MZC’11 zo goed als compleet voor eerste van drie uitduels

Bron: www.wereldregio.nl

Op naar een mogelijk kampioenschap in de tweede klasse E begint MZC’11 zaterdag 13 april aan de eerste van een reeks van een drieluik aan uitwedstrijden.

Deze begint in en tegen Arnemuiden van trainer Alexander van Keulen. Onder hem werd de Zierikzeese ploeg, dat Micca Bouwman en Christon Aimbabe mist, voor de laatste keer kampioen in de tweede klasse. Dit was in het seizoen 2015-2016.

Een klasse lager neemt Bruse Boys, dat nog steeds geen beroep kan doen op Thomas Maaskant, Luc Klop en Kevin Avdic, het thuis op tegen De Jonge Spartaan. De titel kan het elftal van coach Michel Maaskant sinds vorige week vergeten, een plaats in de nacompetitie behoort nog wel tot de mogelijkheden.

SKNWK, koploper in de vierde klasse, verdedigt haar positie zaterdag tegen WFB dat zaterdag officieel kan degraderen. David van den Broek, Rick Dalebout (beiden vakantie) en Bela de Bloeme (blessure) zijn er niet bij. Nummer twee op een punt, Duiveland, heeft in Herkingen’55 een pittige tegenstander om in het spoor van SKNWK te blijven. De Oosterlanders gaan naar Flakkee zonder het kwartet Ian Roks, Bart van Duijn (beiden blessure), Leander van Dijke en Jan op t Hof (allebei werkverplichtingen). “Bijzonder is wel dat Roy Quik na ruim anderhalf jaar blessureleed minuten gaat maken bij een lager elftal”, voegt Duiveland-trainer Jordy Heikens er aan toe.

Met Danny Erkelens, Thomas van der Tak en Andres Jonker nog steeds aan de kant ontvangt ZSC’62 het zwalkende Westhoek. WIK’57, dat net als ZSC62 drie punten minder heeft dan SKNWK, gaat naar Bevelanders. Verder spelen de degradanten Brouwershaven en Colijnsplaatse Boys, dat komend seizoen in de reserveklasse gaat uitkomen, tegen elkaar. De waslijst aan Brouwse afwezigen is weer enorm met Jerom Theijssen (geschorst), Arnold Hanse (weekend weg), Joep van de Wekken (marathon), Skip Reijnen (werk), Justin de Bruine (geblesseerd) Wesley Dalebout (op reis).