Tikkie Terug Deel 644 – Onderling Tournooi S.K.N.W.K. inmiddels al weer 10 jaar geleden omgedoopt tot Dokter v/d Zande Toernooi

Logo Tikkie Terug

Op donderdag 15 mei 1980 (Hemelvaartsdag) werd bij S.K.N.W.K. voor het eerst het Onderling Tournooi georganiseerd. Inmiddels een heuse traditie binnen onze club, want vorig jaar werd al weer de 42e (!!) editie gehouden. Dit jaar gaan we natuurlijk de 43e editie organiseren !! En wel op Hemelvaartsdag (uiteraard), a.s. donderdag, 9 mei 2024. Naast deelname van onze eigen senioren teams en JO19-1 zijn er ook weer  diverse Ex-S.K.N.W.K.-teams aanwezig.

Zoals de laatste edities gebruikelijk is (in het begin werden de wedstrijden nog op een heel veld met 11 tegen 11 gespeeld), worden de wedstrijden afgewerkt op een half veld met teams van 7 personen. Natuurlijk ook weer de gebruikelijke ‘handicap” de strafschoppen na afloop van elke gespeelde wedstrijd.

Dit jaar, 2024, is het ook al weer 10 jaar geleden dat dit toernooi werd omgedoopt in het Dokter v/d Zande Toernooi. Een mooie gelegenheid voor een nieuwe Tikkie Terug, deel 644, om terug te kijken naar deze naamswijziging.

Op de website stond het volgende:

Naamswijziging Onderling S.K.N.W.K.-Tournooi

Nadat er 34 jaar op Hemelvaartsdag het “Onderling S.K.N.W.K.-Toernooi“ is gehouden, willen we bij deze bekend maken dat het vanaf dit moment voor in ieder geval de komende 5 jaar omgedoopt wordt in het: “Dokter van de Zande Toernooi”.

De Familie van de Zande heeft een financiële toezegging gedaan om op deze manier de altijd al goede binding met S.K.N.W.K. en Nieuwerkerk te onderstrepen.

Naast het actieve voetbalverleden van de Familie van de Zande bij S.K.N.W.K. is Dokter van de Zande tussen 3 juni 1969 en 4 juni 1971 voorzitter geweest van S.K.N.W.K.

Als S.K.N.W.K. willen wij de Familie van de Zande bedanken voor de sponsoring.

De vlag van toentertijd met ook een vermelding erop van onze toenmalige hoofdsponsor Sportworxs 

Tijdens het Onderling Toernooi van 2014 zelf (op donderdag 29 mei 2014) werd deze naamswijziging officieel bekrachtigt. Dit werd gedaan met het hijsen van de vlag van dit toernooi door de huidige organisator Martijn Neele. Hij heeft na de 32e editie (op donderdag 2 juni 2011) het stokje overgenomen van organisator en grondlegger van dit evenement, Jan Tierie.

Hieronder foto’s van het hijsen van de vlag.:

Geef als eerste een reactie op "Tikkie Terug Deel 644 – Onderling Tournooi S.K.N.W.K. inmiddels al weer 10 jaar geleden omgedoopt tot Dokter v/d Zande Toernooi"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.