets hoger dan vierde klas voetbal.

geschreven door: Een supporter