Titelstrijd in 4e klas C zal a.s. zaterdag worden beslist

A.s. zaterdag, 18 mei 2024, wordt in de vierde klas C, de klasse van S.K.N.W.K. 1, de laatste speelronde afgewerkt. We hoeven niet meer uit te leggen hoe belangrijk deze is voor S.K.N.W.K., want bij winst zijn ze kampioen. Bij elk ander resultaat dan drie punten voor de blauw/zwarten zal er moeten worden gekeken wat enige over gebleven concurrent Duiveland zal doen.

Na 21 gespeelde wedstrijden is dit nu de stand:

Met de versterkte promotie/degradatie regeling spelen de nummers 7 t/m 12 volgend seizoen in de nieuw te vormen 5e klasse. Het was heel lang spannend omtrent plaats 7, de laatste degradatieplaats, maar na de gespeelde wedstrijden van afgelopen weekend is FC De Westhoek ’20 kind van de rekening geworden. Zij spelen net als W.F.B., Brouwershaven, S.N.S., Colijnsplaatse Boys en F.I.O.S. volgend seizoen in de 5e klasse.

S.K.N.W.K. 1 mag dus zaterdag in Brouwershaven gaan proberen de titel veilig te stellen. De Nieuwerkerkse ploeg is overigens bezig aan een prima reeks. De laatste zes wedstrijden werden winnend afgesloten. En er werd in deze 6 duels zelfs geen enkel tegendoelpunt geïncasseerd (zie stand 3e periode). Overigens kunnen we ook stellen dat tegenstander Brouwershaven er ondanks de degradatie zeker niet met de pet naar gooit. Immers staan zij in deze 3e periode keurig op een 3e plaats (echter vanwege de degradatie spelen ze niet meer mee voor deze 3e periodetitel). Maar de blauw/zwarten zijn dus gewaarschuwd.

De stand in de 3e periode is als volgt:

De 3e periode zal dus een prooi worden voor Duiveland, Herkingen ’55 of Bevelanders. S.K.N.W.K. pakte voor de winterstop al de 1e periode. De tweede periodetitel is in handen van Z.S.C. ’62 1.

Voor S.K.N.W.K. 1 staat dus in Brouwershaven de derby tegen ASV op het programma. Duiveland ontvangt op het eigen sportpark W.I.K. ’57 1 (zij verspeelden afgelopen weekend de kans op de 3e periode door een nederlaag tegen W.F.B.).

De nog te spelen wedstrijden in de vierde klas C zijn als volgt:

Omstreeks 16:15 uur weten we meer. Maar dat het spannend is, dat is wel zeker !!

Geef als eerste een reactie op "Titelstrijd in 4e klas C zal a.s. zaterdag worden beslist"

Reageer

Je emailadres wordt niet gepubliceerd.


*


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.